Blog >> középdob

>> SzervizDante // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2019-05-09

Volt az autón egy állítólag Ragazzon hátsódob ami iszonyat hangos volt. Legfőképp alapjáraton. Fordulaton már szép hangja volt, de ez kevésbé kárpótolt ha alapjáraton elhánytam magam tőle. Amúgyis undorító hegesztések hada volt a kipuff cső a középdobtól, így kapott egy zsír új közép + hátsó dobot az egész helyett. Hurrá, katalizátor is benne van mint kiderült a felrakás közben. Ez így már guszta!

>> SzervizDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2013-12-12

Felkerült az új hátsóbbik középdob. A régin már egy egér is bemászhatott volna, akkor lyuk volt rajta. Erhardtól rendeltem újat, 16.500 Ft volt + 3.000 Ft volt a felrakás. A 10 év ellenére minden csavar könnyedén engedett, se flexelni se fűrészelni nem kellett.
Most olyan csöndes a gép, hogy alapjáraton nem is hallani, hogy jár a motor.

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2011-09-08

A hardware nem sokat változott, csak minden más. :)

Elugrottam a kipufogóshoz időpontért, javíthatatlan optimistaként az új dobokkal a hátsóülésen. Alig 10 percet kellett várnom, mert éppen egy Alfa volt az emelőn. Régi-új Amore tag 33-asa, ha minden igaz, épp most regisztrál újra.

Maga a szerviz nem tartott tovább, mint a vigyorgásom a hörgő boxertől. Amikor beültem, és végre elfordítottam a kulcsot, hirtelen nem tudtam mire vélni a történéseket. Az első gondolatom az volt, hogy milyen szép hangú autó indult be a szomszéd utcában. :) Amilyen hangosak voltak a régi dobok, annyira civilizáltak az újak. Több motorhang van, mint kipufogó, selymes, mesés, isteni... imádom. Hazafelé épp útbaesett a déli elkerülő. 20 kilométernyi kerülő igazán belefér egy másfél kilométeres úton... Mit mondjak, fordulaton így is istenien szól, ráadásul érzésre sokkal felszabadultabban pörög fel. Mégis utazóautó ez, csak annyi kellett hozzá, hogy ne legyek hallássérült 90-nél. :)

Napi horrornak feltolok két képet a régi hátsódobról. Szigorúan 18+.

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2011-09-08

Két Walker dobot hozott a futár, egy hátsót és egy középsőt, meg egy pár Bosch AeroTwint. Már csak egy kis idő kéne, hogy fel is tudjam tetetni a dobokat.

Az ablaktörlőket felraktam, még eső is esik a tiszteletére. Furcsa dolog, hogy törlés után jobban kilátok, mint előtte. Szokatlan, de egyáltalán nem rossz. :)

>> Tuning és extraatesssz // Alfa 155 2.5 TD // 2010-11-14

Az egész úgy kezdődött, hogy el volt rohadva a gyári vég, így hát rendeltem 2db króm lefelé ívelő diesel véget. Elvittem a szerelőhöz, mondtam neki, hogy azt úgy oda kéne felragasztani. Mire ő azt mondta, hogy erre a dobra nem érdemes semmit pakolni, ugyanis kézzel ki lehetne lyukasztani a gyári hátsót. Így hát nem volt mit tenni, meg kellett keresnem Vittorio cartársat, és vele csináltatni egy közel, az eredeti mérethez hasonló kipufogót, ami nem mellesleg minőségi munka!
Így már csak fel kell ezeket tenni a TD-re, kiszedni a középdobot, és mehet a móka.