kiko - főkép

Eljött az ideje, hogy befejezzem a maradék vákumcsövek cseréjét. Illetve sort kerítettem a kartergáz szűrő és olajleválasztót is kipucoltam 1 flakon féktisztítóval. Ellenőriztem a mapot és az egr-t, vezérmű tengely jeladót, de 20000km után rongyal kitöröltem és tiszta volt. Csatolok egy képet is érdekesség gyanánt. Nemrég csináltam egy full olajcserét, xado motormosóval kb 400km-t mentem majd engedtem le az olajjal, mann szűrőkkel, motul 5w40et használok és kénytelen voltam képet csinálni a gázolajszűrőről mert még nem láttam ennyire tisztán(20.000km-t futott, 70%város 30%pálya). Csak omw maxxmotiont tankolok, minden szenzor patyolat. Átlagba városi 6.4literes fogyasztast mérek telitanktól telitankig.

Megtörtént az első szervíz. Első lépésbe egy motoröblítőt töltöttem az olajhoz. 10 perc járatás, olaj+ szűrő le. Hengst szűrő fel, mannol motorolaj+motoröblítő. Újabb 10 perc, olaj le, szűrő csere Mann filter fel, Motul 5w40 x-clean a vegleges olaja. Többi szűrő is Mann filter, kapott új szervo-fék olajat. Motul váltó olaj csak 2 hét múlva jön meg, így az várat magára. Map szenzor takarítva. Kapott új exide premium akkut plusz egy lámpa polírozast is. Kiváló lett :) Megvan az első fogyasztási adat is. Csereérett szűrőkkel, ellustulva 7.3 literre jött ki. Omw maxxmotion diesel-t kap csak. 70%város 30%pálya. Meglássuk mit produkál szervízelés után.

>> EgyébAlfa 156 2.0 JTS sport pack // 2013-06-03

Hétvégén megejtettem a belső takarítást, szappanos vízzel lemostam a műszerfalat és a két első ülést. Kezdett feketedni a víz a végére. Majd bekentem ezeket az elemeket bőrápolóval, mély fekete színe van. Majd a motorteret is lemostam. 1 liter vízhez kevertem 10-15dkg trisót. Szebb lett minden aluminium. zsírmentes és oxidmentes.

A héten megejtem az olajcserét Xado10w60 olajjal töltöm fel a gépet, és ismét mann olajszűrőt kap, a többi szűrő még egy kört hagyom benne. 10000km-es olajcsere az igazi neki. olajszűrőből a nagyobbat teszem fel azaz a ts szűrőjét. A ts szűrője 76mm magas a jts-é 50mm. Elféra szűrő kicsitigazgatni kell de sokkal nagyobb a szűrőfelület és ez jótékony hatással van a kenésre.

>> SzervizAlfa 156 2.0 JTS sport pack // 2012-08-01

Mann olaj,levegő, aktívszenes pollen és üzemanyagszűrőt kapott, természetesen gyári selénia 10w60-nal. Kapott egy motormosást, h kijöjjön az összes kox és szenny ami benne volt a motorban. mellesleg jót tesz a vez.módosítónak. Igaz hogy nagyon drága a Mann szűrő, de jobb mint a gyári, sűrűbb a szűrőrésze, legmegbízhatóbb még szélsőséges körülmények között is! És a pollenszűrőbe is van anyag, jóval nehezebb mint bármelyik más. :)