Blog >> waxolás

>> Tuning és extraAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2023-11-04

Az autó több elemének fényezését követően elérkezett az idő egy kis korrekciós polírozásra, ami kiegészült a fényszórók polírozásával.

Km óraállás: 173 435

>> AutóápolásWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulietta 1.4 Multiair // 2022-07-25

A múltkori nagytakarítással nem voltam teljesen elégedett. Szép az autó, főleg a korához képest. Viszont nagyon érzékeny a lakkja a madár meglepikre. A csomagtartóban ott egy mikroszálas törlő állandóra, mert pillanatok alatt meglátszik a lakkon. Csengerben is a Giuliettával voltunk, ott kapta az áldást bőven, állandóan mosni kellett róla.
Egy polír és kerámia lesz a hosszútávú megoldás, majd. Egyelőre egy alap védelmet adtam a fényezésnek. Egyetlen autómnál sem szórakoztam ilyennel, hát most kipróbáltam, hátha a madárbombákat jobban bírja majd. Vettem direkt piros Sonax polír és wax-ot és Turtle Carnauba waxot. A Sonaxot teljesen fölösleges volt, nem sok hatása van. Nyilván nem políroz, de waxnak is elég béna, nekem nem jött be. A géptetőt és a tetőt végigcsináltam vele, aztán átmostam ablaktisztítóval, hogy foltmentes legyen. Lejött, ami lejött, nem érdekelt. Majd nekiálltam Turtle Carnauba-val. Sokkal könnyebb is dolgozni vele, az illata is jó, az eredmény is elég szép. Maradok is ennél, remélem amire szánom azt a funkciót betölti. Nagyon gyakran nem szeretném ezt művelni, nem az én sportom. Jövő tavasszal pedig polír. Azon még gondolkozom, hogy a GIulia sötét fényezésére rákenjem e a Carnauba-t, azon minden olyan foltosnak, maszatosnak tűnik, nehéz szín.

>> AutóápolásAlien4 // Alfa 145 Tspark 1.4 // 2011-05-05

tisztára mosva, meg sk tisztára nyalva, telibewaxolva (turtle wax, a spriccolós fajta)
meg utol értem már magam a belső rend kategóriában, tisztítás, meg volt egy kis retek...ergo kárpittisztítás

>> AutóápolásGTPeti // Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD Novitec // 2010-10-24

A téli felkészítés jegyében, felpolíroztam az autót.
Először Nigrin lakktisztítót használtam, majd Petzoldt's Premium Wax-ot.
Különösen ügyeltem a rejtett részletekre, így pl. az ajtók pereme mögötti részre, hogy ide is jusson a védőrétegből.

Ezután ellenőriztem az alvázvédelem épségét.

>> Autóápoláspe-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2009-11-14

A tél beállta előtt az autókozmetikus haver leápolta a kasztnit no meg felkerültek az új matricák az indexek fölé meg hátra is egy!