159 Indigo Gray 2.4 Monster2016-04-28 10:40:14 // 82340
Igaz nem alfa, de havernak van r 18-ba teljesen elégedett vele
RomeoOne2016-04-28 10:38:06 // 82339
Minden kerékcserénél centrírozni kell a kerekeket. Mindig a felrakás előtt kell a felniszetteket centrírozni, nyári meg téli váltásnál. Ha egy felnire szoktad áthúzni a gumikat, értelemszerűen ugyanígy.
ProdyG2016-04-28 10:27:03 // 82338
Ez a gumis is, csak most a gyereke besegített neki, mert tavaszi szünet volt és úgy tűnik hiba került a gépezetbe :)
Amúgy azon gondolkozom, hogy én csinálom innentől (sima kulccsal, majd 50 km után újra meghúzom).
Centíroztatni amúgy minden évben érdemes, vagy ti hogy szoktátok? Megtett km függvénye?
Amúgy azon gondolkozom, hogy én csinálom innentől (sima kulccsal, majd 50 km után újra meghúzom).
Centíroztatni amúgy minden évben érdemes, vagy ti hogy szoktátok? Megtett km függvénye?
Erhard 242 (Pure Energy)2016-04-28 10:01:28 // 82337
valaki vett nexen gumát? tapasztalat? kíváncsian várom :)
Dömpi (il dottore)2016-04-27 22:27:23 // 82336
az én gumisom nyomatékkulccsal mindig áthúzza a csavarokat
H.Zoli2016-04-27 22:21:17 // 82335
Sziasztok!Van e valakinek felesleges közèp+vàltókar konzolja?Szine mindegy,mert fóliàzni szeretnèm!A mostanin sajnos repedès van!Köszönöm!
RomeoOne2016-04-27 22:15:01 // 82334
Na írtam egy rövid bejegyzést a Blue&Me beüzemeléséről, hátha valakinek hasznos lesz :)
Erhard 242 (Pure Energy)2016-04-27 22:11:33 // 82333
no ma mentem egy 2.0 136 lovassal, nem tudom mennyire valós ez a lóerő úgy biztos megy, mint a 150 lovas 1.9-es...kivi lennék ez mennyire szól az adónak és mennyi a valós le...
végül is aki szeretne egy uccsó kiadású 2.0 Ti-t az keressen, kemény 131e km lakik benne, jól felszerelt, 2012.3. havi....stb
végül is aki szeretne egy uccsó kiadású 2.0 Ti-t az keressen, kemény 131e km lakik benne, jól felszerelt, 2012.3. havi....stb
Invisible2016-04-27 20:32:00 // 82332
Én se nagyon láttam 200 alatt hirdetve.
Csabi2016-04-27 20:19:26 // 82331
Alapból kérnék értük ennyit gumi nélkül..mivel elég keresett és ritka is...
Csabi2016-04-27 20:17:02 // 82330
Eladó függő...pár éve 43ezer/db ért vettem(gumival együtt). Egészen véletlenül pont ilyen gumikkal mint ami a linkelt képeden van...
Liquid2016-04-27 19:59:55 // 82329
télinek elfogadnám, mit kérsz érte? :D
Invisible2016-04-27 19:32:43 // 82328
Megnézem, mert más is mondta, hogy ott voltak neki a vezetékek. Talán szerencsém lesz :-)
Shadin2016-04-27 19:28:07 // 82327
Kevésbé ezüstös inkább szürkés, ha fent lesz jobban kijön a színe, kivi leszek.
Haddel2016-04-27 19:17:20 // 82326
Jó ledz az hidd el!😃ha meg nem akkor oda kerül a zongora😃
Don Gombóc2016-04-27 19:16:32 // 82325
Hát nem is tudom, mert tényleg szép, de a szín majd ha felkerül akkor adja ki magát. Oszt lássuk he ! :-)
Don Gombóc2016-04-27 19:15:12 // 82324
Jobban szeretem én feltenni a kerekeket gumis után, pont ezért.
Én az emelőn lévő kereket is amennyire tudom meghúzom hogy teljesen felfeküdjön a felni az agyra, aztán leengedve meghúzom nyomaték kulccsal 130 newton méterre, így olyan még nem volt hogy meglazuljon. Így még az 50 kilométer utáni ellenőrzés és után húzás is felejtős. Persze amit kihagytam, hogy ilyenkor a a felni és a kerékagy felfekvő felületeit is megtisztítom, illetve megdrótkefézem, hogy még véletlenül sem maradjon ott mocsok ami miatt vissza lazulhasson, a csavarokat is megdrótkefézem, és egy nagyon kicsi teflonos hőálló zsírral is bekenem. Így nyugodt vagyok utána.
Én az emelőn lévő kereket is amennyire tudom meghúzom hogy teljesen felfeküdjön a felni az agyra, aztán leengedve meghúzom nyomaték kulccsal 130 newton méterre, így olyan még nem volt hogy meglazuljon. Így még az 50 kilométer utáni ellenőrzés és után húzás is felejtős. Persze amit kihagytam, hogy ilyenkor a a felni és a kerékagy felfekvő felületeit is megtisztítom, illetve megdrótkefézem, hogy még véletlenül sem maradjon ott mocsok ami miatt vissza lazulhasson, a csavarokat is megdrótkefézem, és egy nagyon kicsi teflonos hőálló zsírral is bekenem. Így nyugodt vagyok utána.
Haddel2016-04-27 19:08:50 // 82322
Én ilyet akarok télinek.Mennyiért adod?
Don Gombóc2016-04-27 18:58:44 // 82321
Ez csak esőben csinálja de azt is csak most tette másodszor, pedig volt nagyobb eső is amikor nem. Majd átbogarászom a visszajelzők kábeleit, mert lehet hogy valahol meg van törve, vagy csak a szigetelés nyitott, így az esőben bejelez. Majd látom.
Pizza172016-04-27 18:58:09 // 82320
Kimentem kajaszünetben,a jobb elsön mind az 5 keréken tudtam húzni egy keveset.(ott hallottam a kutyorgó hangot is) A bal elsön meg 3 csavar teljesen laza volt. Mielött megvettem akkor tették fel a nyàri szettet alufelnivel és hàt nem húztak utàna. Most megszünt a hang.. Remélem csak ez volt! Köszönöm a vàlaszokat,a segítségeteket!
Don Gombóc2016-04-27 18:55:25 // 82319
Elsősorban Shadinnak. :-)
Százhalombattán megcsináltattam a felnik festését, bár nem volt olyan ezüstjük mint a gyári, ez egy kicsit szürkésebb lett, de fémszemcsés szórást kapott mindenhol, aztán szinterezést ráégetéssel, és lakkozást. Minden négyzet milliméterét megcsinálták, a padkás hibák is eltűntek, illetve ami mélyebb volt az egy kicsit látszik de nagyon közelről, mert a szórás nagyon kisimította a dolgokat. A munka az nagyon szép lett, a színre talán nem erre vágytam de most már ez lesz. :-)
'''''2016-04-27 18:49:09 // 82318
Nekem a 166-nál csinálta.El volt szakadva a vezeték és időnként bejelzett.Szívatós. :-)
Don Gombóc2016-04-27 18:45:57 // 82317
Hahó !
Kinek jelzett már ki a fékbetét kopásjelző esőben? Már másodszor csinálja, pedig a betétek vastagok, és eddig mindig esőben csinálta.
Hol a francban ázhat be a kopás jeladó?
Valakinek volt már vagy ötlete van?
Bár megállás után egy cukrászdai süti evés után már nem gyulladt ki, de amikor elkezdett az eső erősen esni akkor megint kidobta a jelet az egérmozi bal alsó sarkába. Tehát valószínűleg a kerékagy közelében lehet a bibi.
Kinek jelzett már ki a fékbetét kopásjelző esőben? Már másodszor csinálja, pedig a betétek vastagok, és eddig mindig esőben csinálta.
Hol a francban ázhat be a kopás jeladó?
Valakinek volt már vagy ötlete van?
Bár megállás után egy cukrászdai süti evés után már nem gyulladt ki, de amikor elkezdett az eső erősen esni akkor megint kidobta a jelet az egérmozi bal alsó sarkába. Tehát valószínűleg a kerékagy közelében lehet a bibi.
Dömpi (il dottore)2016-04-27 17:35:19 // 82316
féltengely?
ProdyG2016-04-27 17:34:14 // 82315
Én is így jártam pár hete, amikor felkerültek a nyári kerekek, a bal első kerék csavarjai nem voltak rendesen meghúzva (mint utólag kiderült), és kotyogó hangot hallottam folyamatosan. azt hittem nagy baj lesz...
A baj csak az, hogy gumis szerelte át a kerekeket, nem én, oda se megyek többet...
A baj csak az, hogy gumis szerelte át a kerekeket, nem én, oda se megyek többet...
András1592016-04-27 17:24:14 // 82314
Szia.
Szerintem nézd meg van e a kormányban vezeték. Mondjuk az enyémben (Ti) volt.
Ha nincs akkor bizony venned kell egy kormány belső vezetéket.(amivel a gombokat lehet összekötni az átvezető gyűrűvel. Az alsó burkolatot, ha leveszed, akkor a légzsákátvezető gyűrű csatlakozását meg tudod nézni, hogy hány vezeték van. Ha belül megvan a 12db "tüske" akkor multis a légzsákátvezetőd, ha nincs azt is venned kell. Ezután már "csak" a hiányzó 3 kábelt ( can +, - ,táp) részt kell összekötni. Ehhez a legegyszerübb, ha veszel egy müszerfal kábelköteget :) És már csak egy ügyes szerelő kell, aki beköti.
Szerintem nézd meg van e a kormányban vezeték. Mondjuk az enyémben (Ti) volt.
Ha nincs akkor bizony venned kell egy kormány belső vezetéket.(amivel a gombokat lehet összekötni az átvezető gyűrűvel. Az alsó burkolatot, ha leveszed, akkor a légzsákátvezető gyűrű csatlakozását meg tudod nézni, hogy hány vezeték van. Ha belül megvan a 12db "tüske" akkor multis a légzsákátvezetőd, ha nincs azt is venned kell. Ezután már "csak" a hiányzó 3 kábelt ( can +, - ,táp) részt kell összekötni. Ehhez a legegyszerübb, ha veszel egy müszerfal kábelköteget :) És már csak egy ügyes szerelő kell, aki beköti.
Shadin2016-04-27 17:16:30 // 82313
Gyorsításnál ill. motorfékes lassításnál vettem észre jobb elölről kattogó hangot. Ha lassabban és egyenletesen mentem vele akkor nem volt gond. Többször álltam le menet közbe vizslatni, hogy mi a fene lehet, gondoltam szétment a féltengelycsukló :-( Lábbal rugdosva a kereket, nem lehetett észrevenni, hogy lógnak a csavarok, meg kerékkulcs sem volt nálam, hála a purhabos kompresszornak. Hazajöttem és meghúztam a csavarokat és megjavult a féltengely :-) Brutális hangja volt. Nyaralni mentünk full felpakolva, lefelé semmi, hazafelé csattog...
Előtte cseréltem kereket és nem húztam meg azt a kereket.:-(
Előtte cseréltem kereket és nem húztam meg azt a kereket.:-(
Pizza172016-04-27 17:08:19 // 82312
Mit vettél észre? Le tudod írni kb? Hàtha segítesz vele..! Köszi
Shadin2016-04-27 17:05:42 // 82311
Ilyet már én is beszo.tam Hajdúszoboszlóról hazafelé :-)
András1592016-04-27 17:04:36 // 82310
RomeoOne2016-04-27 16:38:30 // 82309
Valószínűleg most jönnek elő azok a dolgok, amik miatt eladták. Használt autó mindig lutri. Én eleve úgy vettem az autót, hogy fel voltam rá készülve, hogy lehet, hogy pár hónapon belül bele kell önteni legalább fél millió forintot, hogy tényleg jó legyen. Még úgy is, hogy ALFI156 cartárstól vettem a gépet és nemrég volt szervizelve.
Eddig mondjuk még csak annyit vettem észre, hogy ha hirtelen odalépek, akkor 3000 körül ad valami hülye zörgő hangot valahonnan hátulról. Mondjuk erről elég biztos vagyok, hogy a kipufogó cső lesz, mert az adott fordulatnál rezonál és mikor vétel előtt alánéztünk a kocsinak, már akkor is látszott, hogy az nincs a legjobb állapotban. De azt amúgy is le akartam cserélni valami fickósabbra, mert elég jellegtelen kipofogódob van a kocsi alatt. Ezen kívül a már megtett majdnem 1000 km alatt még nem nagyon vettem észre mást egy nagyon apró esztétikai hibán kívül, pedig fel voltam készülve, hogy azért kiesnek a csontvázak a szekrényből. Remélem ez így is marad.
Ez előző Alfámnál más volt a helyzet. Azt vettem 750-ért és fél év alatt kb. rá is költöttem annyit. Egyből megcsináltattam rajta a szervizt vétel után, olajcsere, vezérműszíj, szűrők, stb. 3 hétre rá a 2.0 TS motor csapágyas lett, komplett motorcsere kellett. Azután még kuplungot is cserélni kellett, meg egy csomó költséges dolgot.
De ez már egy másik sztori. Lényeg, hogy ennél már fel voltam erre készülve, de úgy tűnik, azért ennél nagy bajok nincsenek. Szerencsére :)
Eddig mondjuk még csak annyit vettem észre, hogy ha hirtelen odalépek, akkor 3000 körül ad valami hülye zörgő hangot valahonnan hátulról. Mondjuk erről elég biztos vagyok, hogy a kipufogó cső lesz, mert az adott fordulatnál rezonál és mikor vétel előtt alánéztünk a kocsinak, már akkor is látszott, hogy az nincs a legjobb állapotban. De azt amúgy is le akartam cserélni valami fickósabbra, mert elég jellegtelen kipofogódob van a kocsi alatt. Ezen kívül a már megtett majdnem 1000 km alatt még nem nagyon vettem észre mást egy nagyon apró esztétikai hibán kívül, pedig fel voltam készülve, hogy azért kiesnek a csontvázak a szekrényből. Remélem ez így is marad.
Ez előző Alfámnál más volt a helyzet. Azt vettem 750-ért és fél év alatt kb. rá is költöttem annyit. Egyből megcsináltattam rajta a szervizt vétel után, olajcsere, vezérműszíj, szűrők, stb. 3 hétre rá a 2.0 TS motor csapágyas lett, komplett motorcsere kellett. Azután még kuplungot is cserélni kellett, meg egy csomó költséges dolgot.
De ez már egy másik sztori. Lényeg, hogy ennél már fel voltam erre készülve, de úgy tűnik, azért ennél nagy bajok nincsenek. Szerencsére :)
mizooo2016-04-27 16:33:00 // 82308
Kerék meg van húzva? :) cimbimmel kerestük az autóján a klattyogó/kopogó hangot terhelés elvétele után. Azután meghúztuk a kerékcsavarokat :)
RomeoOne2016-04-27 16:16:36 // 82307
Igen, én is így gondolom. Ami az egyik embernek semmit nem mond, azt lehet egy másik egyből felismeri. Egy kérdést megér, max nem lesz meg a válasz.
Pizza172016-04-27 16:05:40 // 82306
Egyik pillanatrol a màsikra jött elö.. :-/ Reggel kiírom mi a helyzet. Remélem nem nagy a gond.. :-(
Mattee892016-04-27 15:36:37 // 82305
Azt nem írtad hogy egyik pillanatról a másikra jött elő ez a hang :) Féltengely hibánál (más típusú autónál találkoztam ezzel a problémával) ugyanúgy mint a kerékcsapágynál kilóméterarányosan erősödik a kopogás, szóval lehet hogy nálad egészen más lesz a probléma, nem akarok véletlenül sem rossz tanácsot adni.
Pizza172016-04-27 15:25:40 // 82304
Mattee89 köszönöm!
Pizza172016-04-27 15:23:46 // 82303
Reggel az elsö dolgom,hogy szerelöhöz viszem csak mivel pont munkàba jövet történt és most dolgozok,nem tudok semmit tenni. :-/ Azért kérdeztem egyébként,hogy hàtha valikivel elöforduld hasonló és megtudom,hogy igy most haza tudok e még menni vele vagy nem..pl. De azért köszi!
Mattee892016-04-27 14:56:20 // 82302
Szerintem senki nem azt várja el (velem együtt) az ilyen kérdések feltételénél hogy egyből pontos diagnosztikát kapjanak a hibáról, hanem ha leírjuk mi a probléma, lehet hogy valaki találkozott már pont ugyanezzel a tünetegyüttessel és tudja mi lehet a hiba. Én személy szerint már több ilyen problémára kaptam itt a fórumon választ, amikért hálás is vagyok, mert így egyből tudtam hogyan is oldjam meg azt. Amúgy az ilyen kattogó-kopogó hangot nem a féltengely szokta adni?
yani🍀2016-04-27 14:04:34 // 82301
Senki ne haragudjon meg, biztosan én látom rosszul a dolgokat, de nem nagyon értem, miért gondolja bárki is, hogy látatlanba meg lehet mondani egy autóról mi ad furcsa hangot. Isten lássa lelkem, én szívesen segítek bárkinek, ha tudok, de az ilyen problémákat látni, hallani kell. Miért nem gurulsz el egy autószerelőhöz, vagy olyanhoz aki ért hozzá?
Ha így távolból bárki is meg tudná mondani a konkrét hibaokot, az nagyon nagy király lehetne, és sok pénzt tudna keresni.
Ha így távolból bárki is meg tudná mondani a konkrét hibaokot, az nagyon nagy király lehetne, és sok pénzt tudna keresni.
Pizza172016-04-27 13:51:49 // 82300
S.O.S ! Alfa 159 kombi 2.2 jts jobb elsö keréknél furcsa hang! Nem a csapàgy. Anikor gàzt adok vagy kanyarban terhelem nem adja ki a hangot de mikor egyenes szakaszon pl 100km/h-nàl elveszem a gàzt csunyàn kezd fokozatosan katzyogni. Megint gázt adok és semmi. Mi lehet?? :-/
emGéza2016-04-27 12:51:29 // 82299
Nálam elöl már 20 km-nél zúgott , 60-nál már tehervonat effekt , 140-nél csönd .
A hátsóknak nem hallom még a zúgását .
Azért ma hallgatni fogom , hátha kicserélhetem :-DDD
Indul a kerékcsapágy lavina ;-)
A hátsóknak nem hallom még a zúgását .
Azért ma hallgatni fogom , hátha kicserélhetem :-DDD
Indul a kerékcsapágy lavina ;-)
Liquid2016-04-27 12:37:16 // 82298
Nálam először egy bal hátsó csere volt, aztán továbbra is maradt a hang de halkabban, a szerelő nem tudta mi baja, aztán a másik szerelő megmondta elsőre.
Felemelve megforgatta, és azt mondta a lengőkaron vagy valami hozzá kapcsolt fém alkatrészel lehet érezni a "rezgést".
Így a bal első is cserélve lett. Csak azt tudnám hogy lehet az hogy a balosak adták meg magukat...
Felemelve megforgatta, és azt mondta a lengőkaron vagy valami hozzá kapcsolt fém alkatrészel lehet érezni a "rezgést".
Így a bal első is cserélve lett. Csak azt tudnám hogy lehet az hogy a balosak adták meg magukat...
emGéza2016-04-27 12:03:18 // 82297
Én is a jobb első csapággyal kezdtem ... kicsit halkabb is lett .
Kanyarban a terheletlen keréknél elhallgat ...
Kanyarban a terheletlen keréknél elhallgat ...
Mattee892016-04-27 11:44:38 // 82296
Tiszta sor, igazából már a tegnapi válaszokból megszületett a döntés, most csak reagáltam a "váltó-morgás" felvetésre, veszek egy első csapágyat és remélhetőleg a jobb oldal lesz a ludas, és nem kell a balt is lebontani, azért köszi :)
yani🍀2016-04-27 11:37:49 // 82295
Itt mindenki szeretne segíteni neked, ezért is írtuk le, hogyan lehet megállapítani azt, hogy melyik csapágy a hunyó. A kerékcsapágy nem 159 specifikus alkatrész. Tudom, hogy nem olcsó a csapágy, mivel én is cseréltem már, de ha sem te, sem a szerelőd nem tudjátok megmondani, hogy melyik a rossz, akkor előbb utóbb be kell vonni mást is a keresésbe. Itt felénk van olyan futóműves aki ingyen megmondja melyik alkatrész a hibás, függetlenül attól, hogy vele cserélteted ki vagy sem.
Erhard is írta tegnap, hogy a ha nem találod el az oldalt, akkor a csapágyat át lehet tenni a másik oldalra, így nem ér anyagi veszteség.
Erhard is írta tegnap, hogy a ha nem találod el az oldalt, akkor a csapágyat át lehet tenni a másik oldalra, így nem ér anyagi veszteség.
Mattee892016-04-27 11:28:18 // 82294
Szerelőt váltani semmiképpen nem akarok, ez már a harmadik autóm amit ő szerel, lekiismeretesen dolgozik, baráti alapon és az sem utolsó szempont hogy a szerelés során én is végig ott vagyok, segítek ha éppen tudok és mindent látok ami a kocsival történik, fájna a szívem ha csak úgy otthagynám egy ismeretlen szerelőnél. Ahogy az előző autóimat is, ezt is egyre jobban megismerem, és ha éppen valami kisebb dolgot kell helyretenni tudom hova nyúljak. A hátrány annyi, hogy ezt a típust nem ismeri, így ezért próbálok sokszor itt tájékozódni a dolgokról/trükkökről/típushibákról a tapasztaltabb Cartársaktól.
yani🍀2016-04-27 11:19:06 // 82293
Ha nem vagy magadban biztos, hogy melyik csapágy a hibás, miért nem mész el egy normális szerelőhöz, vagy futóműveshez?
Mattee892016-04-27 11:13:01 // 82292
Igazad van, ezt nem néztem hogy az övé jts :). Szerintem a hang nem a váltóból jön, mert sebességfüggő az erőssége, kinyomott kuplunggal, más-más fokozatban sem változik, gondolom ha onnan érkezne a morgás akkor fordulatszám-függő lenne, vagy nem? A gondom főleg az hogy egyre erősödik a hang, év elején még alig hallatszott, mostanra viszont már kezd a zavaró kategóriába tartozni, az alkatrészek viszont nem olyan olcsók hogy találgassak, ezért próbálok valami ötletet szerezni a pontos meghatározáshoz.
Liquid2016-04-27 10:28:17 // 82291
Hááát azzal most nem tudom mi a helyzet. Már jó régen történt hogy egyszer csak nem működött. Amúgy egy sima átirányítást a megadott címedre.
Szóval kérdezz rá a Site fejlesztés topikban.
Szóval kérdezz rá a Site fejlesztés topikban.