Mutasd

>> Szerviz2014-11-07

Az egész ott kezdődött, hogy kétnaponta leeresztett a bal első kerék. Egy darabig tűrtem és rendíthetetlenül jártam a benzinkútra felfújni, de aztán egyszer elfogyott a türelmem és elmentem egy gumishoz itt a XI. kerületben. Szívem szerint haveromhoz mentem volna - aki idáig minden évben "szervizelte" a téli és nyári kerekeimet - , de úgy gondoltam, hogy csak ezért lemenni Dunaújvárosba nem fogok. Hát rosszul gondoltam... Szóval elgurultam a műhelybe, de előbb még szemügyre vettem az ominózus felni-gumi kombót. Egyből szembe tűnt a felni belső peremén lévő, valószínű kátyú okozta sérülés. Tehát görgőzni kell és lehet ez lesz a hiba oka. Gumis műhely, munkafelvétel, mondom leereszt a gumi két naponta és egy felnit javítani is kellene. Oké, rendben.
Szaki a műhelyben nézi a gumit és mondja, hogy nagyon el van kova, ezzel már nem érdemes foglalkozni és szar a futómű. Mondom nem szar, hanem valószínű azért van elkop... Hogy én neki ne magyarázzam meg. Nyelek egyet és nem magyarázom meg, viszont akkor ajánljon 2db jó állapotú használt téli gumit helyette, ebben a méretben (195/50 R16). Még ki sem mondtam már hozott is 2 db Pirelli-t. Vadi új volt mindkettő, még a szőrösek voltak, csak az idő járt el felettük egy kicsit, de ez nem baj. Oké, jók lesznek. Közben elintéztem egy telefont és mire befejeztem már fent is volt a két gumi a felniken centírozva. Hijjj a mindenit, bunkók, de legalább gyorsan dolgoznak. Szóltam a szakinak, hogy az egyik felnit görgőzni is kell, amit ugye a munkafelvételen is kértem. Hát ők nem javítanak felnit, csak gumit szerelnek le és fel. és mondom látta, hogy sérült a felni?? Látta. És így felrakta a sérült felnire a gumit? Igen felrakta. De mondom akkor mi a jó Istennek? Hát mér', hogy' akarok hazamenni? Na itt durrant el az agyam, de nagyon. Van pótkerekem bazd meg!! Na de még csak ezek után jött a fekete leves. Volt ott egy segéd srác is, aki egész idáig meg sem szólalt, de most igen. Főnök, ez a felni el van repedve és ott ereszt. Miiii vaaan??? És így rakták össze a kerekemet??? Na ezzel telt be a pohár és nagy anyázások közepette majdhogynem én raktam fel a kerekeket az autóra. Szintén anyázások közepette fizettem és még nekik állt feljebb.
Másnap elmentem egy rendes műhelybe, ahol meghegesztették, görgőzték a felnit és felrakták a gumit, ahogy azt kell és mindez - csak a hegesztés miatt - egy nap alatt kész volt.

Drága gumis barátom, soha többé nem leszek hűtlen hozzád! :-)

A számok:
- 2 db Pirelli 210 Snowsport 31000,-
- szerelés díja: 2 x 1150,-
- felni hegesztés és görgőzés + szerelés: 16350,-