Blog >> hátsódob

>> SzervizDante // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2019-05-09

Volt az autón egy állítólag Ragazzon hátsódob ami iszonyat hangos volt. Legfőképp alapjáraton. Fordulaton már szép hangja volt, de ez kevésbé kárpótolt ha alapjáraton elhánytam magam tőle. Amúgyis undorító hegesztések hada volt a kipuff cső a középdobtól, így kapott egy zsír új közép + hátsó dobot az egész helyett. Hurrá, katalizátor is benne van mint kiderült a felrakás közben. Ez így már guszta!

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2011-10-07

Walkerék kicsit elszabták a hátsódobhoz vezető csövet, épp annyira, hogy rossz úton a vég nekiütődjön a lökhárítónak. Ma végre eljutottam a Kipufogó Doktorhoz, hogy igazítson rajta egy kicsit. Teljes siker, hátul végre kuss van.

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2011-09-08

A hardware nem sokat változott, csak minden más. :)

Elugrottam a kipufogóshoz időpontért, javíthatatlan optimistaként az új dobokkal a hátsóülésen. Alig 10 percet kellett várnom, mert éppen egy Alfa volt az emelőn. Régi-új Amore tag 33-asa, ha minden igaz, épp most regisztrál újra.

Maga a szerviz nem tartott tovább, mint a vigyorgásom a hörgő boxertől. Amikor beültem, és végre elfordítottam a kulcsot, hirtelen nem tudtam mire vélni a történéseket. Az első gondolatom az volt, hogy milyen szép hangú autó indult be a szomszéd utcában. :) Amilyen hangosak voltak a régi dobok, annyira civilizáltak az újak. Több motorhang van, mint kipufogó, selymes, mesés, isteni... imádom. Hazafelé épp útbaesett a déli elkerülő. 20 kilométernyi kerülő igazán belefér egy másfél kilométeres úton... Mit mondjak, fordulaton így is istenien szól, ráadásul érzésre sokkal felszabadultabban pörög fel. Mégis utazóautó ez, csak annyi kellett hozzá, hogy ne legyek hallássérült 90-nél. :)

Napi horrornak feltolok két képet a régi hátsódobról. Szigorúan 18+.

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2011-09-08

Két Walker dobot hozott a futár, egy hátsót és egy középsőt, meg egy pár Bosch AeroTwint. Már csak egy kis idő kéne, hogy fel is tudjam tetetni a dobokat.

Az ablaktörlőket felraktam, még eső is esik a tiszteletére. Furcsa dolog, hogy törlés után jobban kilátok, mint előtte. Szokatlan, de egyáltalán nem rossz. :)

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2009-09-20

Megigazítottam a hátsódobot. Utoljára úgy hegesztettük, hogy a cső egy kicsit ferde lett és így feszítette a gumit, ami tartja a dobot.
Leszedtem, elvágtam a csövet, visszatettem a dobot és a csövet is, majd bejelöltem. Megint leszedtem apám hegesztett és 5 perc alatt vissza is ment a helyére. Most már nagyon jól áll. Örülök neki.

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2009-09-15

Visszacseréltem a hátsódobot. Egy kicsit nekem furán áll, de nem is tudom. :-) Nagyon jó halk. Nem is kell ez a brügés. De jó kellemes. Hogy lehettem ekkora birka, hogy egyáltalán feltettem. Közlekedni nem lehetett. Hánynom kellett tőle.
Apám hegesztett. Jó munkás ember. Egy kicsit ferdén álltottam be, de ez már az én hibám. :-D Örülök. Megint kuss van bent, ha nem vísítana valami. :-) De hamarosan az is megoldódik.

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2009-09-08

Össze lett ma rakva a gép. Vártam rá kb 3 hetet. Harmadjára kaptam meg a kocsihoz való kuplung hidraulikacsövet. (11.150 Ft)
Kapott egy másik hátsó dobot. Hangos. Szerintem majd jön le róla. 3000-4000 közötti fordulaton van nagy hangja. Majd visszamegy a másik. (2.000 hegesztés).
A munkadíj meg 25.000 Ft volt.
Ja, még volt váltóolaj is. Az izé nem tudom. (7200 postával, nem emlékszem)