Mutasd

>> Tuning és extra2012-05-26

Ott hagytam abba a blogolást, hogy legutóbb Csörinél 12,00 kilóval lett könnyebb a vas. (gépháztető csere, klímahűtő + csövezése, kerékborítások eltávolítása.) A 2012.05.28-i Hringes pályanap előtt folytattam a súlyfaragást, poliészter méhsejt erősítésű műanyag csomagtérfedelet kapott a kocsi. (-4,-kgs) Az ajtókat is kikönnyítettük, a belső felületükre valamikor karbon borítások kerülnek.:-) (-16,30,-kgs) A központizár működik, zárható az autó, az elektromos ablakokat viszont megszüntettük. :-( "Kiugrott" a klímakompresszor is, ezért kapott a motor egy rövidebb hosszbordás szíjat + 1 görgővel is kevesebb kell. (-6,5,-kgs) A java azonban ezután következett, mert benne volt még a szőnyegezés és a műszerfal mögötti "érdekességek". Kiszedtük a műszerfalat és az összes bitumenes zajcsillapító sallang és nem használatos kényelmi extrák (légzsák, hűtő- fűtő radiátor, ventillátor, kábelezés) kikerültek a kocsiból. Ez összesen újabb 51,10,-kgs mínuszt jelent. A műveletek összes időigénye kb. 30 munkaóra volt. Az autó jelenlegi versenysúlya 1.120,-kgs. A súlyelosztás érezhetően sokat javult, kiváncsian várom hogy ez a vezethetőségben hogyan jelentezik a hétfői pályanapon... :-)

 
>> Tuning és extra2012-04-27

Hűtőcsere volt a tervben, de végül maradt bennt a régi, mert az égvilágon semmi baja sincs!! Így lett egy vadonatúj tartalékba, ha a régi sérülne. Kivettük a klímahűtőt, a csövezés nagy részét is eltávolítottuk és lemostuk a szennyeződéseket a lamellákról... volt mit lemosni!! Eltávolítottuk az ablakmosó tartályt, állítottunk a futómű keménységén és a sárvédő belső borításait is megszüntettük. Felkerült az új lökhárító a Novitec-toldattal, még a levegő elvezetést kell megoldani a fékekhez, erre talán a jövő héten fog sorkerülni. Jövő héten -ha minden igaz- meglesz az új műanyag csomagtérfedél a WTCC-szárnnyal, így a féktáv elején és a gyorsabb kanyarokban sem lesz gond a leszorítóerővel!! Összesen kb. 12 kilóval lett könnyebb az autó eleje, így a tömegelosztáson is sokat tudtunk javítani!! A munkákért köszönet a Csörgő Autószervíznek, Attilának és Józsi bának!
EL SEM HISZEM, OLYAN KIRÁLY LETT A VERDA!!! :-))

 
>> Esemény2012-04-23

Ma egy újabb lehetőség nyílt arra, hogy kiautózzuk magunkat a "feljavított" Hungaroringen és öregbítsük szeretett márkánk hírnevét!!
(Ne szerénykedjünk, ez sikerült is, ma is kitettünk magunkért...)
Sajnos egyik cartársunk balesete beárnyékolta a jó időeredmények okozta "eufóriát".:-(
A három etapból az utolsóban -a rázókövek használata nélkül- sikerült két jó kört futnom. 2.18,1 és 2.17,9 lettek ezek az idők, ez 1 mp-es köridőjavulás az eddigi legjobbamhoz (2,18,9) képest! Ennyit javulást tűztem ki magam elé a teljes szezonra, nos ez már a második alkalommal összejött!! Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az újraaszfaltozott részektől határozottan gyorsabb lett a pálya, viszont a rallye-slickjeim már nagyon kopottak voltak.. :-)) Van még az autómban potenciál!!!!
Legközelebb májusban lesz megint nyílt nap, addigra sok fontos fejlesztést szeretnék megvalósítani. Pálya slickek használata, aerodinamikai javulást várok a módosított lökhárítótól, hűtőt cserélek a jobb hűtés érdekében és újabb súlyfeleslegek eltávolítása következik (klímahűtő, csövezés, klímakompresszor?, maradék kárpitok, bitumenes karosszériavédelem és minden biz-basz, ami fölösleges...)
Ezúton is köszönet a részvételért Csörinek, Kalizsolinak, Blade-nek és a többi lelkes Alfa fannak!! Ollah cartárs ma igazolatlanul hiányzott, őt megrovásban részesítem! :-))

 
>> Tuning és extra2012-04-21

Végre elkészült a módosított gépháztető a Cadamuro-légbeömlőkkel.
A merevítéseken is módosítani kellett, ezért 4 kilóval megint könnyebbek lettünk!
Jöhet a 30 fokos nyári meleg!! :-)

 
>> Tuning és extra2012-04-04

Megjöttek szinte napra egy időben a Team Dynamics felnik és a versenyslickek!
Nagy öröm és boldogság!! :-))
Tengelyenként 2,5,-kilóval csökken a rugózatlan tömeg illetve az autó tömegközpontja 1,5 cm-el kerül közelebb az aszfalthoz.
Külön öröm, hogy a Pro Race 1.5 Gold felni érkezett, ami az angol cég legújabb fejlesztése. Erősebb, de könnyeb magnézium ötvözet. Jobb hűtés a fékeknek a módosított lamelláknak köszönhetően.
Hála az importőrnek, felár nélkül!! :-))

 
>> Autóápolás2012-03-26

Vasárnap kapott az autó egy jó kis samponos mosást és aztán le is políroztuk a verdát.
Jó kis segítségem volt a munkálatokban... Immár ápolt fényezéssel várjuk a következő megmérettetést a Hungaroringen!! :-) A 3 db. "ráadáskép" a 03.19-i pályanapon készült a "parc fermé"-ben. Legjobb köridőm aznap 2.18.9mp. volt.

 
>> Tuning és extra2012-02-21

Megjött a garnitúra fehér versenyfelnim Angliából! Csökkentjük a rugózatlan tömegeket!! Most már csak a Yokohama versenyslickek hiányoznak, remélem azok is hamarosan "áthajóznak" Japánból!! Alig várom már március 19-én a Hringes autózást! KÖRIDŐ JAVULÁST VÁROK!!! :-))

 
>> Esemény2012-01-13

"Tomaszító" cartárssal elcseréltük a kerekeinket. Ezek a gyári fekete felnik gyönyörűek!
Utána kapott egy jó kis kézi mosást a verda, aztán irány vissza a garázsba!!
Kb. másfél hónap után ez jó alkalom volt egy kis autózásra a tavaszias +9 C-os napsütéses időben! :-) Persze pöcc-röff és még mindig brutálisan megy a gép!!!
Óra állás: 163.700,-km.

 
>> Szerviz2011-11-21

2011.11.19-én megejtettünk egy utolsó "átmozgató" javítást szeretett autómon.
Cserélve lett a kupplungmunkahenger, hogy ne folyassa a drága Tarox-fékolajat.
Kicseréltük a bal oldali féltengely-csuklót, hogy ne folyassa a drága Tutela-Technyx váltóolajat. A jobb hátsó lengőkar cseréje elmaradt, mert szemrevételezés után még nem csereérett a darab. Közben megjött a 2.5 V6 váltóhoz a kapcsoló-mechanika, így van egy teljesen jó tartalék váltóm az autóhoz ( + egy komplett Valeo kuplungszettem ).
A váltóba még át kell szerelni a GTA-váltóhoz felhasznált szinkronokat és használatra kész!! :-)) Munkálatok elvégzését a szokásos szakértelemmel "Csöri" végezte!
-kuplunghenger: 19.635,-
-csavar: 3.153,-
-féltengely 50.725,-
-lengőkar: 5758,-
-átmenő csavar: 1.835,-
-váltó "kapcsoló" 47.089,-

 
>> Tuning és extra2011-10-27

Lecseréltem a gyári fényszórókat projektoros GTA-style fényszórókra. Megint szebb lett az autó. A képek önmagukért beszélnek.