Mutasd

>> Esemény2015-01-07

Ha már felkerültek a téligumik ( Pirelli Snowcontrol) akkor illik is menni velük, úgyhogy elgurultunk Berlinbe...5.7-es!!! átlagfogyasztással ami több mint jó...igaz, ez inkább a hírhedten rossz cseh autópályáknak és a folyamatosan szakadó havas-esőnek volt köszönhető mivel visszafogottabban lehetett csak menni.
Remélem hamar jön a tavasz mert bár a 16"-os felnik is" szépek" de azért mégiscsak a 18"-as Q2-es felnivel mutat igazán jól az autó.

>> Tuning és extra2014-10-24

Egy picit zavart, hogy az autó eleje "ideje múltnak" tűnik a sárgás indexburával ezért blackline-osítottam őket :)
Kézben tartva nem igazán látszik a különbség, beszerelve viszont annál inkább.

>> Tuning és extra2014-09-20

Köszönhetően az egyébként csodaszép 18"-as Q2 felnik ritka küllőzésének, eléggé szem előtt vannak a féknyergek, így valamit kezdenem kellett velük, hogy az autóhoz méltóan nézzenek ki. Gondolkoztam, hogy a gyári szürke-ezüst színüket kapják vissza vagy legyenek esetleg feketék, ezért végül pirosak lettek :)
Nagyon jól áll neki.

>> Szerviz2014-08-14

Amikor vettem az autót akkor szólt Watz, hogy a féltengelyek csere érettek lesznek..
Mivel autópályán 6-os sebességi fokozatban eléggé remeg a váltókar, és rezonál az autó ezért nem vártam tovább és a baloldali féltengelyt kicseréltük.
Természetesen a jobb oldali sem várhat majd sokáig..

>> Tuning és extra2014-08-06

Még meg sem vettem a kocsit de már tudtam ha egyszer GT-m lesz akkor tuti, hogy "B" típusú kis rendszám lesz rajta elől mivel a hagyományos az borzalmasan néz ki rajta.
Egy kis okmányirodai és Mozaik utcai ide oda járás és illetékek fizetése és hosszú hetek várakozása után végre megérkezett az új rendszám :) Természetesen forgalmiban is bejegyzésre került.
Előröl nézve minta egy teljesen új autót kaptam volna annyira megváltozott :)

>> Szerviz2014-07-14

Balatoni kiruccanás közben a régi 7es úton araszoltam egy busz mögött amikor végre előzni tudtam...Visszaváltottam gázt adtam majd hirtelen megtorpant a kocsi és óriási korom felhőt kezdett eregetni a kipufogó és vészüzemre állt az autó vagyis menni lehetett vele csak épp a leszabályzás miatt úgy viselkedett mint egy 20lóerős több tonnás teherautó....
Természetesen irány a Watz szerviz ahol kiderült, hogy a turbócső durrant el és mivel nem szívta fújta rendesen a levegőt ezért nem volt turbónyomás viszont a sok levegő miatt több üzemanyagot kevert ezért a füst...
A turbócső eldurranása teljesen "normálisnak" mondható mivel egyszerűen elöregedett a cső és most gondolta úgy, hogy megadja magát..
Kapott új csövet és minden probléma nélkül üzemelünk tovább :)

 
>> Szerviz2014-06-27

Pár nappal a vásárlás után természetesen irány a betervezett szerviz. Tapasztalataim szerint mindenki aki autót keres hangoztatja, hogy vásárlás után majd viszi "nagy" szervizre az autót, de valójában nagyon kevesek azok akik tényleg meg is teszik.

Mivel vásárlás előtt átnézettem a kocsit Watz-nál ezért tudtam, hogy az előre betervezett dolgokon kívül mik azok amiket még pluszban cserélni kell.
A szokásos olaj, összes szűrőn (levegő, olaj, üzemanyagszűrő) kívül
cserélve lett még a vezető oldali elektromos ablak motorja mivel vacakolt, cserélve lett a termosztát is mert már az első utakon kiderült, hogy még a nyári kánikulában is elég lassan éri el az üzemi hőmérsékletet a víz, illetve nagyobb tempónál vissza is hűl.
Továbbá komplett fék csere is volt elől, hátul, tárcsástól betétestől.....
Ahogy elnéztem a használt GT kínálatot szinte mindegyiken csere érettek voltak a tárcsák szóval ezzel is kalkuláltam vásárlás előtt.
Vezérműszíj és görgő csere is be volt tervezve de az előző tulaj azt mondta, hogy az kb 1évvel ezelőtt volt rajta cserélve. A vezérműszíj fedelén valóban rajta van, hogy kb20ezer km-el ezelőtt volt cserélve. Biztos ami biztos Watz ránézett a szíjakra és megállapította, hogy azok valóban nem rég leettek cserélve mert még olyan mintha új lenne ráadásul egy jobb minőségű szíj van benne szóval annak a cseréje még bőven ráér..

>> Esemény2014-06-24

Már épp feladni készültem a GT vásárlást mivel több hónapos keresgélés után egyetlen normális GT-t sem találtam, amikor váratlanul felbukkant ez a darab.

Összesen 8db GT-t néztem meg élőben, volt ami beindulni sem akart és volt ami szó szerint "csálén" állt úgy össze volt törve korábban... Fel voltam készülve arra, hogy természetesen majd költenem kell az autóra de nem találtam egy olyan darabot sem amire érdemes lett volna, pedig még akár kompromisszumokat is kötöttem volna. Egyik utolsó próbálkozásom egy gyöngyház fehér Gt volt amiért Pécsre utaztam le megnézni. Látott már valaki rozsdásodó GT-t? Mert én akkor ott először.....akkor volt az a pont, hogy feladom és egy már korábban kinézett OFF-os autót veszek meg.

Pécsről tartottam vissza Budapestre amikor a telefonomon láttam, hogy kép nélkül felraktak egy új hirdetést a használtautóra egy pesti kereskedésben és mivel pont útba esett ezért adtam neki egy esélyt és a kereskedés felé vettem az irányt..
A kereskedésben meg is lepődtek, hogy ilyen gyorsan jött valaki mivel előző nap számították be az autót és képek is csak azért nincsenek még a hirdetésben mert nem volt idejük még lemosni az autót.
Az autó nem volt teljesen ismeretlen számomra, mivel 2héttel korábban már láttam hirdetve az előző tulajdonosa által akivel akkor beszéltem is, de akkor már nem volt aktuális a hirdetése mivel említette, hogy nyaralni megy de a kocsi már be van számítva egy másik autóba amit le is foglalózott és a nyaralása után hozza el.. hát ez volt az a kereskedés ahol beszámították.

A kereskedő nagyon korrekt volt és még ő ajánlotta fel, hogy ha akarom akkor nyugodtan bármilyen szervizbe elvihetem a kocsit megnézetni, úgyhogy így is tettem és másnap reggel már Watz-nál volt a kocsi aki alaposan át is nézte..
Felvettem a kapcsolatot az előző tulajjal is aki egy idősebb úr volt és nagyon készségesen elmondott mindent az autóról amit tudni kell.
6évig, 2008 óta volt nála az autó, akkor lett behozva az országba, sajnos már akkor csak 1 kulcsa volt a kocsinak, nem volt meg a szervizkönyve azaz nem volt garantálható a km, és valószínűleg sérülten hozták be az országba, de csak az oldala volt sérülve..viszont végig szervizelve volt az autó és elég nagy becsben volt tartva...
Ennek tudatában néztük át az autót Watz-nál ahol megállapították hogy természetesen ennél is mint mindegyiknél vannak dolgok amik csere érettek de összességében jó állapotban van. A computeres és minden egyéb vizsgálat szerint az órában levő kb180ezer km az valószínűleg valós de ha esetleg mégsem lenne az. akkor sem sokkal több van benne az autó állapotát nézve.
Sérülve valóban az oldalán volt de viszonylag szépen javítva lett valamint mind2 oldalt alulról meg van ütve a küszöb, ami sajnos a GT-knél elég gyakori. Az előző tulaj említette, hogy pár éve a gumis rossz helyen emelte a kocsit és akkor lett megütve a küszöb. Az autó motorterében viszont látszik, hogy szinte mindenhol még a gyári bilincsek vannak azaz sem sérülés sem pedig valami nagyobb motorbaj nem indokolta eddig, hogy azokat levágják tehát az autó megvételre alkalmas :D

Nem is gondolkoztam semmit hanem rögtön meg is írtuk az adásvételit és így lettem ismét Alfa tulajdonos :D