Fórum >> Típusok >> Giulia

SD2024-08-21 13:54:15 // 36302
Ezek szerintem megvannak a 2.0T-ben is csak pont annyival kevesebb mértékben amennyivel kevesebb hőt eszik, termel.

A légkondi megbírkózik a feladattal de én mindig letakarom a szélvédőt kívülről, kicsit nagypapás, de ez van:D

A szövetülés elviselhető:) LÉgkondi 23.5 fokon volt hétvégén 5 személlyel.. a nem csípőcs töltöttpaprika az megbuggyant, de az nem autófüggő, hanem ha 3 napig ki be pakolgatják a hűtőből aztán meg hazahozod ez lesz, a csípőst megette, másodszor is csípett:D De az nem buggyant meg azt még egy egészségügyi újraforrarással lehetett enni:D

A a csomagtér nem lesz meleg a 2.0-án, csak ha megállok akkor fűti fel olyan kellemes 40 fokra a dob felett lévő dolgokat, de az egész nem tüzel.

Olyan van hogy ráindítasz várakozás után és elsőre meleget fúj a venti:D mondjuk fél percig:D

Thát igazából 2.0-án még pont az elviselhetőn innen vannak ezek a jelenségek, de vannak:)
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-21 13:52:51 // 36301
A Super ennél hétköznapibb autó. Az android dettó kapcsolgat, nyilván, egy falevél árnyékában is éjszakát képzel, szerintem használja az autó fényérzékelőjét. Pedig csak a programozónak kellett volna az eszét használnia és egy időzóna beállítást csinálni, ahol szépen kiszámolható, hogy kb mikor sötétedik. A kínaiaknak az ilyen sokkal sokkal jobban megy...
A kipufogó nálam is fűt, de ennyire nem drasztikusan, simán vihető kaja, csak nem közbetlenül a dob fölött. . A motor hőáradat pedig olyan dolog amire érzékeny a lelkem. Az egyik dolog volt ami irtózatosan zavart a 2.4-nél. Programozás után jobb lett, de ááá, akkor is iszonyatosan zavart, hogy ömlik onnan a hő két perc járatás után. A 2.0 egész normális ebből a szempotból is, nincs vele gond. Sőt, így hogy visszafogott verzió, a hegyen jól meghajtva is igazából nagyon messze volt attól hogy zavaró hőt termeljen.
A fekete bőr, nyilván éget, sajna az ilyen. Sosem kértem volna, ha a fehér betéteket mondjuk félbőr üléssel is adják. Annyira nem para amúgy, inkább akkor kellemetlen, ha kicsit rövidebb rövidgatyában ülök be és érzem ahogy a combom összeizzad a bőrüléssel. Na azt nem szeressem. De legalább nem a szövet issza be az izzadtságot XD A bőr szépen tisztítható, tisztán tartható.
Japán vagy koreai autót kell venni, azokban jó a klíma :-P A tajvani barátomat kérdeztem, hogy miért ilyen kevés az európai autó náluk. Pont ezt mondta, náluk sokaszor van nagyon meleg, és az európai autók klímája vacak, semmire sem jó, ezért nem népszerűek.
RomeoOne2024-08-21 13:35:32 // 36300
A hosszú hétvégén beleszaladt a kocsiba határon belül egy bő 900 km. Megint megbizonyosodtam róla, hogy attól, hogy ez a gép úgy néz ki, mint egy autó, csak korlátozottan lehet rá akként tekinteni. Ez inkább csak egy álca neki, amúgy meg egy hegyes célszerszám menésre. Nem tudom, hogy a 2.0T tulajoknak mi a tapasztalata, de ennél nagyon markáns.

Pl. egy autóban lehet kényelmesen, jól légkondícionált körülmények közt utazni az utastérben. Nem úgy a Q-ban, főleg, főleg, ha kánikula van és a napon maradt az autó. Az utastér fekete bőrkárpitjai brutálisan átforrósodnak, maxon kell járatni a ventit ahhoz, hogy 10-15 perc múlva már az elviselhetetlent felváltsa a közepesen szar állapot. De addigra már szétizzadta mindenét az ember.
Meg amúgy olyasmi a feeling, mint mikor van egy rosszul megtervezett keverő csaptelep. Meg van nyitva a hideg is meg a meleg is, de nem langyos víz jön, hanem érződik egy forró meg egy hideg csóva... Ugyanez a Q-ban, süt mindenfelől a bőr, meg a nap, közben meg az ember hasát, mellkasát lefagyasztja a klíma.

A motor olyan hőt termel, hogy 10 perc járás után már izzik a levegő a motorháztetőn. Valamint a hátsó dobot kegyetlenül felhevíti. Tehát, úgy igazából hőre érzékeny dolgok szállítására is alkalmatlan. A gyanútlan szülőknek, nagyszülőknek csalódnia kell, mikor azt hiszik, hogy majd a csemetét/unokát kajával felpakolva indítják útnak, mert határozottan vissza kell utasítani minden ilyen irányú szándékot és tevékenységet. A csomagtartóban 1-2 óra alatt megbuggyan a kaja. Általában kb. 60 fokot csinál a dob, kánikulában 70+°C-t. A csomagtartóból kivett táskában lévő tusfürdő/fogkrém stb. még egy óra múlva is annyira meleg, hogy kellemetlen megfogni. (Az mondjuk előny, hogy ha étteremből, mekiből stb. visz haza kaját az ember, az nem hűl el.)

De sokkal az utastérben sem jobb a helyzet. Késő délután megálltam árnyékban egy hosszabb út után. Majd 2 óra hossza múlva, mikor nyitottam az ajtót, melegebb volt bent, mint mikor kiszálltunk. A forró motor meg a felhevült hátsó dob úgy visszamelegítette az utasteret, mintha napon állt volna a kocsi. Ebben romlandó ételt vagy csokit hagyni benne, ami elolvad, kizárt dolog, nem szabad.

Az, hogy az AndroidAuto kapcsolgatja a világos meg a sötét módot szürkületben, hát az már csak egy utolsó utáni kellemetlenség :D Egy autóban zavaró lehet, de ha versenygépként tekintünk rá (és sok tekintetben inkább azt idézi), akkor igazából minden, ami nem a menést szolgálja, az már csak hab a tortán :D
zümi1662024-08-21 11:09:17 // 36299
Nálam alapból mindig 0 állásban van a lámpakapcsoló, hátsó fény mindig van, azzal nem kell foglalkozni, elöl a nappali menetfény meg olyan jól világít, hogy már csak nagyon sötétedéskor pöccintem a tompítottat :-))
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-21 10:28:41 // 36298
A lámpa nekem olaszautós módban van, így nincs ilyen problémám :-) Egyszer felkapcsoltam valamikor réges régen, és hozzá nem nyúlok :-) Majd akkor kell megint, ha valahol szervizben, vizsgán, valami mániás személyzet gondosan lekapcsolja.
Liquid2024-08-20 20:45:54 // 36297
tényleg most hogy mondod valóban a hóra is érzékeny
Piritu - 1.000.0002024-08-20 19:53:56 // 36296
Az automata távfény sajna ilyen. A kamera nem "lát" ha belesüt a nap, nem tudja eldönteni hogy mi van. A tisztítson ablakot üzi meg akkor jön ha valami fénytörés van az üvegen, nem szoktam foglalkozni vele.

Az jobban bosszant hogy hóesésben az első ami havas lesz az a radar. Onnantól jön az üzenetsor, nem megy a tempomat, stb. Ha megállsz megpucolni és nem állítod le a motort mert kell a fűtés akkor kb arra veszi észre hogy tiszta mire újra havas lesz. Nem ártott volna neki valami fűtés.
Piritu - 1.000.0002024-08-20 19:48:53 // 36295
A héten viszont meg kellet tapasztalnom hogy amit eddig az adaptív tempomat bug-jának hittem valójában feature.
Kanyarban ha úgy gondolja hogy azt a beállított tempóval nem tudjuk bevenni belefékez. Eddig is feltűnt hogy kanyarban fékezget - autópályán is - de most kipróbáltam, leteszteltem. A városszéli nagy kanyart egyre nagyobb tempóval bevéve egy tempó felett belefékez. Kíváncsi lennék hogy ilyenkor ha belém durrantanak hátulról ki lenne a hibás. Egy idegesebb azt hihetné hogy büntetőfékezgetek...
Szóval még egy dolog ami miatt utálom ezt a tempomatot. Még szerencse hogy az automata sebességkorlátozót még a szalonban kikapcsoltam.
Piritu - 1.000.0002024-08-20 19:41:52 // 36294
Egyszerű a "régi" N-ben nem vitorlázik az új igen.
Alagút után szerintem szándékosan kapcsol le később hogy egy-egy villanó fény ne csapja be.
Mondjuk mióta megtapasztaltam hogy 0 állásban nem csak elől világít hanem hátul is nem automatázom. Ma is szakadó esőben jöttem az M1-n így volt hátsó világításom, automatában nem lett volna mert nem volt annyira sötét hogy lámpát gyújtson.
Liquid2024-08-20 18:38:22 // 36293
Erős szembe napfénynél hogy viselkednek a szenzorok nálatok?
Csomószor problémázik nálam, hogy az automata távfény és/vagy az ütközésre figyelmeztető cucc nem működik, néha hozzáírja, hogy tisztítson ablakot, másszor nem.
Az automata ablaktörlő jól működik, annyira jó amennyire szar volt a 159-ben.
A távfény is jó lenne, párszor próbáltam, de mivel az csak automata lámpánál van, olyankor viszont nincs hátsó helyzetjelző ezért nem használom.
SD2024-08-20 17:13:30 // 36292
Na pl. most a DNA kapcsolót éreztem kellemetlenül melegnek, nem lehet ezt valahogy lehűteni?:D Olvastam már ilyet hogy kidöglött.. Mit kell abban ennyit fűteni?:P
SD2024-08-20 17:11:48 // 36291
Az automata fény nekem is meghülyült az alpokban naplementekor, itt látszik hogy nem tesztelték. Pedig csak annyi kéne kb. szoftveresen hogy ha már egyszer bekapcsolt akkor ne kapcsoljon le egy darabig...

Én viszont csak kézin használom.. és este rakom automatára, mert viszont ha kézi on-ra rakom akkor az auto refi sem müxik, amit szintén ritkán használok amúgy.

A belső levegő szerintem nem azt jelenti hogy hermetikusan lezárja a belső teret, nem is tehetné.. Csak ha a nagyját a belső levegőnek hűti akkor nem 34 fokosból kell 24-et csinálnia, de tuti cseréli valamennyi százalékban. Ha csak azt nézzkük hány liter levegőt fúj be, a kb. 2m3 utastérbe akkor szerintem ilyen pár percenként a teljes levegőt kicseréli.

Szerintem egy olyan konyhai elszívó teljesítményét tuti tudja.. az me ilyen 100m3 /h kb vagy mennyi?
Shadin2024-08-20 16:47:11 // 36290
Teljesen egyetértünk.
Most az a projekt, hogy a régi DNAR kapcsolót teszem majd bele, állítólag az is feltanítható, és ott rohad meg D-ben.
Shadin2024-08-20 16:44:32 // 36289
Én nem tudom milyen a régi vagy az új viselkedése, csak Lev cartárs új autójában ültem eddig, az meg pont hasonlóan működött.
Megnézettem és az összes sw. aktuális v. frissítették.
A hegyek között állandóan kapcsolgatott, az AA hol fehér hol meg fekete volt, rohadt idegesítő. Amikor csak alagút volt, akkor hamar felkapcsolt de mintha nem, vagy sokkal később kapcsolt volna ki.
Klímát 24 fokra állítottam, kint 34 volt, ilyenkor tudtommal a belsővel próbál klimatizálni, de azért néha kellene levegőt is beengedni a szegény utasoknak.
SD2024-08-20 08:21:34 // 36288
Én is D-ben javaslom csak is s tetőboxozást, én főleg azért is mert 110-120 körül még nem zabál, és 7-esben tartja a váltót.
Ha neked 9.5 lett a fogyi íkkor inkávv olyan 120-130-akar mentél nem?
Nekem 140-es magyar szakaszon már 10 felé kandikált.
Viszont a 120 körül alatta sebességgel 8.5 lett 3500km átlaga.

A kezelhetőség parádés, tényleg kedve van az embernek még így is sodrósra venni a kanyart pedig a súlyeloszlás közel nem optimális, ebből látszik a Giorgio platform milyen parádés SUV alapnak is:)

A klímával nekem továbbra sincs bajom, én is szoktam rajta állítani, ha kint 30 fok van, akkor van hogy 24-25 fokra állítom, ha hidegebb akkor meg lentebb, hogy ne kezdjen már el fűteni, de valóban nem csak bekapcsolom és onnan nincs vele semmi tennivaló.
Én a hőfokot szoktam állítgatni, mást nem, és mindig auto módban van.
Végül is a hőfokkal a befújás sebességét is tudom állítani, szóval magát a ventit nagyon ritkán korrigálom.

(Volt még téma a megállás utáni ablak párásodás azt nekem is csinálta, valószínüleg a klíma kondenzvíz csinálja, képes egész melegben 25-30 fokban is bepárásítani az első ablakot, ha még meleg a motor mikor újraindulsz.)

Nekem hidegről induláskor néha rükibe rakáskor ránt egyet.
De erre azt olvastam hogy ez ilyen, ha kedve van csinálja.

Az ilyen olyan kiegészítő funkciókról nekem is az a véleményem hogy olyan kényszerből meg lett csinálva:D De ha valakinek pont egyezik ez az elvárásaival akkor öröm bódottá:D
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-19 22:21:31 // 36287
Ugye? A rallyautós beállítás a jó. A tiéd még fickósabb N-ben, de kb mindegy. Nekem egy autó nem tartalmaz módokat, legyen egy jó. A D ilyen, tőlem lehetne az az egy módja. Az élvezet úgyis kézi váltást kíván, azt pedig szintén jól csinálja. Szeretem hogy egyszerű autóként működik. A klímát én manualba/mono-ba tettem, alig kell hozzányúlni, teljesen elvan magának. Más automata izé meg nincs is, nekem nem is kell. a stop start kiiktatva, automata kézifék kikapcsolva, sávelhagyás sípoló kikapcsolva. Tényleg egészen hasonlít egy normális autóra, ami rugózik, és nem összeszorított seggel várom hogy mi történik egy nyomvályusabb úton, hanem csak simán megyek. Földúton, erdei úton ha kell bemegyek, minden para nélkül. A másik zöldem volt ilyen, az is magassab és puhább volt picit..Nagyon szerettem. Ezt is nagyon szeretem. A porig ültetett feeling nem jött be. Az mekkorákat ütött az autópálya hidakon. Már fejből tudtam őket 😅 A mai napig lassítok, pedig a Giulia egyrészt kimozogja, másrészt újraaszfaltozták a többségét már. 😆 És mindezek mellett tud sokkal jobban kanyarodni mint bármelyik elődje.
farki2024-08-19 21:50:08 // 36286
Jövő héten kedden megyek…😂
Piritu - 1.000.0002024-08-19 20:28:23 // 36285
Kicsit irigy vagyok hogy neked még a "régi" modelled van ahol még az N volt az N és a D a D.

A lámpát furcsállom, nekem a 2019-es Superrel semmi bajom se volt. Az automata ki/bekapcsolás is működött minden alagútnál ahogy kell. Az automata távfénybe talán párszor kellett belenyúlni akkor is a szembe jövő sáv miatt. Lehet hogy egy szoftverfissítés kellene neki?
A klíma is érdekes, nekem szinte sose kapcsolt belső keringetésre...
Shadin2024-08-19 18:16:46 // 36284
ui.: Néhol jól jött volna az eredeti hasmagasság és a csendes gyári kipufogó :-)
Shadin2024-08-19 16:35:44 // 36283
Giulia 5 fővel, tetőbox-szal meg egyébként is fullra pakolva Szerbián keresztül Montenegróba, majd egy hét múlva haza Bosznián kersztül.
Átlagfogyi 9.6 lett. Meglepő volt, hogy megpakolva is jól lehetett terelgetni az úton.
Élvezetes volt a kotori szerpentin is, bár talán inkább stresszes a keskeny út miatt :-)

A puha gumijaim hamar revidiálni kellett, már az első megállónál fújnom kellett bele :-)

Az N meg az A mód haszontalan ilyen körülmények mellett, D volt csak használható, de gyakran az is kéziben. Én biztosan máshogy programoznék egy ilyen autót.

Hegyekben a sötétedésérzékelő kb. használhatatlan, az automata világítással együtt, kb. fogalma sem volt róla hogy mit miért csinál. A távolsági sem pályán. Összevissza kapcsolgatott:-( Úgy érzem ezek csak a kötelezők amik kellettek a kocsiba, de nem tolták túl.

A klíma automatán szintén használhatatlan, ha hátra is akarok hűteni, akkor bele kell nyúlni. Ráadásul ez is meg akar ölni, mint anno a Patkány, automatában a belső keringetés kb csak zárt, negyed óra és elalszol. Azt is kézibe kellett venni, de odafigyelve, mert ha megálltunk valahol majd újra elindultunk, akkor M-ben volt bezárva a keringetés belsőre. Értem én hogy nagy hőkülönbség esetén ez a rutinja, de hát megfulladunk bakker :-( (off, a Tehén ezt (is) simán megoldotta)

További érdekesség, hogy ha nem sík úton, hanem lejtőn v. emelkedőn fékezem nullára, majd kiteszem N-be a váltót, állandóan ránt egyet amikor "tehermentesíti" a kardánt per hajtást.

A vezetési élmény nálam is kezd beérni, de a körítés hát elég kiforratlan, pláne ha egyszer ültem már olyan autóban amiben ezek tökéletesen működtek.
Mondjuk az automata ablaktörlő pl. pont hibátlan szerintem, az pont azt teszi amit elvárnék tőle.

Ami meglepett még, hogy hegy vagy lejtmenetben (D-ben) elég adaptív a váltó, van kvázi rendes motorfék is, kéziben meg pont úgy kell mint a manuálist, fordulaton tartani. Csak ezzel a dízeles MA hangolással ő maga ilyet nem csinál, ezt is kézzel kell megoldani.

Tehát szofisztikált körülmények között minden ami ezen az autó automatikus tudna lenni azt mindent IS rosszul csinál (kivéve az ablaktörlést, meg a sík úton padlógázas agyatlan gyorsítást).

Ilyen súllyal a kisfék elég hamar elfogy, igényli a 330-ast.

Csütörtökön indulunk a nagy kanyarvadászatra, kiváncsi vagyok azon a túrán mi lesz a véleményem róla.
zsoltee832024-08-19 12:43:17 // 36282


Valaki a fórumosok közül van itt Loparban? :)
G-MANN🍀2024-08-16 18:02:45 // 36281
Azért csak óvatosan!☝️😉😁
Liquid2024-08-16 14:44:23 // 36280
különbenis, kinek kell egy szanaszét tört bontott karbontető :D
SD2024-08-16 14:25:33 // 36279
Nagyon helyes, ha javasolhatom inkább. Csak hajtsd szét, a sérülésmentes kicsit kopott alkatrészek majd jobban mutatnak a veterán Superen:D
RomeoOne2024-08-16 13:41:46 // 36278
Tekertem bele a kilométereket, hegyesen vettem a kanyarokat, de csak nem sikerült eldobni a gépet, úgyhogy várnod kell még a bontott karbontetőre :D
SD2024-08-16 12:06:37 // 36277
Aszittem elköszönt a radarom:D Állok be a parkolóházba erre síri csönd mindom de zseniálisan veszem az íveket:P

De neeeem itt mindig sípolni szokot, elkezdem nyomkodni a gombot, erre csak villog...

Óhh hogyazajó na most mivan???

....

Hát mi egy félméteres leveles ág lógott ki a csomagtartóból:D
Azt letiltotta a csába:D Vettem az obi-ban pár szart és odazártam:D
Zöld autó voltam ma:D

Egész okos hogy nem sípolt mint a barom csak mondta hogy most vagy leveszed onnan azt az ágat vagy én nem hiszem el hogy 50-el erőre fele 10cm-re van valami hátul:)

Okos.. remélem este már menni fog:D
SD2024-08-16 12:03:37 // 36276
Na közeledünk:D
RomeoOne2024-08-16 09:09:51 // 36275
Kb. 3500-at mentem és közelebb volt a 14 literhez a múlt hónapban az átlagom.
SD2024-08-16 08:53:25 // 36274
Én nem vagyok matek mágus, de azért próbálkozok.

Nekem ez a hónap 4000km havi átlag 8.5, ez sok autópálya, 80% tetőboxxal.
100-as benzinből akkor ez 340l uff:D ezmennyi:D:D:D ez sok:D

Akkor neked legyen akkor 13-as átlaggal 4000km 520 liter akkor 4000km-t mentél vagy nem 13 litert eszik?:D
RomeoOne2024-08-15 22:24:48 // 36273
Annyira nem ástam bele magam, csak annyi van a manual Q-hoz tartozó kiegészítőjében, hogy a gyári paramétereket legalább 98 oktános benzinnel tudja, amúgy 95-össel is elmegy.

Az alap manuálban egyébként meg a benzinmotorokra vonatkozó standard szöveg van a kézikönyvben, 91-es benzinnel is elmenne (ha lenne még olyan bárhol...). Bár van egy olyan tippem, hogy ott valami nem stimmel és az az amerikai oktánszám lenne, ahol a 91 a 95-ös...


WarbiRunner (Gyuri)2024-08-15 22:04:09 // 36272
Ja, azt hittem nem is eszi meg a 95-öst.
Én is mindkettőt 100-assal tankolom legtöbbször, de nem gond ha valahol épp nincs, beleteszem a 95-öst is. A Transalpinán pont bele is tettem, mert az volt. Különbség nem sok lesz, mert ha az előgyújtást visszább veszi, gondolom ahhoz is tartozik egy map. Szóval a nyomaték limiter esélyes hogy pont ugyanannyit Nm-nél limitál.
Kócosw2024-08-15 21:48:59 // 36271
kb, csak ba szepen süt a nap hozom ki 🤣
Shadin2024-08-15 21:31:33 // 36270
Nem érzek semmi pluszt sem a GT-ben sem pedig a Giulia-ban, csak jobban érzem magam tőle, meg hát nem járok olyan sokat velük.
Liquid2024-08-15 21:00:30 // 36269
játékautóba én is azt tennék, mint ahogy a fűnyíróba is :D

viccenkívül, nyilván azt kell bele tenni, mert kisebb eséllyel pimpósodik meg,
vagy érzel benne plusz lóerőket? :)
RomeoOne2024-08-15 20:45:46 // 36268
Van, aki a Q-ba is 95-öst tesz. Elmegy azzal is. Lehet, hogy 6000 rpm felett veszít 10-20 lóerőt, de azért marad neki elég :D
RomeoOne2024-08-15 20:45:02 // 36267
Amennyit mész vele, azzal le is tudtad a tankolását egy fél évre 😂😂
Shadin2024-08-15 20:40:34 // 36266
Én még a GT-be is 100-ast teszek.
Kócosw2024-08-15 20:30:43 // 36265
a busso se szereti a 95 öt,ma en is telecsorgattam egy 40 esert 100 assal... 😁
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-15 19:34:01 // 36264
Banyek, az fél évi benzinem 🤣
RomeoOne2024-08-15 18:02:44 // 36263
Az előző hónapban elment fél köbméter 100as nyál, de attól félek ez a hónap még erősebb lesz 🥲🤣
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-15 16:27:46 // 36262
Jajj hát valamit valamiért :-) Hegyes paripa, erős paripa, etetni kell, luxus abrakkal :-)
Én azért nem bánom, hogy az én kis mezei Giuliám megeszi a 95-öst is :-)
RomeoOne2024-08-15 16:03:10 // 36261
Abból a szempontból nem volt mindegy, hogy megtapasztaltuk a villanyautós feeling-et, mert volt hatótávpara az első-második nap rendesen :DDD Ha cipőzi az ember, nincs 300 km a hatótáv :D

A navigátor részéről volt néha egy kis zsurnyogás, de az együtt eltöltött 20e km után már kellően magasra emelkedett az ingerküszöbe ahhoz, hogy csak akkor hangoskodjon nagyon, amikor már én is szívom a fogam. Szóval nem rontotta el az élményt :DDD
WarbiRunner (Gyuri)2024-08-15 15:21:42 // 36260
A fogyasztás mindegy :-) Szerintem egy nagy élménnyel lettetek gazdagabbak. A Giulia ilyen helyeken érzi magát otthon, szerintem - a Super legalábbis - itt adja a legjobb élményt. Külön gratula a navigátorodnak, ha zokszó nélkül bírta XD
RomeoOne2024-08-15 14:01:29 // 36259
A városozás gyakorlatilag 0 és az, ami nagyon sokat tud emelni az átlagon. Így viszonylag alacsonyan tartható. Most néztem, spritmonitoron 12 liter az átlag :D
Liquid2024-08-15 13:51:43 // 36258
Az igen korrekt szerintem
RomeoOne2024-08-15 12:35:16 // 36257
13,22 l/100km most a nagyátlag.
RomeoOne2024-08-15 12:34:55 // 36256
Az elsőben volt benne a Transzalpina északi szakasza déli, hegynek felfele irányban, +Transzalpina déli szakasz első csúcsig. Aztán 7A-n Voineasa, szállás, majd onnan újra fel a déli szakszra és a másik oldalon le. Látszik is ,hogy itt evett a legtöbbet.

A második szakasz. Az déli irányból vissza a Transzalpina déli szakaszon, majd a 7A-n végig majd északra fordulva a 7-esen az 1-essel való találkozásig. Ez a legalacsonyabb, mert ebben sok országút is volt nagy forgalommal.

A 3 szakaszban van benne a Transzfogaras, de abban is sok az országút, mert visszafelé a 7-7A találkozásnál volt a tankolás.

A 4. szakasz viszont megint végig a kanyargós szakasz, 7A-n végig, aztán fel a Transzalpina déli szakasz második csúcsáig, majd vissza Szászsebesig. Csak itt már az északi szakasz inkább lefelé visz.

Nem tudom mennyi volt kakucson, nem szoktam a kijelzőn nézni a fogyasztást, két tankolás között mérem. De felvitte az is vagy 16-17 literre azt a szakaszt.
Liquid2024-08-15 12:15:19 // 36255
mennyivel több ez mint a szokásos?
SD2024-08-15 11:44:05 // 36254
Nagyon vagány, ezek szerint küzd a géped hegyre menet:)))
Annyira amúgy nem vész mert ha lépkedem az enyém is simán benyel 10-13 között..

Na és a kakucsra mi jött ki? Nekem utána pár napig nem akart bemenni az átlafogyi 15 alá:D:D:D én olyan 20-22-re saccolok:D
RomeoOne2024-08-14 17:07:00 // 36253
Fogyasztások a hegyen (az oda és visszaút nélkül):
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.