SD2025-09-23 21:23:46 // 40108
Féket átveszem, cserében választhatsz is féket, kerekem is van:D
SD2025-09-23 21:23:24 // 40107
Addig bejáratom neked:)))
SD2025-09-23 21:23:09 // 40106
Hát most nem tudom idegesítselek-e :D
Fekvőrendőr, csatornafedél, kátyú..
Jobbkéz, besorolás, előrefele megyek, hátra fele nézek...
Holttér, kötekedő racserek csak az autó miatt..
Nyomvájú, nem tudom mennyire rángatja..
Parkolás, járda, szegélyhez állás...
Lehet őstehetség de akkor is évek mire ezek kialakulnak rutin szerűen.
Vagy én vagyok túl óvatos?:D
Fekvőrendőr, csatornafedél, kátyú..
Jobbkéz, besorolás, előrefele megyek, hátra fele nézek...
Holttér, kötekedő racserek csak az autó miatt..
Nyomvájú, nem tudom mennyire rángatja..
Parkolás, járda, szegélyhez állás...
Lehet őstehetség de akkor is évek mire ezek kialakulnak rutin szerűen.
Vagy én vagyok túl óvatos?:D
G-MANN🍀2025-09-23 19:54:21 // 40105
Liquid2025-09-23 18:45:41 // 40104
lecseréled kicsit kisebbre ezt a féket, aztán elfér az, úgyis lukas már :)
RomeoOne2025-09-23 17:53:38 // 40103
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-23 17:34:35 // 40102
A padkát felejtsd el. Szerintem szerezz be te is egy 17-es garnitúrát XDDD
Plusz egy két szenzort húzz le, hogy vészmódba tegye magát az autó. :-)
Plusz egy két szenzort húzz le, hogy vészmódba tegye magát az autó. :-)
RomeoOne2025-09-23 16:13:15 // 40100
Nekem akkor kell egy évben csak 3x szervizt látogatni, ha semmi baja nincsen xD De sebaj, múlt héten meglett az asszony jogsija. Még be kell tanítanom, de most már van kit küldeni a kocsival, nem az én időm kell menjen vele. R-be ne rakja meg a padkákra figyeljen és gyerekjáték a vezetése. Gáz-fék-kormány :D
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-23 15:57:25 // 40099
Idén pont harmadjára vittem, ebből kettő otthagyós. A Fiat 500-azáshoz nulla kedvem volt, az pont az az élmény ami nem hiányzik.. szóval hazajöttem vonattal. Az idő ami ebbe belement már, az fáj legjobban.
SD2025-09-23 14:35:29 // 40098
Van egy BMW-s Skodás, Góf GTI-s rokon, ezeket az autókat cserélgeti.. végre eljött megnézni a zalfát meg a tésztát:)
Aljas módon elvittem mindkettővel ugyan arra a körre:)
Alfa, finom rugózás, könnyű onsúly, tökéletes súlyeloszlás, harmónia, hang, híd alatt váltani, sodrósan kanyarodni:D A mély üléspozíciót kiemelte:)
Tészta: ugyan akkora autó, ugyan úgy hátsókerekes, ugyan úgy közvetlen kormány, kb. súly lóerő ugyan olyan... az akkupakk miatt laposabb az utastér, magasabban ülsz, cserében nagyon jól párnázott az ülés, de ráz a futómű űt:) Hang nulla, az önsúly miatt sprőd a mozgása, a seggét keresztbe tenni művészet mert az elektron miatt mindent tilt.
Ha körforgóban rányomsz, eltolja az orrát.. Azonnal seggberúg, bitang nyomaték, pofátlan hogy egyáltalán létezik:)
A jó ismerős a végén ennyit mondott, a Tészta sélszerszám, az autó benzinnel megy:)
És ő nem alfás, de szerintem megkapta amire kiváncsi volt:))))
Mikor kanyar után körforgó, és kap a műszerfal felé:D
majd megnyugtatom nem szerencse mutatvány begyakorolt kör:D:D:D
Aljas módon elvittem mindkettővel ugyan arra a körre:)
Alfa, finom rugózás, könnyű onsúly, tökéletes súlyeloszlás, harmónia, hang, híd alatt váltani, sodrósan kanyarodni:D A mély üléspozíciót kiemelte:)
Tészta: ugyan akkora autó, ugyan úgy hátsókerekes, ugyan úgy közvetlen kormány, kb. súly lóerő ugyan olyan... az akkupakk miatt laposabb az utastér, magasabban ülsz, cserében nagyon jól párnázott az ülés, de ráz a futómű űt:) Hang nulla, az önsúly miatt sprőd a mozgása, a seggét keresztbe tenni művészet mert az elektron miatt mindent tilt.
Ha körforgóban rányomsz, eltolja az orrát.. Azonnal seggberúg, bitang nyomaték, pofátlan hogy egyáltalán létezik:)
A jó ismerős a végén ennyit mondott, a Tészta sélszerszám, az autó benzinnel megy:)
És ő nem alfás, de szerintem megkapta amire kiváncsi volt:))))
Mikor kanyar után körforgó, és kap a műszerfal felé:D
majd megnyugtatom nem szerencse mutatvány begyakorolt kör:D:D:D
SD2025-09-23 14:28:28 // 40097
Neked az a nehéz téma hogy ha elviszed évi egy db. szervízre az is 1000km ha ott hagyod.. Így nehezen lehet azt mondani hogy olcsó a szervízbe járás.
De ha lement róla a gari kereshetesz közelebbi mágust:)
nekem ugye 10 perc de már nem fűlik a fogam vissza menni ebben az évben harmadszot is.. pedig még gari nem is pénzes műtét... képzelem ezt 200+ km-ről... plusz idő...
A GT3 RS-el az a baj hogy az emellé is jöhet, ha viszont ez nincs akkor vagy lesz vagy nem.. Én úgy vagyok vele ha végleg nem tudnám hova tenni a zsetont vehetek még öreg koromra Ferrarit.. bár esetemben a gyerekek szerintem bármennyi pénztől képesek megszabadítani így ilyen gondom nem lesz soha:D
Viszont 1. mivel van a Giulia a Ferrari éhség eltűnt:P minek egy 5x annyiért fenntartható 2x3x erősebb autó ha ezt is nagyon kevésszer tudom megküldeni:D
De az opció adott, az hogy mibű, na az jó kérdés, egy biztos fiatalabbak nem leszünk jó ez a julis, pipa megvan, örülés van:)
De ha lement róla a gari kereshetesz közelebbi mágust:)
nekem ugye 10 perc de már nem fűlik a fogam vissza menni ebben az évben harmadszot is.. pedig még gari nem is pénzes műtét... képzelem ezt 200+ km-ről... plusz idő...
A GT3 RS-el az a baj hogy az emellé is jöhet, ha viszont ez nincs akkor vagy lesz vagy nem.. Én úgy vagyok vele ha végleg nem tudnám hova tenni a zsetont vehetek még öreg koromra Ferrarit.. bár esetemben a gyerekek szerintem bármennyi pénztől képesek megszabadítani így ilyen gondom nem lesz soha:D
Viszont 1. mivel van a Giulia a Ferrari éhség eltűnt:P minek egy 5x annyiért fenntartható 2x3x erősebb autó ha ezt is nagyon kevésszer tudom megküldeni:D
De az opció adott, az hogy mibű, na az jó kérdés, egy biztos fiatalabbak nem leszünk jó ez a julis, pipa megvan, örülés van:)
SD2025-09-23 14:23:37 // 40096
Azt mondod gyártsunk sajátot?:)
A bronz lényege szerintem hogy nem fog megszorulni mert max megnyalja az acél..
Ezér be lehet tűrni pontosra.
Továbbá egy esztergált persely pontosabban gyártható mint egy lézervágott és akár utó megmunkált kar.
Így a kar marad ez eredeti minőség, de az illesztés pontosabb és kockázatmentesebb.
Mégis kéne rendelni aki akar attól még csinálhatsz akár utána sajátot is:)
A bronz lényege szerintem hogy nem fog megszorulni mert max megnyalja az acél..
Ezér be lehet tűrni pontosra.
Továbbá egy esztergált persely pontosabban gyártható mint egy lézervágott és akár utó megmunkált kar.
Így a kar marad ez eredeti minőség, de az illesztés pontosabb és kockázatmentesebb.
Mégis kéne rendelni aki akar attól még csinálhatsz akár utána sajátot is:)
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-23 14:10:53 // 40095
Max kihagytok, én nem ragaszkodok egyelőre az Alfissimo-hoz. A csavarokat is megoldottam másképp. Igényes alaktrész az a wg összekötő, csak semmit nem tudunk róla, és kissé húzósnak érzem az árát.
A ha.hu-t még nem tudom, az is előfordulhat. Elég sokmindenben vagyok benne most, nem lehetetlen, hogy elnyeli a biznisz. Aztán hátha egy GT3 RS-t köp vissza egyszer cserében XD Még mindig élmény vele menni, még a szervizbe is, bár tudnám hanyagolni azért az ilyen jellegű utakat...
A ha.hu-t még nem tudom, az is előfordulhat. Elég sokmindenben vagyok benne most, nem lehetetlen, hogy elnyeli a biznisz. Aztán hátha egy GT3 RS-t köp vissza egyszer cserében XD Még mindig élmény vele menni, még a szervizbe is, bár tudnám hanyagolni azért az ilyen jellegű utakat...
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-23 14:02:36 // 40094
Mert az ...nem... rá ... való XDDDD 18" alatt megsértődik ér elromol...
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-23 14:01:31 // 40092
Igen, meglepően hamar lett alkatrész. A terv, hogy leméretezem a rajta lévő kart, aztán gondolkozok :-)
Elsőre kiváncsi leszek, hogy az új turbóval hogy alakul a gázrakció és a fogyasztás. Majd írok blogot, de arra jutottam, hogy a gyárinál jobb furat illesztésű karral (8.1-8.2 a nyócésfél helyett) mindkettő érezhetően javul.
Hogy Alfissimos kar lesz e, még nem tudom ahhoz kell tudnom, hogy
1. jó e a MY21-hez, mert más futrat átmérőket találtam a fórumokon mint amit a sajátomon mértem.
2. Milyen tűéssel van elkészítve az Alfissimo-s kar. Ha 8.5mm-es a furat, akkor passzolom, annál csinálok jobbat.
Merthogy ez egy fémdarab, azért nem egy űrhajó.. bronz perselyt pedig ezerféle méretben lehet kapni pár százasért.
Elsőre kiváncsi leszek, hogy az új turbóval hogy alakul a gázrakció és a fogyasztás. Majd írok blogot, de arra jutottam, hogy a gyárinál jobb furat illesztésű karral (8.1-8.2 a nyócésfél helyett) mindkettő érezhetően javul.
Hogy Alfissimos kar lesz e, még nem tudom ahhoz kell tudnom, hogy
1. jó e a MY21-hez, mert más futrat átmérőket találtam a fórumokon mint amit a sajátomon mértem.
2. Milyen tűéssel van elkészítve az Alfissimo-s kar. Ha 8.5mm-es a furat, akkor passzolom, annál csinálok jobbat.
Merthogy ez egy fémdarab, azért nem egy űrhajó.. bronz perselyt pedig ezerféle méretben lehet kapni pár százasért.
leopop32025-09-23 13:58:06 // 40091
Azaz és tudja :DD
leopop32025-09-23 13:56:46 // 40090
Óriási 🤣
Kazes☻2025-09-23 13:31:18 // 40089
Csak azt hiszed, hogy kíméled... közben meg mész tökön - paszulyon körösztül! :P
Pedig igaz, hogy még vellanyozol is időnként! :D
Pedig igaz, hogy még vellanyozol is időnként! :D
SD2025-09-23 13:23:20 // 40088
Csak azt nem értem én vagyok az egyetlen aki 17" kerékkel kímélem a vasat, erre nekem kell már 3x futóműalkatrészt cserélni????:D
SD2025-09-23 13:22:31 // 40087
ÉS megy a HAHU-ra utána?:D
Vagy csináljam akkor a Messenger csoportott az Alfissimo-s rendeléshez?:)
Ott kitárgyaljuk, milyen forrásból mit akar ki, és valahogy olcsóbb lesz akkor a szállítás ebben gondolkozom:)
Nagyon jó hír nekem is el kéne vinni a lengőkar gari miatt..
Vagy csináljam akkor a Messenger csoportott az Alfissimo-s rendeléshez?:)
Ott kitárgyaljuk, milyen forrásból mit akar ki, és valahogy olcsóbb lesz akkor a szállítás ebben gondolkozom:)
Nagyon jó hír nekem is el kéne vinni a lengőkar gari miatt..
Kazes☻2025-09-23 13:18:55 // 40086
Jópofi...! :D
RomeoOne2025-09-23 13:16:48 // 40085
Na, hát ez gyors volt. Mármint, ahhoz képest, hogy októberre ígértek alkatrészt. De gondolom a WG kar ugyanaz a szar ezen is. Mi a terv? Kicseréled egyből?
Liquid2025-09-23 13:02:30 // 40084
haverom kérdezi? :D
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-23 12:57:24 // 40083
Turbó csere folyamatban...
A gyermekem tegnap rám bízta, hogy kérdezzem meg, nem lehetne e nagyobbat rátenni 😅
A gyermekem tegnap rám bízta, hogy kérdezzem meg, nem lehetne e nagyobbat rátenni 😅
leopop32025-09-23 09:07:39 // 40081
Jó ez igaz 😄
SD2025-09-22 15:51:37 // 40080
Lehet a Giulia felfújhatós és akkor 300 liter ha maxira van fújva:D
Piritu - 1.000.0002025-09-21 14:47:45 // 40079
Nem ez lenne az elsö paraméter, amit nemtalálnak el az autógyártók :-D
leopop32025-09-21 00:14:48 // 40078
Az durva csalás lenne 😳 A Brera csomagtartója 300 liter. Mondjuk szépén el is lehet benne férni AlfaCityre 2 személyre ha a kutya számít 3 ra (sátor, 3-4 nagyobb méretű táska, párnák plusz kemping székek is befér) minden cucc plusz utána anyósékhoz le hétvégére. 😉
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-20 18:55:22 // 40077
Nekem egy sárga(mert megy a zöldhöz) Seléniás táska van feltépőzárazva oda. Mikroszálas törlő, nyári szélvédőmosó koncentrátum, kis összecsukható tölcsér és ilyesmi hasznos dolgok vannak benne.
Mi már túlvagyunk a családi autó dolgon, sokkal hamarabb, mint terveztem. Szinte minimális amikor 5-en hosszabb útra autóval megyünk. és.. ugye idén is, a nyaralást full a Giuliettával oldottuk meg, hiába nem ez volt a terv. Egy magasító kell csak már, nem kell babakocsit és hasonló lomokat vinni. Szóval részemről a csomagtartó méret innentől nem érdekes. A sátras túrára is a Giulietta alkalmas, szóval a Giulia váratlan hirtelenséggel elérte a hobbiautó státuszt.
Kb. az én mobilitásomat szolgálja, hogyha menni kell, legyen. Aztán mondjuk most is elmentem Tajvanra úgy, hogy inkább felültem 6e-ért az Intercityre, minthogy kínlódtam a parkoló bérléssel, transzferezgetéssel. Oda vissza 12e-ből 1. osztály csendes fülke. Nyugiban, csendben, pihenve. Autóval parkoló+ benzin 70e lett volna. Oszt' vezethetek haza 16 óra repülés után.
Persze amikor beleülök, akkor nagyon jó..és ez a piszok szerencséje. Mert azért durva, hogy az éves 10e futásból 1500km szervízbe utazgatás.
Mi már túlvagyunk a családi autó dolgon, sokkal hamarabb, mint terveztem. Szinte minimális amikor 5-en hosszabb útra autóval megyünk. és.. ugye idén is, a nyaralást full a Giuliettával oldottuk meg, hiába nem ez volt a terv. Egy magasító kell csak már, nem kell babakocsit és hasonló lomokat vinni. Szóval részemről a csomagtartó méret innentől nem érdekes. A sátras túrára is a Giulietta alkalmas, szóval a Giulia váratlan hirtelenséggel elérte a hobbiautó státuszt.
Kb. az én mobilitásomat szolgálja, hogyha menni kell, legyen. Aztán mondjuk most is elmentem Tajvanra úgy, hogy inkább felültem 6e-ért az Intercityre, minthogy kínlódtam a parkoló bérléssel, transzferezgetéssel. Oda vissza 12e-ből 1. osztály csendes fülke. Nyugiban, csendben, pihenve. Autóval parkoló+ benzin 70e lett volna. Oszt' vezethetek haza 16 óra repülés után.
Persze amikor beleülök, akkor nagyon jó..és ez a piszok szerencséje. Mert azért durva, hogy az éves 10e futásból 1500km szervízbe utazgatás.
SD2025-09-19 16:08:16 // 40076
Nekem oldalt van egy kis lavór, mint a 155-ben mert nincs ott a HK erősítő:)
Oda tudom tenni az összes bogáróldó, pótolaj, ablaklehúzó vackokat:)
Felül gondolkoztam hogy leoperálom az ülés nyitó kallantyúkat és valhogy át kéne alakítani olyan gurtnisra mint ahogy a középső rész nyílik, ennek van egyedül amúgy értelme mert itt szállítok pl: Supersprint kipufogót, meg itt bújok be az esernyővel ha áramtalanítottam a kocsit, és ott pattintom fel a csomitetőt :D
A mélynyomó az uge eleve nincs, az akku felett frankón elférne az elsősegély csomag meg ilyenek ha lenne kiképezve ott hely. Az alsó hungarocell meg az a műanyag fájú full semmire nem jó, de végül is pipa.
Akkor a 480-at szerintem a hungarocell, mélynyomó, oldalsó olaj rekesz stb. beleszámításával mérték biztos:D
Oda tudom tenni az összes bogáróldó, pótolaj, ablaklehúzó vackokat:)
Felül gondolkoztam hogy leoperálom az ülés nyitó kallantyúkat és valhogy át kéne alakítani olyan gurtnisra mint ahogy a középső rész nyílik, ennek van egyedül amúgy értelme mert itt szállítok pl: Supersprint kipufogót, meg itt bújok be az esernyővel ha áramtalanítottam a kocsit, és ott pattintom fel a csomitetőt :D
A mélynyomó az uge eleve nincs, az akku felett frankón elférne az elsősegély csomag meg ilyenek ha lenne kiképezve ott hely. Az alsó hungarocell meg az a műanyag fájú full semmire nem jó, de végül is pipa.
Akkor a 480-at szerintem a hungarocell, mélynyomó, oldalsó olaj rekesz stb. beleszámításával mérték biztos:D
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-19 09:45:45 // 40075
Ennyire pontosat én nem mértem, csak annyit, hogy magasabb, és hosszabb néhány centivel. Az oldalsó beugrás valóban kisebb. Nagyjából felszoroztam, de hiszek neked, pontosnak tűnik a mérésed. A konklúzióm ugyanaz, kb hasonló a kettő, kivéve a ménynyomó benyúlást. Nekem ebbe könnyebb pakolni, a szűkülések ellenére is, mert nem korlátozza felülről a mélynyomó.
Bármelyiknél praktikusabb és könnyebben pakolható a Giulietta :-)
Bármelyiknél praktikusabb és könnyebben pakolható a Giulietta :-)
Piritu - 1.000.0002025-09-19 09:23:44 // 40074
Sose volt 380 liter a Giulia csomagtere :-(
En 333-at mértem, az ADAC 300-at. Link a blogomban.
En 333-at mértem, az ADAC 300-at. Link a blogomban.
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-19 07:54:42 // 40073
Ezt nem értem mire jó... leírtam, hogy nekem a Giulia csomagtere jobb, főleg a mélynyomó hiánya miatt. Az, hogy nem kisebb, az 100%. A tények az alábbiak:
A 159-é kb 350 liter (315l plusz az oldalsó kiszélesedés), megmértem anno, a Giuliettába gyakorlatilag több cucc fért. A Giulia csomagtere 380l körüli, nincs köze a gyári 480-as adatho. Magasabb pár centivel, és mélyebb pár centive mint a 159-é, de nem óriási a különbség.
A 159-é kb 350 liter (315l plusz az oldalsó kiszélesedés), megmértem anno, a Giuliettába gyakorlatilag több cucc fért. A Giulia csomagtere 380l körüli, nincs köze a gyári 480-as adatho. Magasabb pár centivel, és mélyebb pár centive mint a 159-é, de nem óriási a különbség.
Liquid2025-09-18 22:56:35 // 40072
Amúgy én a 156 berlina-n szocializálódtam, szóval a 159 csomagtartója nagyon nagy volt (bár nekem nem volt benn mélynyomó meg ilyen úri huncutságok, ez lehet segített rajta)
A Stelvio-t ne is említsük...
A Stelvio-t ne is említsük...
Liquid2025-09-18 22:54:29 // 40071
a) a 159-et utáltad ezért mindegy mit csinált az nem volt jó, tudom érzékeny pont :)
b) azóta megtanultál pakolni :)
b) azóta megtanultál pakolni :)
SD2025-09-18 22:23:17 // 40070
Nekem volt egy kombi passatom, na annak a csomagtartója három szívrohamnyi cuccot tudott elnyelni, ha még tetőboxxal nehezítetted.. Ezek után elmentünk lift nélküli apartmanba nyaralni.. és én felgordtam 52 fokban a gyerekágytól kisbiciklin át mindent ami belefért, és rájöttem hogy nem életcélom ebben meghalni, soha többé nem akarok olyan autót aminek nagyobb csomagtartója van mint amit kényelmesen fel tudok vinni bárhova boldogan:D
Zselé2025-09-18 22:07:46 // 40069
Nekem a 159 SW volt, és egy nagy, jól pakolható csomagtartónak tartom! Bár a nyílás nem a legnagyobb, és elég magasra is kell emelni a csomagot.
Utána jött a Giulia, és azóta mérhetetlenül lesz.rom a csomagtartót… XD
Utána jött a Giulia, és azóta mérhetetlenül lesz.rom a csomagtartót… XD
RomeoOne2025-09-18 21:51:43 // 40068
Én nem éreztem minőségi különbséget a két csomagtartó között. Mindkettő mély volt és alacsony.
WarbiRunner (Gyuri)2025-09-18 21:50:00 // 40067
Ez vicces, mert szerintem pont fordítva van XDDD
A 159 ti-be olyan nehéz volt pakolni, hogy hihetetlen. A Bose hangszóró plusz kitolás volt.
Épp ezért is volt tök kizárt hogy bármilyen prémum hifit rendeljek a Giuliába Gyűlöltem azt a megoldást, hogy belóg a mélynyomó, és semmi nem fér be tőle a nyíláson.
A Giulia szerintem literre hasonló, nekem nincs gondom vele.
A 159 ti-be olyan nehéz volt pakolni, hogy hihetetlen. A Bose hangszóró plusz kitolás volt.
Épp ezért is volt tök kizárt hogy bármilyen prémum hifit rendeljek a Giuliába Gyűlöltem azt a megoldást, hogy belóg a mélynyomó, és semmi nem fér be tőle a nyíláson.
A Giulia szerintem literre hasonló, nekem nincs gondom vele.
Piritu - 1.000.0002025-09-18 20:48:26 // 40066
Másodiknak tuti.
Amíg a 159 sedannak volt csomagtartója a Giuliának nincs :-( (Családi autókról beszélünk.)
Amíg a 159 sedannak volt csomagtartója a Giuliának nincs :-( (Családi autókról beszélünk.)
RomeoOne2025-09-18 19:46:34 // 40065
Miért? SW-t vettél volna? 159-ből sem SW-t vettél.
Piritu - 1.000.0002025-09-18 18:29:27 // 40064
"Arra emlékszem, hogy az elején neuralgikus pont volt, hogy nincs és nem is lesz belőle SW." - nekem még mindig fáj...
Piritu - 1.000.0002025-09-18 18:18:45 // 40063
évi 1.700 :-)
B3WiN2025-09-18 14:57:10 // 40062
SD2025-09-18 13:51:21 // 40061
jó legyen csak 15k:D holnap jövök:D
SD2025-09-18 13:49:54 // 40060
Statisztika kedvelőknek: évi 1500 az napi 5, ma még tartozok:D
SD2025-09-18 13:44:26 // 40059
A 155 topic még vezet, ott 150 ezer hozzászólásom volt, a teljes haszon pénzben nem kifejezhető, mind a közösség mind az üzemeltető szemszögéből:D
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.