Mutasd

>> Esemény2021-08-20

Még nincs kedvem róla beszélni, de azt elmondom, hogy másnap a kocsi készen lett.
És lehet hangoskodik a bontott szervószivattyúm, na ennek örülök. B......n meg szépen ott magában. Ejha.
A mellette lévő kis szíj is cserélve lett.

297.696Km

>> Szerviz2021-08-12

A történet július 23.-án kezdődött és sajnos még most sem ért véget. De lehet....úgy érzem már látom az alagút végét!

Autópályán sávváltásnál iszonyat hang és rázkódással indult az egész. Szépen legurultam az első lehajtón. A váltón is érezhető volt a rezgés. Először arra gondoltam. Utána jött a turbó, mint lehetséges hibaforrás. Iszonyat hangok a motortérből. Leállít és várakozás a vontatásra. Nem voltam messze az otthonunktól. 40-50 km kb.
Szerelőnek esküvő, szóval itt megindult a várakozás. Kocsi bevontatva a telekre, hogy közelebb legyen majd a műhelyhez.
Kipu tőcsavaroknál is elengedett egy ismételten. Ez elvileg javítva. Fütyülő hang el fog tűnni.
Szóval a játék elindult, mert első indítás után, csak a leállításnál jött elő a hiba egy pár másodpercig. Tök jó. Szeretjük. A troubleshooting alatt és után nem adta a hangot a b.zija. Jól elbújt a mocsadék. Szóval tekerés, keresés, generátor és klíma között. Generátor csapágy most volt cserélve. Klímát meg őszre terveztem, amikor elmegy a nagy pállás, kevesebb nyaralás és a kocsit le lehet tenni pár napra. Nem jött össze, mert a hiba oka ő lett. Tök jó, csak külön nem kapok hozzá semmit, esetleg legyártják 3 hét alatt. Szóval nem is kínlódok az egésszel, rendelek egy bontott sz.rt és a kettőből építünk egy másik sz.rt. :D Csak, hogy kerek legyen a történet. Azt hozzá kell tenni, hogy a forgatás alatt sem jött elő a hiba. Kis piszkálgatással mászott elő a lyukból és onnantól kezdve szerencsére szét is pergett az egész. Remélem ezzel a csörgő hang is el fog tűnni. Ha nem akkor megőrülök.

Update
Kész lett 16.-án. Örülök neki. 17.-én olajjal és gázzal feltöltve a rendszer. Van egy kis morgós hang. Nem tudom honnan jöhet, de szerintem ezt a témát el fogom engedni. :-) Most nem lesz időm ezzel foglalkozni.
Klímás csörgő hangot itt is hallani. A régi kompresszornak a háza is elrepedt, szóval így a bontott került be. Egyértelmű, nem? :D
Bontott kompresszor (60693332): 45000Ft (+2500Ft posta)
Munkadíj 40000Ft
Klíma "töltés" 18000Ft

Most már egy takarítás jön, mert gépszaga van mindenhol is.

>> Szerviz2021-07-09

Külső kormány összekötő vagy ki hogy hívja, mert mindenki máshogy becézi ezt a kis cuki szart. 28.205 km...ennyi volt benne a Ruville márkájú cuccnak, ha természetesen az volt benne. Szerettem volna kideríteni, de sajnos ez nem látható az alkatrészen. Most Moog-ot kapott (8.610Ft). Km295.705
Már gyengébb kigyorsításkor is lehetett érezni, hogy valami megufrik, megrántja a kerekeket. Elég hülye érzés, szóval leírni sem lehet. Vagy koppanás. Motortartókra is gyanakodtam, de ezt találtam. Remélem ő volt a ludas. :D Nedves vagy parkolóház, csúszós talaján is folyamatosan ugrott, mászott, koppant a kerék felől valami.

Egy rövid videó a zajról

>> Szerviz2021-06-06

Kb 30 ezer volt benne. Kezdett visítani és idegelt. Bírt volna még, ha a vastagságát nézzük, de ez a nyöszörgés kivégez. Bal oldali jobban kopott, onnan is jött a hang.
Valami kopog, koppan azon az oldalon ezt meg kell vizslatni.
294.042 km
25.740 Ft
13.0460-4971

>> Esemény2021-04-28

Végre felkerültek ők is. Van még meló vele... Lassan haladok

>> Szerviz2021-04-15

Jujj ez is kész lett. Ennek a szervószivattyú cserének nagyon tudok örülni. Kellett gázt adni, hogy álló helyzetben tudjam tekerni a kormányt. Volt olyan, hogy motorfékkel lassítottam és kellett erő a kormány forgatásához. Ami már nem ment, de nem azért, mert b.lf.sz vagyok:
Párhuzamos parkolás :-)
Parkolóból kiállás az ellenkező irányba. Isten, ahogy mosy működik. Olyan könnyű tekerni a kormányt, hogy kitépem a helyéről.
Hangja is volt, melegedett is és persze szivárgott. Bontottan kapott 45 pénzért (50501730). Hozzá folyadék (Tutela GI/R) egy lityi (feltöltési adat 1,3L) 5443 pénz.
Összes izzítógyertya cseréje, mert jelezgette, hogy nem jó valamelyik. 20980 Ft. Beru - 46792355
És a munkadíj 25 pénz volt. Félnapos meló.

Klíma csapágy jön. Ja majd tél előtt. Nem érdekel most.
Jöhet a nyár. Féknyereg festés, nyári gurulók, és a kábelezés befejezése jön...jupiiii

>> Szerviz2021-04-02

A múltkori klímahűtő cseréje után most töltettem fel a rendszert. Hisz jött a meleg, ja nem. Minden király, nyomáspróba, stb, stb, ami szükséges, jön a hideg DE csörög ez a sz.r. Megbontani nem fogom, a nyarat így végigtolom és utána foglalkozunk vele. Kajak nem érdekel, hát ez a klíma kínlódás már az előző kocsiban is megvolt. Hülyét kapok tőle.
Kedden felkészül a szervószivattyú és az izzítógyertyák. Van egy szétdarált csavarom a levélfogónál, ahol a zárót ki kellene cserélni, hát azzal sem tudom mi lesz. Flex lesz, na az tuti...

>> Egyéb2021-03-03

Ez csak egy teszt, természetesen azért is lett így beállítva a "kamera"...még hiányzik pár dolog.
Az irányjelző lesz használva és ahogy látszik irányjelzés közben elalszik a menetfény. Még megkapja a relét, hogy lekapcsolódjon a menetfény, ha a tompítottat felkattintom.

videó a "mókolásról" :-)

 
>> Egyéb2021-03-01

Kicseréltem az oldalsó irányjelzőt a kocsi színével megegyezőre (fogjuk rá egyezik :-) ). LED és "fut" a fény elölről hátra. :) Mily' szép megfogalmazás.

Hát és a iciripiciri rövid videó hozzá

>> Autóápolás2021-01-21

Mosásról pár kép, semmi extra.