Blog >> helyzetjelző

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2010-06-28

Homasita felé jártam, beugrottam körülnézni és vettem 2 pár oldalra világító helyzetjelzőt.
"SMD LED - W.BAX9"
Sajna az előzőt sikerült tönkretennem. Az egyik eltört mikor csak nehezen tudtam kioperálni a foglalatból lámpacserekor.

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2009-12-30

mióta bentvan a LED-es helyzetjelző, folyamatosan világít a visszajelző a műszerfalon, végre "befejeztem a művet" :) Egy 33 Ohm-os ellenállást kötöttem párhuzamosan, így megvan az elegendő felvett teljesítmény. A pajzson lévő jel kapott egy kavicsot és lepattant a lakk, és a festék is megsérült, ez lett kijavítva valamint kapott új lakkréteget.
A QV-ről is hiányzott sok strassz, pótolva lettek.

>> SzervizRolcho // Alfa 156 1.6 TS // 2009-10-07

Volt egy hétvégi utam Pécsre. Indulásnál visszafele egy számomra ismeretlen lámpa gyulladt ki a műszerfalon. Na, szépen vagyunk. Az első hosszú út és már hibalámpa! De kézikönyv elő és csak az első helyzetjelző égett ki. Arra is rá kellet jönnöm, hogy utána kell néznem néhány alkatrész árának, mert sikerült vennem H6W izzót, de 2000 forintom bánta.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2007-10-05

Ismét kicseréltem a termosztátot. Most gyárit vettem. Ezzel jó a vizem hőfoka, szépen 90-en áll a mutató. Végre, ideje volt, úgyhogy örülök neki. Másnap feltöltöttem fagyállóval a hűtőrendszert, természetesen Paraflu került bele.
Kicseréltem a jobb első lámpában a helyzetjelzőt, mert kiégett.
Az alkatrészeket Erhardtól vettem.

>> SzervizWickey // Alfa 156 SW 1.9 JTD // 2007-09-12

Szombaton kegyetlenül meggyűlöltem az autó hülye vicceit.
Pár hete kiégett a bal első helyzetjelző. Gondoltam, majd veszek égőt a benzinkúton a következő tankolásnál. A kúton nem volt. Hazafelé megálltam egy másikon, ott sem volt. A fékszervízzel és a hűtőventillátor javításával egyidőben (lásd előző post) meg is vásároltam a Hella H6W halogén helyzetjelző izzót, miután 600 forint fölötti ára volt, ezért csak egy darabot. Kicseréltem szombat este, és az a meglepetés ért, hogy nem aludt el a visszajelző a műszerfalon. Lekapcsoltam a tompítottat, kiszálltam, és azt hittem hogy ez valami vicc. A bal oldali (új Hella) vidáman világított, ellenben a jobb oldali is kiégett. Alig egy-két hétre rá.

Nagyon begurultam. Szerencsére Vácon a Meteorban 1532 forintért kaptam KÉT darab helyzetjelző izzót. A másik ment az égőkészletbe. Most pöpec. Kérdés meddig, ámbár a használt égők is működtek 50.000 km-en, (azaz jó ezer üzemórán) át, most cseréltem őket először. Ami meglepő, hogy szinte egyszerre mentek tönkre.

>> SzervizAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2007-05-28

Egyik helyzetjelzőm sem világított, így most neki álltam kicserélni őket. Az első meglepetés az volt, hogy 1000 Ft darabja, a másik pedig az volt, hogy valószínüleg már cserélték őket az autóban és le van mindkettő foglalaton törve a kis fülecske, amit meg lehet fogni ahhoz, hogy kivegyem a foglalatot. Így kicsit nehezebb és anyázósabb volt a műtét, de végül sikerült :)