Mutasd

>> Szerviz2009-10-26

Hétvégén ki akartam cserélni a nyári gumiaimat, minden jól is ment addig míg észre nem vettem, hogy a kocsiban lévő emelével tuti nem fog menni mert valami idióta (az előző tulaj, vagy valaki más) elhajlította az emelő felső részét, kis gondolkodás után felhívtam Kócosw barátomat, hogy oda tudná-e adni az övét erremondja nekem vigyem át hozzájuk és náluk sokkal egyszerőbben és gyorsabban ki tudnánk cserélni. El is menteem hozzá és ki is cseréltük őket de közben észrevettük, hogy a hátsó kerekek nem egyenletessen vannak megkopva, és tanácsát megfogadva Hétfőn be is mentem Győrbe beállítattni. Ha nem tesznek be elém 1 csókost akkor elég hamarabb el is öhettem volna onnam. Amúgy mint kiderült nem csak a hátulja hanem az eleje is el volt állítódva. De ami a lényeg most jó és annyira nem is volt drága.

>> Egyéb2009-10-15

Itthon voltam egyedül és csengettek, persze ki másnak kellett volna kimentem hát. Egy (mint később megkérdeztem 81 éves) öreg néni volt és anyukámtól akart valamit amit megmondok neki ha itthon lesz. Ekkor történt az amire soha nem gondoltam volna :D:D. A néni megkérdezte "Tied ez a FASZA kocsi?" . Na erre csak a nagy meglepődésemben azt tudtam mondani igen :D:D:D:D. Mindig tapasztal az ember megelpő dolgokat :D:D:D:D:D

>> Esemény2009-09-26

Hát ez is elérkezett, céges támogatással és invitálással eljutottam Frankfurtba. Korai kelés után szerencsére még elég korán odaértem ahhoz, hogy még a tömeg megérkezése elött megsasoljam az Alfa-at mint legfőbb érdekességet számomra :D:D. Beleültem a 159 sedan 1,8 TB-be egész jó igaz nem szivessen tankolnám a mostani kocsimhoz képest :D:D. Majd jött 1 gyönyörű kedvenc szinemben (amúgy 1 kivételével Mito QV, mind piros volt) pompázó Spider 1.8 TB szintén és a hostes csajjal még 2 kocsiban feszítés képet is csináltattam :D:D:D. A következő volt a Mito QV egész kellemes igaz kicsit szokatlan is volt. A legvégén még beültem és megsasoltam jobban a lehtséges utódot 159 sw 1,9 Mjet 170 pacival aszem, vjszínű fullbőr, teljes ,értékben szrelmes lettem bele, ezzel a felszereltslggel szívesen elfogadnám, mégha kicsivel többet fogyasztana a jelenleginél :D:D:D. A 2 8C-t csak plexi kerítés mögül lehetett sasolni most láttam elészőr de nagyon szép ugye pirosban meg szinte ellenálhatatlan :D:D. Ami csak utánnagondolva esett le, nem láttam egyetlen GT-t sem sajna, meg 147-t igaz az már kifutó modell ha minden igaz bár nem vagyok annyira járatos a témában. Kicsit jobban megnéztem a váltókat amik sokkal másabbak sokkal pontosabban járnak és sportosabbak és kisebbek. Igaz nem voltak elindítva de így nézve sokkal simábban lehet váltani, jobb a járása. Igazándiből annyira nem néztem végig őket nem tapogattam agyon őket azt meghagytam a német birkáknak. A többi olasz nagy részét végignéztem és a legalapabb Delta-ba be is ültem de nagyon nem nyerte el a tetszésem :S. A többi gyártó is volt 1-2-t megnézegettünk Kócosw barátommal de említeni sem érdemes őket :D:D. Még jobban megerősítette ez a kirándulás a márkahűségemet, nehéz szavakba önteni, de most már biztos, ha minden jól megy akkor a cél a 12.-ik kép elérése :D:D. Valószínű nem lesz egyszerű, de nem is kivitelezhetettlen :D

 
>> Esemény2009-09-19

Kócosw és Kispogga szervezésében 1 nagyon jó hangulatú találkozón vehettünk részt. Az idő kifogástalan volt, a társaság mint mindig most sem hazuttolta meg magát magyon júl szórakoztunk. Az ételek is nagyon jóra sikeredtek, nem lehetett megállni, hogy ne merjen többször is az ember. A rendezőknek ezúton is szeretnám megköszönni és remélem hagyománnyá válik ez az esemény.

>> Esemény2009-09-04

Kócosw barátom megérkezett Szept. 3-án északról és nálam töltött 1 éjszakát barátnőjével egyetemben, majd másnap dolgoztam 1 kicsit és utánna az én felvezetésemmel kezdtük meg a hazafele veztő 780km-es utat. Ha nem lett volna olyan rossz az idő (eszméletlen esős front) amilyen volt az út második felén akkor még élvezetesebb lett volna ez a kivételes alkalom. :D:D:D

>> Esemény2009-08-15

Jóhangulatú találkozón vettem rész, ahol több Cartársal is most találkozhattam elösször (Ádám19, Reaper, Zsolti, Piritu, Rolee), ott volt még a Sanyi és Zotya146 is. A találkozás a pápai Tecsó parkolóban történt ahova Reaper-el Marcaltőtől konvolyban érkeztünk meg. A városba tömör konvolyban érkeztünk meg, majd parkolás után betértünk pizzázni és beszélgetni.
Utánna kicsit felvonultunk a városban, beszélgettünk, és megörökítettük a vasakat. Örömmel várom a mielöbbi találkozást :D:D.

 
>> Szerviz2009-08-07

Végre át tudtam nézetni a kocsit és a következő dolgok kerültek kicserélésre:
-levegőszűrő
-üzemanyagszűrő
-pollenszűrő
-vezérműszíj
-feszítőgörgő
-vezetőgörgő
-vízpumpa
-olajszűrő
-motorolaj
-első féktárcsák
-az összes fékbetét elöl hátul
-hátsó féktárcsa felszabályozás
-hosszanti bordás szíj
-fagyálló
-féktisztító paszta
- és mind a kép kulcsom újra lett programozva
A kocsi mindenből gyári alkatrészt kapott, csakis azt amit bele szabad rakni. A költség tartalmazza a szervizdíjat is.

>> Esemény2009-07-22

Eljött ennek is az ideje az első alfás találkozó az esemény színhelye Siófok. A rendezvényre Sanyival, Zotyával és ismerősökkel rokonokkal konvolyoztunk Takácsiból Siófokig, ami nagy élmény volt. Az esemény jó volt, de jobb is lehetett volna ha az eső el nem mossa. Reméljük a köv. nem lesz természetes befolyásoló erő.

>> Egyéb2009-07-03

Megvolt az első Hosszabb kiutam a munkahelyre. A 750km kicsivel több mint 7 óra alatt, a comp. ha nem téved akkor olyan 5l/100km volt a fogyasztás (Klima normál használat mellett). Tankoláskor úgyis utánna ellenörzök. Ami a lényeg probléma mentesen futott a gyönyörűség. :D

 
>> Esemény2009-07-03

Hát végre megtörtént a névrevétel csekély összeg ellenében, de még időben. Megtörtént az első elektronikus ellenörzés is ami kimutatott 1-2 dolgot, de szerencsére semmi komolyabbat, az augusztusi szerviznél elég lesz mindent megcsinálni. A vizsgálat nem került semmibe igaz úgyis oda viszem szervizbe.