Én már nem tudom mi legyen a terv :-) Nincs terv. Ilyen az, amikor meg lenne a lehetőség új autóba ülni, de nincs mibe. Ami tetszik végtelenül kompromisszumos, ami használható, az nem az én világom. Szokom a suv gondolatát, nincs más választásom. :-(
Az kár. Legalább az öv hosszú? A kardán alagút olyan nagy, hogy oda lenne jó beépíteni a hordozót. A 159-nél sajnos az öv nem éri körbe :-S Viszont ott még tolerálható métetű a púp, bár hosszú utakon a nagy lányom, aki középen ül, már erősen szokott fészkelődni. Túl kényelmes nem lehet...A dönthető ülés az a minimum, csodálkozok, hogy az Alfánál ez még extralistás tétel..
Szia, biztosan nagyon ugyes, es jo szakember, sajnos nem ismerem, de ha ő bélyegez egy garis autó szerviz füzetébe a garancia ido alatt, azzal a garijat elveszíti az autó.
Ciao! Valaki megmérné nekem a jelölt méreteket? Mekkora lap fér el a csomagtérben, illetve milyen széles a nyílás. Köszi! :-D
Plusz kérdés, középen hátul van Isofix?
Azt tuja valaki hogy miért került a bal oldalra a tanksapka? Giovanni nem jött rá hogy a jobb oldalon közlekedünk? (Náluk elég sok olyan kút van ahol az út szélén állva lehet tankolni.)
Szerintem annyi idő kell, míg a hajtást hidraulikusan átadja. .Aztán ha a fordulat kiegyenlítődött a 2000-ren forgó motor és az eredetileg álló másik turbina lapát között, akkor a turbina beállításával játszik, vagy összekapcsol a lock-up, onnantól érzed, hogy átmegy rendesen a nyomaték. Gondolom én :-)
A 159-nél eléggé érződik, ahogy játszik ezzel. Nagy volna a turbólyuk, úgyhogy egyszerűen kikerüli. Hagyja, hogy a motor gyorsabban forogjon fel, mintha direktben hajtaná az autót. Ilyenkor fura kuplungcsúszás szerű érzés van, de lényegében ilyenkor varázsol nyomatékot oda, ahol amúgy nincs :-D Azáltal, hogy gyorsabban hagyja a motort felpörögni, az hamarabb ér nyomatékos fordulatra, közben pedig mintha lenne egy lassító áttétel, a kimenő nyomatékot növeli. Így van az, hogy cserében a fura csúszó kuplung érzésért soha nincs dízeles turbólyuk. Sehol, semekkora. Abban a pillanatban, ha a gázpedállal lekért nyomatékot nem tudja így elővarázsolni, már vissza is kapcsolt. Szerintem ügyes dolog :-D
A fék felengedése után valami történik, mert elég nagy késése van az indulásnak. Még az is belefér hogy a féken állva üresben van és ha elengedem akkor teszi 1-be.
Szerintem fel van erre készítve :-) Ha nyomod a féket és D-ben van, a "citrom" (wandler, ami egy turbina) hajt csak,a direkt hajtás/lock up kuplungja nincs zárva. Ahogy engeded a féket, a a citrom két turbina kereke közt áramló folyadék viszi át a hajtást, tehát direkt mechanikai kapcsolat nincs.
Ha ugyanígy álló helyzetben gázt nyomsz, forgatod a citrom egyik turbinakerekét. A féket nyomva a váltón keresztül a másik turbinakereket állásra kényszeríted. Mechanikai sérülést ez önmagában nem okoz, viszont biztosan szépen melegszik tőle a váltó"olaj". Ami egy hidraulika folyadék.
Nyilván ki lehetne nyírni, ha állnál a féken és közben 6000-ren forogna a motor. De ez ahogy Piritu is írja, nem tud megtörténni. A gázpedál villanyos már minden autóban, hiába van lenyomva a pedál, szimplán le is tilthatná az ECU. Ha nem ez történik, hanem hagyja valameddig forgatni, akkor bízzunk a tervezőkben, hogy okkal engedik 2000-ig felforogni. Nem csodálkoznék, ha jópár másodperc 2000-ren forgás után letiltaná a gázt.
Várj csak! Ott is volt ugyan ez a kiegészítő duma:
"Nem poros területek: maximális javasolt futásteljesítmény 120 000 km. A futásteljesítménytől függetlenül a vezérműszíjat 6 évente ki kell cserélni.
Poros területek és/vagy a jármű nehéz üzemi körülmények közötti használata (hideg éghajlat, városi közlekedés, gyakori alapjárat): maximális javasolt
futásteljesítmény 60 000 km. A futásteljesítménytől függetlenül a vezérműszíjat 4 évente ki kell cserélni."
ez meg a Giuliájé:
"maximális futásteljesítmény 120 000 km. A futásteljesítménytől függetlenül a vezérműszíjat 5 évente ki kell cserélni. A gépkocsi nehéz körülmények közötti
használata esetén (poros területek, rendkívül nehéz klimatikus körülmények, nagyon alacsony, vagy nagyon magas hőmérséklet hosszantartó időszakokon keresztül,
városi használat, hosszas alapjáraton tartás), a legnagyobb kilométer futás 60 000 km, és a kilométer futástól függetlenül minden 4 évben ki kell cserélni a szíjat."
No hogy pontot tudjunk tenni a rajtelektronikára kipróbálta.
"D"-ben a féken állva ha nyomok egy padlógázt szépen tartja a nyomatékcsúcson 2 ezer körül a fordulatot. A fékről lelépve indul a móka, másodjára sikerült némi guminyomot is hagyni az aszfalton.
A km órát videóra vettem azon mérve a 0-100-at 6,5 körüli értéket mértem. Szóval hozza a gyári értéket.