Mutasd

>> Autóápolás2014-04-07

Már nagyon zavart ,hogy meg van kopva a bőr a kormányon ...néztem pár bontottat de mindegyik kopott volt valahol.
Persze vannak cégek ahol felújítják de ott kell hagyni a kormányt én meg azt nem tudom nélkülözni :) ezért úgy döntöttem egy próbát megér ->kiszerelem és felújítom magam.... a képen látható az eredmény és a régi állapot ...bár a kép nem adja vissza milyen kopott volt már talán látszik a lényeg!
Szükséges eszközök: 5-ös imbuszkulcs, 24-es kulcs (krova) , bőr, ragasztó.

Update: Az alsó részt is felújítottam (eddig csak a két szélső volt átbőrözve) illetve a ragasztáson felül még őssze is varrtam hátul biztos ami biztos. Képeken a volt és lett állapot:)

>> Egyéb2014-04-01

Ha már új a felni legyen Alfa-s szelepsapka rajta :)

Na és gondoltam kipróbálom én is EGR nélkül így lefalaztam alu lemezzel (saját gyártmány) elsőre azt mondom ,hogy még nyomatékosabb lett alacsony fordulatszám tartományban. Még a hangja is finomabb lett úgy érzem...szóval egyelőre marad így:)

>> Autóápolás2014-03-17

Szemet szúrt ,hogy nagyon megviselt már a 156 felirat az Alfán így kapott egy másikat :) köszönöm a bontósnak aki grátiszba odaadta nekem (egy VW generátor mellé...:))
Képeken a volt-lett állapot !

>> Tuning és extra2014-03-10

Készülünk a nyárra :) Megjöttek a 17 -es gyári Alfa Romeo (Speedline) felnik!
225/45 R17-es gumikkal lesz felrakva elől Bridgestone Potenza hátul Dunlop Sport 01. A képeken az eredmény, szerintem szépen mutat vele :)

>> Szerviz2014-03-04

Na kipróbáljuk mennyit bír a Febi stabilizátor pálca (első) mert az OCAP nagyon keveset. Jobboldalt TRW van már ez bírja egész jól , meglátjuk ez milyen lesz.

A csere után pedig levezetésképpen kicseréltem az előző tulajd által tönkretett kalaptartómat is. A belevágott hangszórókat kidobtam felesleges. (Hátsó ülés ki, kalaptartó ki, hangszórók kuka, majd vissza az új kalaptartó és az ülés)

 
>> Szerviz2014-02-17

Hétvégén kicseréltem a még gyári(!) Pirelli fékcsöveket, 15 évet kibírtak , bár elég jól berepedeztek ahogy a képen is látszik. Most TRW fékcsövek kerültek beépítésre.
Lecseréltem a fékolajat is illetve a hátsó fékbetéteket (tárcsa még jó állapotban van).
Nyárra pedig be van tervezve első sport féktárcsa illetve sport fékbetét :)

>> Szerviz2014-01-17

Elérkezett a vezérlés csere ideje, nálam még nem volt cserélve eddig. (megbíztam az előző tulajban).
Meglepődve tapasztaltam ,hogy nagyon jó állapotban volt a szíj (Gates) illetve a vezető/feszítő görgők és a vízpumpa (gyári) is hibátlanok voltak.
Most kapott egy INA szettet + Graf vízpumpát...ezt ajánlották mert fémlapátos nem műanyag. Úgy tervezem ,hogy 90 ezer km-t hajtok bele az új szettbe:)
Kicseréltem a pollenszűrőt is ebben 30 ezer km volt látszik is rajta :)

>> Szerviz2014-01-09

Mivel már minden futómű alkatrészem hibátlan a kocsiban így elérkezett a beállítás ideje is. Az összetartást sikerült minden keréken zöldbe hozni, sajnos a dőlés nem állítható....de nem vészes.

>> Egyéb2013-12-09

Hétvégén sikerült rendberakni a klímavezérlő panel háttérvilágítását.
Nem túl bonyolult a dolog...pár csavar kitekerése, csatlakozók széthúzása és már kinn is van a klímapanel.
A szélső jobboldaliból hiányzott az izzó (?) ide forrasztottam be egy rizsszemizzót, a baloldalit pedig cseréltem mert kiégett (vicc ,hogy pont hétvégén a jobbos pótlása után:))
Lényeg,hogy most szépen világít mindhárom kapcsoló :)
Pár kép szerelés közben mellékelve!

>> Szerviz2013-11-21

Hosszas tanakodás, vizsgálódás, eszmecsere, alkatrészpróba, ilyen-olyan adalékok próbálgatása, diagnosztika után a nyomásszabályzó cseréje (köszi Ferke!) megoldotta az alapjárati rail nyomás ingadozást és ezzel együtt egy stabil és egyenletes alapjáratom lett végre! 300 bar-t tartja szépen :)

Köszönöm mindenkinek aki itt a fórumon és emailekben segített nekem!

ui. a bűnös a képen látható...ennek ennyi volt a pályafutása... ja és az még mikroszűrő sem volt ebben, az "újon" már ott van.