Mutasd

>> Esemény2021-07-11

A mai program eredetileg holnapra volt betervezve, de az időjárás előrejelzés szerint ma nem lesz olyan meleg mint holnap, így előre hoztuk.
A körbe nem a 2.000 méter feletti helyeket terveztem be, azok nagy részét két éve már bejártuk, hanem a "közelben" lévő pontokat hogy minél többet láthassunk a tájból.
263 km - 5 és fél óra tiszta menetidő - 13 magassági pont - 512 fénykép

- 287m Passo S. Giovanni
- 1.255m Passo Bordala
- Castel Beseno - a terv szerint bementünk volna, de a parkolótól még sokat kellett volna menni felfelé gyalog, így nem fért bele a napba, csak pár kép a kilátással. Amúgy is kezdett meleg lenni. A hegyről lefelé egy hatalmas szőlőhegyen mentünk, rengeteg kis borászattal és szőlőlugassal.
- 1.610m Passo Coe
- kezdett nagyon meleg lenni, így egy hegyi fogadónál megálltunk egy jégkrém erejéig,
- 1.691m Rifugio Valbona - itt egy motoros banda sörözős bulijába cseppentünk, a DJ a pavilonjából éppen AD/DC-t nyomatott - a betervezett kávét a banda emelkedett hangulatrára tekintettel kihagytuk.
- 1.782m Valbona Pass
- 1.496m Bocchetta degli Alpini - az útlezárás miatt elmaradt, visszafordulva újra megmásztuk:
- 1.610m Passo Coe
- 1.341m Sommo-Pass
- 1.083m Valico della Fricca
- 1.290m Passo del Cost
- 1.402m Passo Vezzena
- megéheztünk, így itt jött egy ebéd egy hegyi fogadóban
- 1.261m Kaiserjägerstraße - maga a pont nincs jelölve, mondjuk nem is nagyon van hely megállni fényképezni. Az út félelmetes és csodás. Csodás a táj, az út vonalvezetése, de sok helyen csak egy sávos. A zabszem végig ott volt azon a bizonyos helyen hogy mi lesz ha jönnek szembe. Páran jöttek, megoldottuk a helyzetet.
- 1.650m Monde Bondone - no ide olyan szerpentin megy fel amit bárki megirigyelhet. Nem beszélve a fékeket is próbára tevő hosszú, viszonlag meredek szakaszokról. A motorfék 3-ban kevés vot...
- 584m Passo San Udalrico

Napközben ma is zárni kellett a tetőt hogy a nap ellen védve legyünk, de mehettünk lehúzott ablakkal klíma nélkül.