Blog >> 166

>> Tuning és extraTotti (NagyVad) // Alfa 166 3.0 V6 24V Super // 2010-12-20

Mivel a csak fél elektromos ülések voltak a vasban és Andy már régóta szívta a vérem hogy nem rendes autó ez így! Múlthéten hirdetek ocsóért (ingyen) elektromos ülést gyorsan le is csaptam rá! Volt némi szépség hiba is a tervben még hozzá hogy szövet volt ráadásul szürke ehez még hozzá jön hogy az egyik ülésfűtés kapcsoló hiányzott a másik pedig rossz volt! Tehát nem passzolt a bézs belső térhez és keltetek hozzá alkatrészek is! De leleményes a magyar alapon először szét szedtem a plüss üléseket ezzel némi rutint szerezve a kárpitos szakmában hogy a bőrössel még véletlenül se történjen semmi baj! Előtte persze ki lettek próbálva a motorok és az ülésfűtés is! Minden működik! Sikeres volt a bőr átültetés!De itt ugye még nincsen vége a műanyagok ugye szürke színűek és a kapcsolókat is felkel hajtani ebben Rohodi Misi volt nagy segítségemre ez úton is köszi neki! Ezek a héten meg is jönnek egy része egyenesen Torinóból! Kellet némi elektromos melót is végezni szerencsére csak a fűtésnek kellet delejt szerezni mivel gyárilag fél elektromos ülés lévén a mozgatás hogy ott volt a csati. Helyükre kerültek az ülések! És ha meg jöttek a rendelt cucok akkor a hétvégén teljesen készen lesznek!

>> Tuning és extraTotti (NagyVad) // Alfa 166 3.0 V6 24V Super // 2010-10-06

Kicsit kicsinek találtam már a 17"polírozott felniket így neki álltam keresgélni mi is állna jól a vasnak és végül a 159 patkós gyári 18" felniére esett a választás de mivel a snassz ezüst szín nem igazán állt volna jól a Nuvolanak így kicsit át lett alakítva! Mivel a felni kupakok hiányoztak azokra is keltett egy alternatíva a legkézenfekvőbb ugye az lett volna ha szerzek hozzá de itt is be indult a fantázia mi lenne ha egy kúp lenne a felni közepén így is lett esztergályoshoz el vittem a rajzot méretekkel hogy mit is szeretnék és el is készítette! És Kul 10-en debütált az új felni ahol mindenkinek el nyerte a tetszését!

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2010-11-28

Állandóan beragadt a kuplungpedál ezért cserére szorult a kuplung főmunkahenger!Thanks Erhard

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2010-11-22

Ma elvittem felrakatni a téli garnitúrát....a nyári papucsokat szépen lemostam és várják a tavaszt!
Ja, és kapott egy futóműbeállítást is!a hátával voltak problémák de most most feszes mint állat :)!

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2010-10-19

kötelező olajcsere......154500Km-nél
hátsó fékbetétek cseréje,kézifék újravezetékelése,új fékolaj

>> Tuning és extraTotti (NagyVad) // Alfa 166 3.0 V6 24V Super // 2010-08-10

Már rég ota terveztem és most meg is valositotam hogy mind két oldalon legyen kipu! Ugy volt hogy meseter ember csinálja de mivel büdös volt neki a meló igy ránk marad a vég erdemény tökéletes egyeletes mind a négy csövön a kipufogás ! Még a közép dob fog cserélödni valamikor és akkor nyeri el végső hangját a gép állat!

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2010-06-17

vmelyik nap vettem észre hogy a felni belseje egyatta olaj....kifordítottam a kormányt és egyből meglett a bűnös...szétszakadt a gumiharang....csere+újrazsírozás...már csak a felnit kell letakarítanom...

 
>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2010-06-13

Arno-nak hála a beszerzésért, Zsolti75-nek a beszerelésért... ÉS MŰKÖDIK végre az autón a zár!!! :) Valószínű, hogy a jobb1 lehet a "vezér" zár - a csere után működik a jobb hátsó is hosszú idő után. Örülünk... :)

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2010-06-11

GaBcsi-nak, az amore méltán népszerű gumisának hála, a két első - gatyára kopott - gumi cserélve lett. Mostanság IS van mire lapátolnom a pénzt ( lakásfelújítás - többek között ), ezért használt, de jó állapotú ( koptató felett 3-4 mm. ) Michelin-eket raktunk fel. Nyugodtabb vagyok, nem parázok már a vizes autópályán nagyobb sebességnél. A két hátsó Hankook még teljesen faxa állapotú, maradnak.

>> EseményTotti (NagyVad) // Alfa 166 3.0 V6 24V Super // 2010-06-09

Tavaj nem sikerült idén kicsit még fargtam a vason és igy már sikerült el hoditani az első helyet ! Itt szertném mindenkinek meg köszönni akki közremüködött abban hogy az Ember Evő nyert!