Mutasd

>> Tuning és extra2011-11-21

Mivel mostanában sokszor volt köd, ezért kapott az autó ködfényszórókat. Szerencsére minden előkészítés megvolt hozzá (volt a váltónál hozzá kapcsoló, kint megvoltak a felfogatások, és a vezeték is oda volt vezetve).

>> Esemény2011-09-19

A hétvégét Prágában töltöttük, a kocsi csak úgy falta a kilométereket, egészen pontosan 1260-at, minden gond nélkül. Magyar, Szlovák autópálya korrekt, ellenben a Cseh pálya az valami vicc! A helyükben nem lenne pofán pénzt kérni érte, alig vártam, hogy a végére érjünk, szegény autó futóművét gyilkolta. A belső sáv, még úgy, ahogy használható volt, de a külső, az rosszabb volt, mint régen az M7. A város gyönyörű, minden lépésre jut valami látnivaló, az utcák tiszták, az árak kb. itthoniak. Az autót éjszakára őrzött parkolóban hagytam, mert a szállásadónk felhívta a figyelmünket, hogy minden kocsi veszélyben van, amin nem cseh rendszám van, a nyugalmam megért 15 eurót. A város nagyon szép, nem bántuk meg a kirándulást, érdemes megnézni!

>> Tuning és extra2011-09-11

Vettem a fejegységhez beépítő keretet, hogy ne legyen hézag mellette. Vásárláskor arra figyeljetek, hogy két félét lehet kapni évjáratfüggő a dolog.

>> Szerviz2011-08-19

Egy-két javítás lett végezve az autón:

- új első fékek
- új hűtő (a régi kb. 25%-a el volt rohadva)

 
>> Esemény2011-07-09

Az első közös nyaralásunk lesz az autóval. Olaszországba, Lignano-ba megyünk. Oda-vissza körülbelül 1500 km lesz, ezt még ottani csavargással növeljük. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni az autó, végig autópályán megyünk Ausztrián keresztül. A biztonság kedvéért lesz a kocsiban: motorolaj, hűtővíz, bikakábel, vontatókötél.

-----------------------------

Hazaérkeztünk minden baj nélkül, nem volt szükség a fent felsorolt mentőfelszerelések egyikére sem. Rengeteg Alfát láttam Olaszországban, most láttam élőben először ezt a mogyoróbarna színt 159-en, ami legalább olyan jól néz ki, mint a metál vörös. GPS szokás szerint kib@szott velem, bár most én is hibás voltam, mert nem frissítettem az olasz térképet és az autópálya lejárók nagyon nem úgy voltak, ahogy mutatta, emiatt nyertem egy 50 km-es kerülőt odafelé.

>> Szerviz2011-06-18

Megadta magát a kuplung, verda szerelőnél áll, anyagra várva, mert ha ők szerzik, akkor nagyon drága.
---------------------

Erhard-tól megszereztem a szükséges alkatrészeket, Csütörtökön kész a verda!

--------------------

Kész lett a kocsi, nagyon puha a kuplung szinte szokatlan! 175000 Ft-om bánta ezt a műveletet, de miután újra beleülhettem a kocsiba, már el is felejtettem neki a dolgot!
Számlát elraktam, hátha egyszer eladom a kocsit.

>> Szerviz2011-06-16

Lassan cserés az olaj a verdában, így tegnap voltam Ofi-nál beszereztem a gyári olaj + szűrő szettet. Jövő hétre pedig egyeztettem a szervizbe időpontot. Következő tulaj kedvéért számla elrakva. :)

-------------------------------------

Megjött a verda a szervizből:

- olaj+szűrő csere
- helyzetjelző csere
- hűtő takarítás, mert melegedett pályán és dugóban
- első fékbetétek csere
- kézifék bowdenek csere

Összesen anyag + munka = 73000

>> Tuning és extra2011-05-15

Az autó megvásárlása óta bántotta a szemem a benne lévő régi Sony fejegység. Ezen ma segítettem egy LG CS500UR fejegységgel. Úgy indultam el vásárolni, hogy két dolognak feltétlen meg kell felelnie az újnak: szigorúan piros fényű kijelző illetve front usb-ről mp3 lejátszás.

>> Egyéb2011-04-05

Mai nap sikeresen átment a műszaki vizsgán a kis kedvencem így 2013.04.04-ig erről le van a gond. :)

>> Tuning és extra2011-03-18

Megjöttek a nemrég megrendelt új szőnyegek. :) Nagyon jól néznek ki. Postaköltséggel együtt 6500 Ft, maga a szőnyeg 4990 Ft.