Blog >> vizsga

>> EgyébKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2019-11-28

Vizsga On, újabb két évig szaladhat Bözsike! :)
297.977 km

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-10-29

8 éves lett az autó. Eljött a nálam töltött ideje alatt a 2. műszaki vizsgája. Ez mindig nagy para az illegálisan felhelyezett fólia miatt. 2 évvel ezelőtt is készültem a bajra, de akkor meglepően könnyen ment minden.

Október vége van, "Winter is coming", most tehát el is ért az, amitől féltem. Volt egy vizsgaidőpontom. Már a telefonban említettem a munkafelvevőnek, hogy fóliás a kocsi, ott is, ahol nem kéne. Ennek megfelelően délutáni időpontot kaptam, mondván, akkor nem várható ellenőrzés. Ott is voltam a megbeszélt időpontban, leadtam mindent. Majd leültem a váróban. 10 perc elteltével jön be egy fazon, hogy kié az Alfa. Egyedül voltam ott, szóval sok lehetőség nem volt. Mondta, hogy hát ezen fólia van elől, ezt nem lehet levizsgáztatni. Na mondom "pasztmek", nem mondod? Akkor erről ennyit.

Bepattantam a kocsiba és azzal a lendülettel mentem át a másik helyre, ahol 2 éve vizsgázott a kocsi. Már csak a munkafelvevő volt ott fél 4 körül. Elmondtam, hogy vizsgaidőpont kéne, de van fólia. Mondta, hogy hát, akkor nem hiszi, hogy sikerülne, nem szokta a vizsgabiztosuk az ilyet átengedni. Említettem, hogy 2 éve gond nélkül. Na igen, csak azt az embert már leszázalékolták, nyugdíjas. Fasza...

Kezdődött a fejvakarás. Még egy helyet ismertem, ahol vizsgáztatnak itt helyben. Felhívtam másnap, felvázoltam a sztorit. Mondták, hogy ilyet nem vállalnak. Hát jó, mi legyen. Mindenféle legendákat hallottam távolabbi vizsgabázisokról, ahol átmehet a kocsi, de abban is sok bizonytalanságot éreztem. Azt meg főleg nem akartam, hogy 50-60 km-re elmegyek valahova, ahol megmondják, mikor meglátnak, hogy viszlát.

A másik megoldás, hogy lekapartatom a fóliát az első oldalsó ablakokról, elviszem vizsgára, majd visszarakatom. Ez macera is, pénz is... Szerettem volna utoljára hagyni. Ebben a tengődésben érkezett Robi telefonhívása, mint fénysugár az éjszakában. Elmeséltem a problémám, mire elmondta, hogy ő hol műszakiztatta a kocsit helyben. Ez egy 4. hely volt, amit nem ismertem.

Fel is hívtam őket, másnapra kaptam is időpontot. Mikor ott voltam, leadtam az iratokat, de azért mondtam a munkafelvevőnek, hogy szóljon már a vizsgabiztosnak, mert meg akarom mutatni neki a kocsit. Nem akartam, hogy egy óra múlva hívjanak, hogy vigyem innen ezt. Nézegette, mondta hogy jól van, délután megoldja.

Hatalmas kő esett le a szívemről, éreztem, hogy innen sínen vannak a dolgok. Fél 3-kor csörgött a telefonom, hogy mehetek a kocsiért. Minden okés volt, kifizettem és mentem is a dolgomra. Azért elég stresszes volt így.

Még egy apróság. A forgalmimban az üzemanyagnál "diesel" szerepel. Pár hete volt egy hír, hogy azok a forgalmik, amikben nem "gázolaj" van ott megadva, azokat cseréltetni kell az okmányirodában. Rákérdeztem erre, de csak legyintettek. "Nem kell mindent elhinni, amit a TV mond"

>> Szervizmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2019-07-31

Kapott két új, alsó lengőkart. A TRW kb. 30 000 km-t bírta (4. kép). A gömbfej lötyögős lett benne. most Febi Bilsteint kapott (2. kép). Szuper csendes (egyelőre). Hátsó fényergen az egyik csúszka berohadt, kapott egyúttal új betéteket is és le lett cserélve a fékfolyadék FERODO Dot4-re (3. kép) . Júliusban ünnepelte a születésnapját, pont alfacityben lett meg a 150 000-es jubileum (1.jép) és ma pedig két év friss műszaki! (utolsó kép) :)
5. képen egy tiszta diesel kartert is megcsodálhattok, az enyémét :D

>> EseményHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2019-04-01

Ma sikeres vizsgát tett a gép. 2 év pipa.

>> EseményATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2018-08-23

Tegnap észrevettem, hogy majd egy hónapja lejárt a kétéves műszaki...gyorsan kaptam időpontot ma kilencre. Köszönet a gyors segítségért!
156ot el ne felejtsem októberben...

>> SzervizFater (Norbi) // Alfa 147 1.6 TS (120 Le) // 2017-08-07

Műszaki vizsga előtt elvittem az autót Székesfehérvárra, hogy gondosan nézzék át. Átnézték és kiderült komplett futóműcsere szükséges. Végül is 12 év után minden egyszer tönkremegy, főleg ha ilyen útjaink vannak Magyarországon. (Eddig csak 1-2 stabilizátorrúd volt cserélve más nem.) Egy hét alatt elkészült a mű és a műszaki vizsgán csont nélkül átment a szépség.

Azért is lett szép, mert a bemattult lámpa fel lett polírozva...

>> EgyébKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2017-11-30

Műszaki ✓! :)

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2017-11-02

6 éves lett az autó, eljött élete második műszaki vizsgája. Nem mondom, hogy nem izgultam, mert körbe vannak fóliázva az üvegek. A vizsgabiztos rá is kérdezett, hogy nincs-e fólia vagy utólagos xenon stb. Említettem neki, hogy fólia éppen akad... Na mondta is egyből, hogy akkor nézzük meg az autót, mert ha olyan, ott se hagyjam, törvény szerint ilyet nem lehet, meg olyat se lehet már csinálni, hogy lehúzott ablakkal fényképezni, mert azt is felhúzva kell, stb.
Körbenéztük az autót, nézte az üvegeket, húzogatta az ablakot fel-le, végül azt mondta, hogy 3 óra után majd megpróbálja, addigra már nem várhatóak ellenőrök sem, és majd akkor kiderül, hogy készíthető-e jó kép az autóról.
Végül csak egy telefont kaptam az ügyintéző nőtől, hogy kész az autó és mehetek érte. Ezek szerint meg lehetett oldani :)

>> EseményTtK // Alfa 159 SW 1750 TBi // 2017-09-13

Szép kerek számra fordult a kilométer-számláló..
Ebből az alkalomból le is vizsgázott az autó. Minden felkészítés nélkül..
A vizsgabiztos csak annyit mondott: hibátlan! Igaza volt. :)

>> EseményStef // Alfa 156 1.6 TS Progression // 2017-08-31

Nem tudom, ki hogy van vele, de eddig még mindig úgy vittem műszakira az autót, mintha csak a közértbe mentem volna vele. Teljesen hibátlan, bármikor kész a hatósági vizsgálatra. Mikor mondtam hogy majd vizsga után viszem 190-es szervizre (ami csak olaj/olajszűrő/légszűrő/pollenszűrő csere lesz) tiszta bolondnak néztek. Azt mondták az az általános, hogy előbb szerviz, és utána műszaki vizsga. Ezt mondjuk nem is értem... :)