tud valaki olyan felnit mint ami a kepen lathato?
Remelem nem gond Ferko hogy a te autodat raktam be, de nagyon tetszenek ezek a tipusu felnik, esetleg te nem valnal meg toluk ?
Azért nem írtam le, mert nem gyakori a dolog. Miótaa vezérlés ki vancserélve nem is nagyon volt ilyen.:-DDDD
Egyébként érdekes, hogy bizonyoshőmérsékleten csinálta ezt és csak akkor, ha állt vagy 8 órát az autó. Hidegben semmi, kicsit melegebb párásabb időban volt jellemző.:-)
szia!:-)
Hol tankolsz? MIlyen benyát raksz bele?
Nekem a shellt és a molt nem szereti, csak az OMV-t imádja. Elős indításnál van ez a ledadogos csak? Másoldjűra már pöccröff?
Sziasztok!
Mitől lehet: 145 1,4 TS indítás után nehezen, dadogva pörög föl a motor és erőtlen is! Lamdaszonda, légtömegmérő cserélve...
Előre is köszi!
Jól számolt :o(
209 ló az köbö 152kw
10 éves esetén 240HUF/Kw
Luxus adó miatt 125 és 175kw között duplázódik a díj..
(152x 240) * 2 az durván 73k :o( idén ez még 30k volt...
Csak ebben az a legszörnyűbb, hogy az így beszedett + pénzek is Ltűnnek/síbolódnak/herdálódnak. De az autós társadalmat mindig lehet basztatni ilyenekkel.((((
láttad az új súlyadó tervezetet?
Növekszik a gépjárműadó jövőre:
A teljesítményarányos adó mértéke a következőképp változik 2010-ben: az
autó megvásárlásától számított első 3 naptári évben 300 helyett 345, 4-7
éves korig 260 helyett 300, 8-11 éves korig 200 helyett 240, 12-15 éves
korig 160 helyett 185, 16 év felett pedig 120 helyett 140 forintot kell
majd fizetni a motor névleges teljesítményének minden kilowattja után, ha
elfogadják a törvénytervezetet. Ezen felül a nagyobb teljesítményű autók
esetében belép a vagyonadó szorzója. 125 kW-nál (168 lóerőnél) erősebb
autók esetén a teljesítményadó kétszeresét, 175 kW (235 lóerő) felett a
2,5-szörösét, 200 kW (268 lóerő) felett pedig a háromszorosát kellene
kifizetni.
Gyakorlati példákat nézve: egy három évnél fiatalabb, 93 lóerős, azaz 68
kW-os Suzuki Swift után 20 400 helyett 23 460 forintot kell majd fizetni
évente, azaz az emelkedés érezhető, de azért nincs szó nagyságrendi
változásról. Nem úgy a 125 kW feletti kategóriában: egy 180 lóerős (132
kW), újabb autó esetében azonban 39 600-ról 91 080 forintra, egy 240 lóerős
(176 kW) modellnél 52 800-ról 151 800 forintra emelkedik az adó mértéke,
egy 280 lóerős (205 kW) autó után pedig 61 500 helyett 212 175 forintot
kell majd befizetni a közös kasszába évente.
Jajmáán az a súlyadó. Lesz kb 5-10ezerrel egyévben több. Egy hónapra lebontva az nem sok. :-DD De még ha 15-tel az is kibírható.
A tankolás már egy sokkal sarkallatosabb kérdés.:-DDDD
Vártam eme kérdést már. Nos megnyugtathatom (vagy akár borzolhatom a kedélyeket), hogy megmaradok a 145/146 Bandánál (attól fögetlenül, hogy majd ismerekedem a nagyvad topicban is:-D). Nem autófüggő a barátság, amit érzek az itteni alkesz Banda iránt.:-DDDDD
chip. 20-30 + lóért nem kell szétbontani semmit, csak az ATC-nek odadobni kis zsetonyt... írnak egy új progit a cuccnak, azt kész. Na ez az, ami a turbós gépnél 30-40%(?) is lehet, szívó motornál pedig 7-9%...
én a 2,5 helyett mindenképp turbósat venném meg. a 3.0 már megfontolandó, de abba gondolj bele, hogy az fix 220 ló körül van, amit nem nagyon tudsz fokozni. a túrós meg 209-ről indul, és fokozható kényelmesen...
viszont a 3.0 kényelmesebben vezethető szerintem, és ha jól tudom komolyabb fékrendszere van.
+ tt mániákusságát ismerve a kocsi tuti nagyon rendben van... még én is elgondolkodtam rajta... a végcél úgyis hathenger, csak mondjuk még nem most.