Blog >> pedál

Tavaly februárban cseréltettem kuplung munkahengert, mert a pedál nem jött fel teljesen. Később kiderült, hogy nem a munkahenger volt a rossz, hanem a rugó volt törött. Aztán később a pedál ugyanúgy nem jött fel, mint előtte, új rugóval, új munkahengerrel.
Tegnap lecsekkoltam egy másik 156-ost, összehasonlítva az abban lévő rugó elhelyezkedését. Teljesen máshol, teljesen máshogy. Aztán kipattintva látszott a valódi helye. Befeszegettem a helyére, így most teljesen feltolja a pedált. Elég idióta egy megoldás ez.

A főhenger cseréje után sem jött föl teljesen a kuplung pedál. Van a pedál fölött egy rugó, az volt eltörve. Cserélve lett, most jó.

km.: 216.100

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2012-11-20

Végre megérkezett a sport MOMO 3000 típusú pedálszettem!
Kellett már, sokkal esztétikusabb,mint az elkopott gumik :)
1hónapot vártam rá, pár ezer km-t megtett míg ideért :))

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2012-07-05

Gázbovdent kicseréltettem. Nagyon finom lett a pedál, talán 9 éve volt ilyen utoljára.

>> Tuning és extraHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-06-15

Hat nappal ezelőtt került az autóba az első látványosabb belső extra, a Gegétől kapott fekete üléshuzat (köszi még egyszer!:), másnap pedig a másik esedékes szépítés, új szőnyegek. Mindkettő sokkal jobban megy az autóhoz, esztétikusabb a belső, szóval nagyon szép!
Hétfőn hazafelé pedig beugrottam Székesfehérvárra, ahol a rendszámtábla világítás "átledesült", extraként pedig a korábban kékesen világító helyzetjelzők gyönyörű fehérre cserélődtek, így előröl is gyönyörű (valóban) fehér a világítás.
Tegnap megjött GT-től a kért egyedi matrica, és bár eredetileg a tanksapkára szántam, mivel oda nagy lett, így egyenlőre felkerült a hátsó lökösre, mint egy szexi tetkó, bár nem lesz végleges. :)
Ma pedig Szatyi betette az autóba a régóta keresett és várt szépítést, a Sparco Settanta pedálszettet. Tökéletes összhangban van a belsővel, nem csúszik rajta a lábam, élmény őket taposni! :)
(Hazafelé pedig vettem új tompított izzót is, mert az is kiégett a hétvégén, szeptemberig még egy csinosító projekt lesz, aztán kis motorfelújítás következik, az évet pedig szeretném felnivásárlással zárni, de meglátjuk meddig ér az a bizonyos takaró...:)

>> Tuning és extraAvion // Alfa 147 1.6 TS Distinctive 120 LE // 2011-04-06

Sikerült szereznem egy bontott tempomat kart jó áron, ami beszerelésre került.
Tökéletesen működik. A beszerelésnél csak ki kellett vágni az alsó kormányborítást. Jobban sikerült, mint a gyári :)
íme:

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2011-03-15

Reggel leparkolás közben szétugrott a kuplung pedál a munkahengertől, a pedálban nem volt rendesen a helyén a tengely amire a munkahenger volt felfogatva, meg a sasszeg mellé egy kicsi alátétet raktak csak, így ahogy a munkahenger tengelye lemászott a szilentről könnyedén elhajtotta a sasszeget. Még jó hogy nem sokat kellett tolnom a parkolóban az autót, meg hogy pont üresben volt a váltó és akkor ugrott szét.
Helyére nyomtam a tengelyt, majd bezsíroztam a szilentet, már ami maradt belőle. Majd kerestem egy nagyobb alátétet, kiegyengettem a rögzítő csapot, és úgy raktam össze, így most nagyon jól szuperál :)
Így legalább azt is tudom, hogyan nyomódhatott be tökig a gomb a pedál felett, gondolom nem ez lehetett az első eset, csak nem megfelelően orvosolták...

>> Tuning és extraKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2010-05-17

Hosszas kutakodäs es töprenges utän vegre sikerült kivälasztanom a pedälszettet a gep szamara.A döntes egy Dunlop szettre esett,eppen joarasitva volt ebayen.Sztem jol nez ki.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-11-02

Egy ideje már szemezgettem ezzel a MOMO Gotham pedálkészlettel. Nézegettem, de valahogy az ára mindig visszatartott a vásárlástól. De rátaláltam a múlt héten egy tuning boltra, ami a bent lévő árukészletét akciósan elkezdte kiárusítani. És szerencsére volt nekik egy szett ebből is. Ez az ár már kedvező volt, így lecsaptam rá.