Az a fék pattanás az nálam is jelen van általában ha esős időben tettem be a garázsba a kocsit, vagy ha áll legalább 3 napot. Van hill holderem.
Szerintemis a visszagurulás gátló csak akkor kapcsol be, hogyha 1-esben vagy és kellő mértékig benyomtad a féket is. Ekkor addig nem enged el a masina, amíg az elinduláshoz kellő nyomaték rendelkezésre nem áll... Persze ha sokáig nincs nyomaték a fék felengedése után, akkor egy pár másodperc után magától kiold...
Viszont akkor mi az a kluppanás és enyhe visszarúgás a fékpedáltól miután behelyezed a kulcsot? Valami ott kiold nem?! http://www.youtube.com/watch?v=a9F36zHGIMY Ezen a videón is egyértelműen hallani 18-19 másodpercnél!
Még valami, amiről ha tudtok légyszi segítsetek:
mai napon menet közben egyszercsak sípolás, VDC disconnected üzenet, sípolás, majd Hill holder not avaliabe... Vagy valami ilyesmi, pontosan nem tudtam elolvasni mert elég kanyargós úton mentem. A lényeg, hogy a VDC, Hill holder és lehet hogy az ASR is elment. A műszerfalon kint maradt a sárga, nyíllal bekarikázott háromszögben lévő felkiáltójel, illetve ahová a hópihét szokta kirakni oda meg egy autóikont takott ki ilyen dupla körvonallal... Bocsi a pongyola fogalmazásért, nem tudom jobban leírni...
Mikor megálltam és újra ráadtam a gyújtást akkor még maradt a hiba, de másodszorra eltűnt... WTF? Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?