ystuc - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2024-04-22

Végre sikerült eljutni a Grandvoice műhelybe. Az új fejegység bekerült a helyére, közben kiderült, hogy az erősítő gyengélkedik, így az meg kiszerelésre került, javítása következik.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2024-04-22

A régi már majdnem 10 éves, és egyre inkább érezhető rajta a kor. Lassú, nem csatlakozik Wi-Fi-re, akadozik. Eljárt felette az idő, eljött a csere ideje.
Nem ragaszkodtam volna ismét androidos fejegységhez, de végül úgy alakult, hogy mégis azt vettem.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-09-25

Eljött az idő, hogy a korábban beszerzett új fejegység beépüljön az autóba. Ilyesmihez nem értek, mindenképpen olyan emberre akartam bízni, aki csinált már hasonló dolgot. A Fanat-X-os srácok is bátortalanok voltak, nem merték az egészet bevállalni, de ajánlottak valakit, aki nagy szakértője az egyedi beépítéseknek. A Grandvoice-hoz irányítottak, ahol végül meg is történt a beszerelés. Bár az előre megbeszélt 2 nap nem volt elég a projectre (majdnem 2 hét lett belőle kisebb-nagyobb megszakításokkal), egyáltalán nincs okom panaszra, minden úgy készült, ahogy én azt szerettem volna.
Na, de a lényeg: A középkonzol mögött pont ott van egy merevítés, ahova be lett építve a fejegység. Az természetesen ki lett vágva. A klímapanel leköltözött a hamutartó helyére, ehhez egy teljesen egyedi konzol készült. A gyári rádiókeret meg lett toldva ugyan olyan műanyagból, plusz kérésemre egy kis tartó rekesz is kialakításra került. Sajnos sem szélességben, sem mélységben nem fért el nagyobb, de több mint a semmi, és jól is mutat. :-) A középkonzol összes eleme, ami korábban karbonozva volt, ismét be lett húzva karbon fóliával, teljesen egységes lett a kép. A szivargyújtó meg a hamutartóval együtt eltűnt, viszont jó, ha van elöl 12 V, így a jobb oldalon ki lett alakítva ez is. Ja, és nem utolsó sorban a tolatókamera is be lett kötve.
Az egész műveletet végig dokumentáltam fotókkal, de ide sajnos csak 12-t enged feltölteni a rendszer, így kiválasztottam azokat, amelyek talán a legjobban visszaadják a munkafolyamatot. Az biztos, hogy hatalmas munka volt, de köszönettel tartozok érte, mert tényleg minden olyan, amilyennek megálmodtam. :-)

A dologhoz még hozzá tartozik, hogy a fejegységhez nem kaptam sem díszkeretet, sem a beépítő fémkeretet, azt külön meg kellett vennem. Ráadásul a díszkeret nem is passzolt alapból, az is méretre lett vágva.
Ha valaki hasonló dolgon töri a fejét, az bátran keresse a Grandvoice csapatot! :-)

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-08-05

Rendeltem matricákat GT-től. Ma meg is érkeztek, egy alapos kocsimosás után fel is kerültek az autóra.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-07-30

Lassan 5 éve, hogy megvettem az autóban lévő JVC fejegységet. Egy fantasztikus kütyü, imádom, de eljött a pillanat, hogy elkezdtem másra, többre vágyni. De mi lehet a több, egy ilyen tényleg szinte minden igényt kielégítő termék után? Nos, a nagyobb monitor, érintő képernyővel. És mivel a kinyílós cuccok sosem tetszettek, így csak a 2 DIN-es méret maradt, mint opció. Ezzel nem is lenne gond, ha a 156-os alapból simán 2 DIN-essé lenne alakítható, mint a 147-es, vagy a GT. Sajnos ez nem így van. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, elkezdtem keresgélni külföldi fórumokon, illetve a YouTube-on. Kiderült, hogy bár melós dolog, de mindent meg lehet oldani. Így hát jöhet a 2 DIN-es cucc! Na, de milyen? Milyen legyen, mit tudjon, stb...? Évek óta Android operációs rendszerrel szerelt telefonom van, illetve ugyan ilyen tabletet is használok. Eléggé megszerettem az Android rendszert, és mivel korábban már hallottam Windows-t futtató fejegységről is, elkezdtem keresgélni, hogy vajon Androidos van-e? Hát, van. Van magyarországi forgalmazó cég is, de arany áron, gyenge konfigurációval, na meg a Pioneer is gyárt Android képes cuccot, de az sem ad akkora szabadságot, mint a sima, tiszta Android. A YouTube-on sok videót megnéztem, illetve olvasgattam is tapasztalatokat, végül mint már olyan sokszor, most is az eBay-t hívtam segítségül. Elég nagy mennyiségben vannak fent ilyen-olyan fejegységek, azok közül kellett a legmegfelelőbbet kiválasztani. Ez sikerült is, elkezdtem számolgatni, és arra a következtetésre jutottam, hogy ha sikerül jó áron megnyerni egy aukciót, akkor bizony megéri belevágni a dologba. Következett az eBay bújása, és sok aukció elbukása. Lévén, főleg a távol keletről jönnek ezek a műszaki cikkek, valahogy mindig bőven éjfél után, jártak le az aukciók, így pár dollárral mindig túl lettem licitálva, miközben aludtam. Aztán az egyik reggel 5-kor ért véget. Éppen korábban is ébredtem, és végül bizony enyém lett, amit akartam, mindössze 68414 Ft-ért. Természetesen tisztában voltam vele, hogy erre még rá jön a szállítási költség, majd itthon a vám és ÁFA. Sikeres aukció után írtam az eladónak, hogy ha már lúd, legyen kövér, én bizony szeretnék egy digitális TV adás vételére alkalmas egységet is pluszba. Felajánlotta, hogy egy közel 50ezer Ft értékűt küld nekem, mindössze 13000-ért. Tetszett az ajánlata, elfogadtam.
DHL-lel küldte, végig nyomon tudtam követni, hogy merre jár a csomag, vasárnap megérkezett Magyarországra, majd vámolás után ma meghozta a csomagszállító. Mivel korábban már rendeltem műszaki cikket külföldről, tisztában voltam az árakkal, de számomra ismeretlen okokból most kicsit túllőttek a dolgon, és olyan értéket dobtak ki, ami jóval több, mint amire számítottam. De most már mindegy, lényeg, hogy ma megérkezett. :-)

Költségek:
68.414.- A fejegység ára,
9.270.- Szállítási költség,
13.921.- A digitális TV vevő ára,
38.938.- Vám + ÁFA

Na, és a fejegységről pár szó...
Szóval Android 4.2.2 fut rajta, márkáját tekintve AutoPumpkin. természetesen tud magyarul is. Cortex A9 1,6 GHz két magos processzor, 1 GB Samsung DDR3 RAM, WiFi, Bluetooth, GPS, FM rádió és minden más, ami egy Androidos telefonban, vagy tabletben benne van. Digitális és analóg TV vevő, DVD lejátszó, USB, tolató kamera előkészítés és ami a legfontosabb, kormányról is vezérelhető!
Kaptam hozzá ajándékba egy 4 GB méretű kártyát, amin rajta van az IGo teljes Európa térképpel, természetesen ez frissíthető, bővíthető.

Azt hiszem, jó lesz, csak kerüljön be. Na, az nagyobb meló lesz, de sikerülnie kell! :-)