Nagy valószínűséggel én is beleválasztottam egy ilyenbe. Már a hazavezető úton kiderültek a dolgok, amik a vásárlás előtt nem. (részben az én hibám hogy nem vizsgáltam át tüzetesebben az autót, de örültem h beszámolták jó áron a 19 éves puntom)
Termosztát rossz, állandóan nyitva van, fél műszerfalban ki vannak égve az izzók, ezt ugye nappal nem igazán láttam, vezető ülés jobb első sarka el van törve, kipuff toldozott foltozott, s valami olyan dob van rajta h nagy fordulaton egy WRC lada hangjával vetekszik... most megadta magát a fűtés stb stb. Lesz vele meló...
Nem nagy dolgok ezek, s mivel magam szerelem anyagárban megúszom.
De ahogy Piritu is mondja ez egy 14-15 éves használt autó, nagy csodát nem várok, csak idegesít hogy mostanában megcsinálni se tudom a dolgokat rajta, a hülye időjárás meg a sok meló miatt, ezért így kell használnom. De lekopogom,a futómű kopogás mentes.
Fórum >> Műszaki-szakmai topicok >> Szerelőműhely
Kka2013-02-13 23:09:51 // 42842
Kka2013-02-13 22:55:59 // 42841
Ezen nem is vitázom, egy így igaz :)
kesa2013-02-13 22:43:53 // 42840
Azt se felejtsd el, hogy sokan erőn felül vesznek autót, aztán amikor nem hogy normálisan karbantartani, de már üzemben tartani is nehezen megy, akkor még eladásra összerakják, aztán hagy menjen a háztól. A "szerencsés" új tulaj pedig bosszankodhat, hogy "szarolasz", stb.
Amikor én a Sprintet megvettem, hihetetlen fos állapotban volt a szónak abban az értelmében, hogy abszolút csak eladásra volt összerakva. Akkor még ezt nem tudtam, több okból kifolyólag sem. Mégis ment, kanyarodott, megállt, csak amikor belenyúltunk, dőltek ki a csontvázak mindenhonnan. Biztosan érezte, hogy szerető gazdihoz megy, muszáj addig valahogy eljutni :).
Amikor én a Sprintet megvettem, hihetetlen fos állapotban volt a szónak abban az értelmében, hogy abszolút csak eladásra volt összerakva. Akkor még ezt nem tudtam, több okból kifolyólag sem. Mégis ment, kanyarodott, megállt, csak amikor belenyúltunk, dőltek ki a csontvázak mindenhonnan. Biztosan érezte, hogy szerető gazdihoz megy, muszáj addig valahogy eljutni :).
Piritu - 1.000.0002013-02-13 21:51:45 // 42839
Egy 15 éves autóról van szó, teljesen természetes, hogy ez az elromlik. Az a motor 15 évig működött, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy feladja a harcot. Ezért is olcsóbb, mint egy új, megbízhatóbb autó. Ez márkafüggetlenül így van.
A Spider blogomban találsz infót, hogy mit jelent egy 12 éves kocsit megbízhatóvá tenni. (Mondjuk így árban még mindig az új ár felénél sem tartok...)
A Spider blogomban találsz infót, hogy mit jelent egy 12 éves kocsit megbízhatóvá tenni. (Mondjuk így árban még mindig az új ár felénél sem tartok...)
Kka2013-02-13 21:43:59 // 42838
Nem mondtam, hogy bánom, fel voltam rá készülve, olasz autóm volt előtte is, csak bosszant kicsit, hogy 1 hete van meg az autó és már rossz :)
arról nem is beszélve, hogy az előző gazda milyen hibákat hagyott rám, de ez nem az autó hibája :)
arról nem is beszélve, hogy az előző gazda milyen hibákat hagyott rám, de ez nem az autó hibája :)
atis_166jtd2013-02-13 21:20:24 // 42837
Sziasztok!! Van egy olyan problémám a 166-tal, hogy tegnap elment a belső világítás. Vagyis ha kinyitom az ajtót nem kapcsol fel. Akármelyiket nem csak a bal elsőt. Igaz tegnap beindítottam ékszíj nélkül nem tudom ez összefüggésben van e. Ha a távval nyitom ki akkor felkapcsol egy-két másodperc erejéig és utána úgy alszik el mint ha lekapcsolnánk nem pedig folyamatosan sötétedik.
Ma csesztettem és viszont az történt hogy ha zárom távval világít az index ahogy szokott, viszont ha nyitom semmi a két villanás helyett.
Valakinek volt már ehhez hasonló gondja?
Esetleg valaki tudja hol van a belső világítás elektronikája?
Köszi a válaszokat sokat segítenétek.
Ma csesztettem és viszont az történt hogy ha zárom távval világít az index ahogy szokott, viszont ha nyitom semmi a két villanás helyett.
Valakinek volt már ehhez hasonló gondja?
Esetleg valaki tudja hol van a belső világítás elektronikája?
Köszi a válaszokat sokat segítenétek.
Ferke2013-02-13 21:16:39 // 42836
Még mindig jobb, mint a németes életérzés, a majdnem-szomszéd kiállt reggel az automata passzattal, becsukta a kaput, majd onnan soha többé sehova...vitte a porsehungáriás tréler vissza, cca 3 éves a jószág, az automata váltó letérdelt, gari már nincs, szerintem benne lesz egy fél millában:)
kesa2013-02-13 21:05:03 // 42835
2 év alatt 3 futómű felújítás azért nem normális, esetleg extrém nagy futásteljesítmény esetén (talán még az überfos utak is tudnak ilyet okozni).
Eléggé leharcolt lehet a verdád. Nekem eddig csak olyan gond volt a kocsival, amit vagy én okoztam, vagy kopásból ered, több odafigyeléssel megelőzhető lett volna. Nagyon kéne oda egy jó donor :P!
Eléggé leharcolt lehet a verdád. Nekem eddig csak olyan gond volt a kocsival, amit vagy én okoztam, vagy kopásból ered, több odafigyeléssel megelőzhető lett volna. Nagyon kéne oda egy jó donor :P!
Hermész 882013-02-13 19:00:42 // 42834
S.O.S -166-al kapcsolatban.
tud valaki vmit arról a jelenségről, hogy a fed komputer elfogadja a kódot ,de pár perc mulva kilép, és semmi.-Utána ugye visszaszámol, és aztán lehet ujból próbálkozni.
Volt ilyen gondotok?
tud valaki vmit arról a jelenségről, hogy a fed komputer elfogadja a kódot ,de pár perc mulva kilép, és semmi.-Utána ugye visszaszámol, és aztán lehet ujból próbálkozni.
Volt ilyen gondotok?
[k i z z o]2013-02-13 18:59:22 // 42833
Loctite 3030 ha hegeszteni nem lehet.
andrej0312013-02-13 18:55:52 // 42832
oké szólok de elképzelésem sincs mikor tudom kiszedni
mreni2013-02-13 18:53:37 // 42831
nekem van egy alkatrésznek való váltóm,szólj ha azzaé van gond
andrej0312013-02-13 18:47:25 // 42830
kösz hogy mondodd akárhogy nézzük pont a fele .Most legyen jóidő hogy nekitudjak álni kikapni a váltótt hogy lássuk mi a fene vann talán ha találok valakit akinek van öntvény hegesztője olcsóbban meguszom mintha vennék egy váltót ha a villa adta meg magát
mreni2013-02-13 18:43:09 // 42829
6ezerért kb 2 litert veszel,tutela-ból(ez a gyári)
andrej0312013-02-13 18:40:09 // 42828
azt a szomszédban az atósban mondta az ürge a multkor hogy az alfába való literje 6 ezer én még nemvettem eddig így nemtom
mreni2013-02-13 18:34:38 // 42827
albától rendelj mindent szerintem,de pl a 12ezer 2l váltóolajra,enyhén szólva is durva
andrej0312013-02-13 18:29:53 // 42826
hálás lennék ha tudol olyan oldalt ahonnét olcsóbban is megrendelhetőek a cuccok mivel én az alba és az unix oldalárol írtam az összegeket és a legolcsóbbakatt 35 és 90 között volt csak a kuplung szerkezett
andrej0312013-02-13 18:20:49 // 42825
telyesen igazad van nézgékltem is a használtautón ,vaterán és apródon de a közelben semien nincs csak egy boxer nekem meg 98 at egy négyes Ts-em van ami megfelelő
max 180 kilóméterre az meg rizikós a tréler költségén meg másikat veszek legutób karambolóztam 1300méterre lakom a helyszintől és számlával 27 letvolna hogy haza hozták számla nélkül 15 öt fizettem akkor töbszáz kilóméterre mennyit kérnének?
akár hol olvasok az alfáket szidják nagyon hogy szarok meg az elektronikáikat nbekem elektronikusan az elekadás jelzővel volt gondom csak akkor megy ha leveszem a műanyag burkolatott a relééről de a futgómüre a gatyám is ráment 2 éve van nálam azalatt harmadszor fogom felujítani .valamint a hideg motornál jelentkező idegbetegrángatástó tudnék megőrülni ilyenkor télen amíg elnem érem a 75 nyolcvan fokos vizhőmérsékletett addi minden elindulásnál és gyorsitásnál rángat és leakar fulladni
max 180 kilóméterre az meg rizikós a tréler költségén meg másikat veszek legutób karambolóztam 1300méterre lakom a helyszintől és számlával 27 letvolna hogy haza hozták számla nélkül 15 öt fizettem akkor töbszáz kilóméterre mennyit kérnének?
akár hol olvasok az alfáket szidják nagyon hogy szarok meg az elektronikáikat nbekem elektronikusan az elekadás jelzővel volt gondom csak akkor megy ha leveszem a műanyag burkolatott a relééről de a futgómüre a gatyám is ráment 2 éve van nálam azalatt harmadszor fogom felujítani .valamint a hideg motornál jelentkező idegbetegrángatástó tudnék megőrülni ilyenkor télen amíg elnem érem a 75 nyolcvan fokos vizhőmérsékletett addi minden elindulásnál és gyorsitásnál rángat és leakar fulladni
mreni2013-02-13 18:20:28 // 42824
azt a gumis részt lehúzod,utána középkonzol le és alatta lesz talán 4db ccsavar ami a kapcsoló panelt fogja
ha jól emlékszem
ha jól emlékszem
Kka2013-02-13 18:17:01 // 42823
a venti kapcsolója hogy jön szét? azt az elforgatható rész csak le kell előre húzni? vagy konzollal együtt jön le?
mreni2013-02-13 18:14:44 // 42822
kicsit sokat számoltál anyagra,egyébként a bölcső levétele nélkül is megoldható a dolog.
mreni2013-02-13 18:12:02 // 42821
érdemesebb a kapcsolóval kezdeni,a középkonzol lebontása után elérhetővé válik,ott semmi nem pattintós csavar fog mindent,van benne pár :)
andrej0312013-02-13 18:11:31 // 42820
pedig kimélni szoktam a kuplungot stoptábla előtt,pirosnál vagy a célnál üresbe dobom és hagyom gurulni max a fékket finoman nyomomm tudom rosz szokás de nem nyomomm a kuplungot fölöslegesen az idióta oktatóm az mindíg bíztatott minket nyugodtan csusztassuk a kuplungott ,persze aztán rendszeresen léégethetjük üvöltött ha lasitottun az uton átkelő gyalogost láttun azt felelte adjunk gázt semmi kersesnivalója gyalogososnak ahol nincs zebra,voltak ilyen huzásai
Kka2013-02-13 18:10:39 // 42819
és ezeket hol találom? remélem szét kell kapni a fél autót hozzá.
puntoban is többször elszállt az ellenállás, de ott akkor volt legmagasabb fokozat.
puntoban is többször elszállt az ellenállás, de ott akkor volt legmagasabb fokozat.
kesa2013-02-13 18:09:13 // 42818
Valószínűleg jobban jársz anyagilag, ha a hibalista összegyűjtése után keresel egy JÓ ÁLLAPOTÚ külföldi papíros donorautót (olyat, amit ki is lehet próbálni, természetesen lezárt magánterületen, stb.). Leharcoltat fölösleges, még ha olcsóbb is.
mreni2013-02-13 18:05:48 // 42817
ki kéne mérni a kapcsolót,illetve,hogy kap-e feszkót a motor,ellenállás is lehet a ludas.
Kka2013-02-13 18:04:22 // 42816
Segítség!
Egy hete sincs nálam az autó, de elkezdődött az olaszos életérzés, azaz elromlott valami...
Utastér ventilátor, egyik pillanatról a másikra úgy döntött nem pörög tovább.
Megnéztem a könyv szerinti szóba jöhető biztosítékokat, de elvileg jók. (hacsak nem valahol máshol kell nézni).
Ötletek? tapasztalatok?
jó lenne megoldani mert nincs épp meleg odakint, s nem ártana ha lenne az utastérben meleg...
Egy hete sincs nálam az autó, de elkezdődött az olaszos életérzés, azaz elromlott valami...
Utastér ventilátor, egyik pillanatról a másikra úgy döntött nem pörög tovább.
Megnéztem a könyv szerinti szóba jöhető biztosítékokat, de elvileg jók. (hacsak nem valahol máshol kell nézni).
Ötletek? tapasztalatok?
jó lenne megoldani mert nincs épp meleg odakint, s nem ártana ha lenne az utastérben meleg...
andrej0312013-02-13 18:04:19 // 42815
nem is veszek addig . ilyen időben nemtom mikor tudom szétkapni? mivel az udvaron fogom és sokmindent lekel kapnom róla pl a bölcsőt .
gondolom öntvény a villa és akkor nemhegeszthető,vehetek bontott váltót ami minimum 20 ezer meg az utiköltség de ugyebár ha lekapjuk a váltót illik kuplungszettet cserélni az minimum 35 rugó illik váltó és féltengely szimeringet cserélni az min 5 rugó és az olaj 2 liter durván 12 rugó
tele a faszom ezzel a szarral álandóan elromlik valamie aztán lengcsillapitók minimum 50 ezer és a hátsó fékek min 14 ezer ebbőkl már vehetek egy másik alfát
gondolom öntvény a villa és akkor nemhegeszthető,vehetek bontott váltót ami minimum 20 ezer meg az utiköltség de ugyebár ha lekapjuk a váltót illik kuplungszettet cserélni az minimum 35 rugó illik váltó és féltengely szimeringet cserélni az min 5 rugó és az olaj 2 liter durván 12 rugó
tele a faszom ezzel a szarral álandóan elromlik valamie aztán lengcsillapitók minimum 50 ezer és a hátsó fékek min 14 ezer ebbőkl már vehetek egy másik alfát
mreni2013-02-13 17:13:47 // 42814
majd ha lekerül a váltó akkor kiderül,addig ne vegyél semmit szerintem
mreni2013-02-13 17:12:59 // 42813
vagy a villa tört le,ma ép ilyet szedtem szét :)
andrej0312013-02-13 15:03:41 // 42812
jobban járnék ha tudnék a közelben egy olcsó rommátört 98 as alfát mivel kikel cserélnem a két fényszorót a kormányrudatt és egyéb apróságott a gyujtás szerkezetett és zárakat a mivel bele tört a kulcs és a töröttet ráragasztottam a vevőegységre és gombnyomással inditok amit felsoroltam minimum 100 rugó és ha tudnék 60 és 100 között egy lepusztitott papirnélkülit jobban járnék
andrej0312013-02-13 14:56:30 // 42811
akkor ugyebár valószinü hogy egy csapágycsere megoldja a gondom mert én is csapágyra vagy a kinyomó szerkezett törésére gyanakszom
Ferke2013-02-13 14:43:28 // 42810
Szétugrott a szerkezet és a csapágy, vagy a csapágy füle tört le, és lejött a villa róla....más verzió nincs.
Kareszka19842013-02-13 13:02:41 // 42809
Hali!
Tud nekem valaki segíteni kapcsolási razjzal? Konkrétan 147-es kormánykapcsolójának lábkiosztása érdekelne, hogy melyik micsoda. Még konkrétabban, hogy melyik(ek) a "set" gomb lábai.
Ehhez kapcsolódóan: ajánlottak törötten komplett kapcsoló egységet (irányjelző kar van letörve, de a másik ép). Átlehet szerelni, vagy hadjam a fenébe?
Üdv
Tud nekem valaki segíteni kapcsolási razjzal? Konkrétan 147-es kormánykapcsolójának lábkiosztása érdekelne, hogy melyik micsoda. Még konkrétabban, hogy melyik(ek) a "set" gomb lábai.
Ehhez kapcsolódóan: ajánlottak törötten komplett kapcsoló egységet (irányjelző kar van letörve, de a másik ép). Átlehet szerelni, vagy hadjam a fenébe?
Üdv
andrej0312013-02-13 12:59:04 // 42808
andrej0312013-02-13 11:19:55 // 42807
hát az bizti hogy ezt jól csinálták de félek hogy nagyobb gond is van a géppel mivel az alsó munkahengernél a fémkart simán egy ujjal tudom mozgatni.
nemtom neme az mozgatja a kinyomó csapágyat ? mert ha igen valószinü hogy a körmök is elszáltak aminek a kinyomó csapágyat nyomjuk
nemtom neme az mozgatja a kinyomó csapágyat ? mert ha igen valószinü hogy a körmök is elszáltak aminek a kinyomó csapágyat nyomjuk
Fairlane2013-02-13 10:58:36 // 42806
Nem szerencse.
Nem véletlenül van így kitalálva, hogy előbb haljon meg a kuplungod, mint a féked... :)
Nem véletlenül van így kitalálva, hogy előbb haljon meg a kuplungod, mint a féked... :)
Fairlane2013-02-13 10:56:49 // 42805
Ha csak kis erőhatásnak lesz kitéve, és két méretes felületet ragasztanál össze, akkor akár a palmafix is jó lehet.
Inkább hegesztik, ha egy mód van rá.
Loctite-nak vannak spéci ragasztói jópénzért...
Inkább hegesztik, ha egy mód van rá.
Loctite-nak vannak spéci ragasztói jópénzért...
.......................2013-02-13 10:46:41 // 42804
Ragasztott valaki it már PoliPropilén müanyagot?
ha igen mivel?
ha igen mivel?
andrej0312013-02-13 08:25:43 // 42803
hali én eddig még nemjártam így soha szerencsére nemtört el semmi viszont ahogy elnéztem mindkét munkahenger ramaty
aztán majd a féket kel megnéznem mert kétéve elvittem műszakira és azóta megvan halva ott aztmondták kicserélték az első fékpofákat és a tányérokat meg a lengcsilapitóim és fizettem 100 rugót a műszakival eggyüt
aztán visszamentem hogy mióta megbabrálták a fékem azóta feleanyira se fog erre aztfelelték összekelkopni a féktárcsával a fékpofáknak.na azóta 8 ezer kilómétert mentem de ugyan olyan szarul fog és egy évután az általuk cserélt lengéscsilapitók is megadták magukatt.
párhete műszakin aztnyomta ki a gép hogy késik a fék és ha nyomok egy satu féket elindulé a hátija jobra így hamarosan nekiálok és kicserélem az összes tömitőelemett fékkeket és meglátjuk
aztán majd a féket kel megnéznem mert kétéve elvittem műszakira és azóta megvan halva ott aztmondták kicserélték az első fékpofákat és a tányérokat meg a lengcsilapitóim és fizettem 100 rugót a műszakival eggyüt
aztán visszamentem hogy mióta megbabrálták a fékem azóta feleanyira se fog erre aztfelelték összekelkopni a féktárcsával a fékpofáknak.na azóta 8 ezer kilómétert mentem de ugyan olyan szarul fog és egy évután az általuk cserélt lengéscsilapitók is megadták magukatt.
párhete műszakin aztnyomta ki a gép hogy késik a fék és ha nyomok egy satu féket elindulé a hátija jobra így hamarosan nekiálok és kicserélem az összes tömitőelemett fékkeket és meglátjuk
andrej0312013-02-13 07:45:56 // 42802
Hali ma kora reggel átnéztem ismét kiszedtem az alsó m..hengert is azon sokkal job álapotban vannak a gumik mint a fentin de egy kis hibát találtam a külső gumin a képen látható.
de tuti hogy eresztett mivel ugyebár egytartályba megy a fék és kuplung olaj is? de a tartály közepén van egy elválasztó és azt nemfigyeltem ,elválassza egymástól a fék és kuplunghoz jutó olajat.
Én amikor megnéztem és háromnegyedig volt az a féké volt a kuplungé a hátsó celle .na az tök üres lett,ezért nemfojt az olaj és mivel a szőnyegen egy csepse volt így maradt az alsó munkahenger.
Még szerencse hogy ott az elválasztó cella és így a fék megmaradt .
de tuti hogy eresztett mivel ugyebár egytartályba megy a fék és kuplung olaj is? de a tartály közepén van egy elválasztó és azt nemfigyeltem ,elválassza egymástól a fék és kuplunghoz jutó olajat.
Én amikor megnéztem és háromnegyedig volt az a féké volt a kuplungé a hátsó celle .na az tök üres lett,ezért nemfojt az olaj és mivel a szőnyegen egy csepse volt így maradt az alsó munkahenger.
Még szerencse hogy ott az elválasztó cella és így a fék megmaradt .
Kazes☻2013-02-12 22:17:12 // 42801
hg6idn2013-02-12 21:08:43 // 42800
Szia!
Én Punto II-vel jártam hasonló módon, kuplung pedál munkahengerben törött el a rugó. Kb 1/3 pedál utam maradt, nem emelt ki normálisan. Ami vicc 3 év alatt 2x volt ilyen hibám...A második munkahenger szerencsére jól tartja magát már évek óta. kpp kpp
Én Punto II-vel jártam hasonló módon, kuplung pedál munkahengerben törött el a rugó. Kb 1/3 pedál utam maradt, nem emelt ki normálisan. Ami vicc 3 év alatt 2x volt ilyen hibám...A második munkahenger szerencsére jól tartja magát már évek óta. kpp kpp
andrej0312013-02-12 18:59:59 // 42799
köszi a segitséget holnap kiderül minden
G-Burt2013-02-12 18:55:32 // 42798
Elvileg van hozzá javító szett, de nem szokott hosszú életű lenni. Ahogy előttem is mondták, sajnos az a baj, hogy nem a tömítések mennek tönkre, hanem elkopik a munkahenger.
andrej0312013-02-12 18:48:04 // 42797
igen értem de ha jól vettem ki akkor az olajtartályból megy a felső tartályba és a pedál lenyomásával továbitjuk az alsóba.ép ezért ha a felsőbe nincs akkor egyértelmü hogy az alsóba se mivel nincs honnét oda jutni de attól valószinü igazad van és az alsó is kifurcant
andrej0312013-02-12 18:45:28 // 42796
ot annyi olaj nyomott találtam hogy töbliter olaj lehetett kiömölve de az tuti nem mind a munkahengerből van mivel feljeb a vezetékek és a csövek is olajosak voltak viszont a porvédő gumia száraz volt és szakadt .
A mocit már kétszer is átmostam de mivel a hengerfelett volt az aksi így ugylátszik oda nem ment a tisztitó szer
és arra lennék kiváncsi van e az alsóhoz is javitó készlet vagy csak egybe vehető?
A mocit már kétszer is átmostam de mivel a hengerfelett volt az aksi így ugylátszik oda nem ment a tisztitó szer
és arra lennék kiváncsi van e az alsóhoz is javitó készlet vagy csak egybe vehető?
G-Burt2013-02-12 18:44:55 // 42795
Arra megy az olaj, ahol utat talál magának:) Ha a felső munkahenger a szar, akkor ott, ha az alsó akkor ott:)
andrej0312013-02-12 18:12:49 // 42794
ígyvan az alsó munkahengernél minden tiszta olaj volt. de de ha a fizikát vesszük akkor nem felüről megy lefele az olaj ?
G-Burt2013-02-12 17:18:16 // 42793
tartály->cső->felső munkahenger->cső->alsó munkahenger
Ha belül nem volt nedves a szőnyeged, akkor valszeg az alsó munkahenger szar, mivel egyértelműen levegősödésre utaló tüneteket írtál le. A váltón vagy az alsó munkahenger porvédőjén szerintem találni fogsz folyásnyomot
Ha belül nem volt nedves a szőnyeged, akkor valszeg az alsó munkahenger szar, mivel egyértelműen levegősödésre utaló tüneteket írtál le. A váltón vagy az alsó munkahenger porvédőjén szerintem találni fogsz folyásnyomot