Sziasztok!
Fél éve vásároltuk meg a Giuliettánk, röviden imádjuk :)
Ugyanakkor megérett bennem, hogy szeretnék rá nagy féket. Nem is igazán a teljesítmény vagy az igénybevétel, annál inkább a kinézet miatt. Az autó egy 2012-es 1.4tb 120LE. Csak közlekedni, meg kirándulni használjuk.
Azzal a kérdéssel fordulnék felétek, hogy megoldható az utólagos nagyfék a típusra? Csinált-e már bárki ilyet? Milyen feltételei vannak? Miket szükséges cserélni?
Még nem ellenőriztem de ahogy eddig utána tudtam nézni, olvasni a témának a főfékhenger megegyezik. A fékszervóról nem olvastam sajnos semmit. Ott is kell valamit módosítani/cserélni?
Honnan érdemes beszerezni a féknyergeket?
Viszont, a Giulietta gyári 330-as fékjéhez legalább 17" felni szükséges, amit szeretnék kerülni télire. Ahogy kutakodtam a neten találtam ezt a
videót. Ennek amennyit utána tudtam nézni a 166-os gyári Brembo nyergei furattávra passzolnak a Giulietta csonkállvánnyal, a videón is ezt használják elvileg. A 2.0jtdm 305x28mm-es tárcsáival pedig passzol is. Ahogy láttam a fékcsőcsatlakozások is egyformák. Ezekkel a nyergekkel pedig elférne a 16" felni (ha jól tudom a 166-oson elfért) így tennék egy próbát,.
Van esetleg bárkinek ilyen jellegű tapasztalata, hogy passzolnak-e a komponensek? Kell esetleg bármire külön figyelni?
Nyilván ha a 166 nyerges megoldás nem működőképes akkor 17" lesz.
Előre is köszönöm a segítséget, észrevételt.
Üdv,
Tj