Blog >> jeladó >> főtengely

>> SzervizFerko // Alfa 166 3.0 V6 24V // 2020-12-13

Az önindító elkezdte megadni magát.
Szatyi ajánlott egy szakembert Budakalászon, így sikerült felújítani az önindítót.

Ugyanekkor és ugyanitt a főtengely jeladót is ki kellett cserélni, mert az idő vasfoga ezt is megette.

Km: 191.955

Szép napnak indult, de vontatás lett a vége.
Kocsikáztunk egyet a GTV-vel, majd egyszer gondolt egyet és nem akart beindulni. Forgatta az önindító, de semmi. Szerencsére nem voltunk mesze otthonról, hazamentem a laptopért és az adatkábelért, kiolvastam a hibát. Fordulatszám érzékelő végzetes hiba :-(
Gyors telefon Pisti haveromnak, aki elvontatott a műhelyébe. A főtengely jeladó adta meg magát. Ha már szerviz, akkor cseréljünk olajat is, meg a jobb első-külső féltengely gumiharang is elöregedett, azt is ki kellett cserélni.

km állás: 113.464km

Rég szívatott valami meg, mint ma ez a kis p.csa alkatrész. Inkább nem írom le a történetet, mert elég volt átélni a mai 2 kényszermegállót az út szélén, mire eljutottam a szerelőhöz az új jeladóval. Faszányos ám megfogni a kocsit amikor 110-es tempónál kilövi magát a moci és viszi a szervót is...hála égnek felvoltam erre készülve így nem történt nagy baj.
Én is ki tudtam volna cserélni, mert nem nagy durranás, útmutató ITT.
km állás: 124.790

>> SzervizH@nß // Alfa 145 TS // 2011-09-21

1 hibajelenség 1000 hibalehetőség!
Mostanában hideg motornál durrogott az autó......196e km..... cserélek gyertyát, biztos megoldódik.
Nem jutottam el odáig, mert időközben strandról ugyan hazahozott a kicsi, a fagyit is jóízűen elnyaltam... de aztán nem akart beindulni (forgatta) de csak világított az injektor visszajelző.
Másik kulccsal megpróbáltam hátha immo....beindult.
Gondoltam ok rendelem a gyertyát és ismét boldog leszek.
Vagy 3 napja reggel dadogva indult, majdnem lefulladt, ha nem adok neki pici gázfröccsöt sztem meg is teszi.
Ma reggel hazahozott de a ház előtt 1*csak leállt.
"Pont jókor"
Felszaladtam a másik kulcsért, de sajnos nem indult.
Akksi sarut lekaptam...vártam...vissza rá és vártam a csodát. Megtörtént! Beindult!
Közben persze azon rágódtam h ha computer mint 1 volt kollégámnak akkor tökön szúrom magamat.
Most ismét lementem...beindult.
7főn viszem computer kiolvasásra...várom az eredményt.

P0335 főtengely holtpont jeladó
Cserélve, hiba +szűnt!
képen a bűnös

>> SzervizLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2011-04-13

Szokásos szombat délelőttként indult, reggeli, bepakolás, indulás a Mamáékhoz. Marcinak pisilni kellett, így a börcsi pihenőbe kimentünk, beguruláskor, mikor kinyomtam a kuplungot megállt az autó, és nem indult. Reléket nézegettem, minden jónak tűnt, AC kapcsolt, befecskendező hibajel világít. Pár telefon, de senkinek se volt konkrét ötlete, viszont egy nagyon rendes középkorú Úriember (így nagy Ú-val) felajánlotta hogy segít bármiben, megpróbáltuk behúzni, sikertelenül. Megköszöntem a segítségét...Közben a tréler hívás előtti utolsó pillanatban beugrott, hogy itt van a laptop és az OBD kábel is, összedugtam, fordulatszám jeladó hiba (P0335). Töröltem a hibát és láss csodát elindult, szépen járt a motor. (hogy a törlésről, vagy még inkább a kihűléstől indult azt nem tudom). Gondoltam elmegyek a lébényi lehajtóig, ott ha esetleg leáll, már egyszerűbb vontatni mint a pályán. A lehajtónál, ugyanaz a szitu, kikanyarodáskor leállt. Szerencsére nem jött senki, nem kellett megállni, így elgurultam a Mosonszentmiklós tábláig. Onnan eltoltam a köv bekötőútig (100m), közben egy nagyon jófej biciklis segített tolni (már a második, segítőkész ember fél órán belül!!!). Hívtam Apóst jöjjön értünk. Közben eltelt egy jó fél óra de most már nem indult sehogy se. Hazavontattuk, másnap persze indult pöccre. Az utcában lévő szerelő srácot bíztam meg a javítással (RPM Max szervíz). Megrendelte a jeladót, kicserélte, az autó megy, holnap kiderül mit mutat hosszútávon. A P1172-es hiba visszajött, de a többi eltünt. Remélem a legjobbakat

>> Szervizcortx // Alfa 146 2.0 TI // 2010-04-21

Menet közben az autó leállt mikor elérte a 90°C-os hőmésékletet. Eleinte vezérműtengely jeladóra gondoltam, mert a főtengely jeladó fél éve lett cserélve (igaz használtan vettem 2000 Ft-ért), meg azt hallottam több helyről is, hogyha a főtengely jeladó a hibás, akkor nem áll le az autó menet közben, csak nem indul be egy ideig míg le nem hűl a motor. Hát lényeg a lényeg, kiolvastattam a kompot és mégis csak főtengely jeladó volt a hibás. Utángyártottat vettem belőle,de újat. Nem is áll le azóta, elég alaposan kipróbálgattam.