Blog >> wax

>> AutóápolásMr. Z // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2015-08-21

Nagyon jó minőségű carnauba wax-al kapott egy kis ápolást.

>> AutóápolásMr. Z // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2015-01-17

A szépség kapott egy komoly profi gépi waxolást.

>> AutóápolásKollerT // Alfa 159 1,9 JTDm 16V SPORT // 2014-03-24

EZ Washban rakattam rá egy kemény waxot. Soha nem volt még ilyen tiszta az autó az biztos.

Sajnos kiderült, hogy a Schilleres polírozás annyira mégsem volt jó, majd újra kell csinálni, ha azt akarom hogy tökéletes legyen. (Én pedig mindent tökéletesen akarok tudni az Alfán.) Lehetséges hogy utána felrakom a kerámia bevonatukat is, pénteken megyek megnézni egy másik autójukon, úgyis oda kell mennem a megrendelt gumikért.

Bár utána számolva ha 3 havonta waxoltatok, akkor ugyanott vagyok, mint 3 év garanciával a kerámia bevonattal.

TERMÉSZETESEN VALAMI VADBAROM RÁMNYITOTTA AZ AJTAJÁT, KICSIT LÁTSZIK IS AZ OLDALÁN. Lehet hogy lesben fogok állni és a következő, akit meglátok hogy rányitja, ezentúl biztosan figyelni fog rá, hogyan száll ki a kocsijából...

Rászolgált a nevére ez a kiváló Sonax termék (ExtremWax) mivel tavaly augusztus óta védte, óvta a karosszériát a naptól, esőtől, fagytól azonban mostanra teljesen "eltávozott" a fényezésről így időszerűvé vált az ismételt kezelés! Három óra alatt sikerült is felhordani szerencsére kéznél volt a polírgép! A szélvédő is kapott egy spec Nano-bevonatot most már onnan is pereg a víz esőben nem is kell nagyon használni az a ablaktörlőt!

>> AutóápolásFrank156Rosso // Alfa 156 1.8 TS Spark 16V // 2012-06-25

A szokasos holland Alfa-csoda olajat isment megkapta a vas. Egyre profibban megy az olajcsere, szereztem egy masik emelot is es egy olajjeereszto talat is az esemeny elott:)

A nap masik feladata a lampa restauralasa volt, amit az elobbi blogbejegyzesemben leirtak szerint sikerult szepen osszekarcolni, hogy kb nem is lehetett mar atlatni rajta.

Ehhez a Turtle Wax Headlight Restorer termeket hasznaltam. Eleg durva sikalasba torkollott a muvelet a kis csiszololapkakkal amit adtak hozza. Azert sokkal jobban nez ki az egesz, de persze nem olyan mint egy teljesen uj lampabura. Igazabol itt a keszlethez adott Clarifying compound az igazi asz.

Meglatasom szerint a 3M ugyanezt a celt szolgalo termekcsomagja hatekonyabb lehet, mivel ott a furoba illesztett csiszolofejek sebessege gyorsabb nem is beszelve a polirozasrol.
De ennek ellenere nem bantam meg, hogy a Turtle Wax-ot valasztottam, csak bebizonyosodott bennem, hogy legalabb egy kisebb polirozogep azert hasznos a haztartasban :D

km allas: 212600 km

kovetkezo lepes: muszaki vizsga, bal felso lengokar csere, a bal hatso tengely (?) meg mindig "zakatol" es a helyzetjelzok folyamatosan kiegnek igy lehet hogy ott ledesites lesz a moka vege.

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-06-09

Előző blogomban írtam már az Autoglym-ről.
Kipróbáltam hát a második legjobb wax-ukat, sötét autókra (1-2. kép). A legjobb az: Autoglym High Definition Wax. Ajándékba kaptam egy sampont (3. kép) is mellyel a próba előtt lemostam a verdát (4. kép).
A wax próbát a motorháztetőn végeztem. Jobb oldal a waxolt, bal oldal a waxolatlan (5. kép). Az eredmény (6-9. kép) engem meggyőzött, és ha még plussz védelmet is biztosít a wax, akkor már többszörösen megtérül a felvitelell befektet munka.
A termékek konkrétan:
Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner – 0,-Ft
Autoglym Ultra Deep Shine – 4.500,-Ft
Az autó teljes waxolását egy teljes polírozás után fogom elvégezni!

>> AutóápolásHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2012-05-31

Ezt a blogbejegyzésem Murphynak szentelem. És persze a Magyar Colornak és az AutoGlymnek! :)

Még valamikor a télen sikerült meghúznom a jobb hátsó sárvédőmet a garázsomba való beálláskor. Pont annyira, hogy ne csak a fényezés sérüljön, hanem lakatosmunkára is szükség legyen (1. kép). Sokáig húztam, halasztottam a javítását, végül AlfaCity előtt már nagyon érett a dolog, nem akartam sérült autóval megjelenni. Rohodi Misi ajánlása alapján a diósdi Magyar Colornál kötöttem ki. Gyönyörű munkát végeztek, azt hiszem bárhogy nézem, nagyon eltalálták a színt. A jobb első ajtót is újrafényezték, azt még valamikor a tél elején végigkarcolta valaki kulccsal a belvárosban... (no comment..) Gyönyörűen elködölték az élnél, én egyszerűen nem látom más színünek sehogy.

A fényezőtől az autóm első útja az AutoGlym garázsába vezetett. Itt már egy régóta tervezett fullos autóápolás várt rá (polír, wax, bőrápolás, műanyagápolás, motortér tiszítás, stb.). Két napra rábíztam Attilára az autómat, aki fáradtságos munkával újat varázsolt belőle. Eltűntek a karcok, a fenekén lévő rozsdapöttyök (2. kép!), a kátránypöttyök, a waxolás után pedig szinte leesik a víz a karosszériáról (11. kép) Meglepetés volt, hogy a motortér is teljes tisztítást kapott, olyan lett, mintha most jött volna ki a szalonból (10. kép). Érdemes megnézni a fotókat. (Olyan szép lett, hogy AlfaCityben a GT-m volt az AutoGlym bemutatóautója :)

Nos, vasárnap este boldogan hoztam el a GT-t az AutoGlymtől. Az örömöm kb fél óráig tartott, míg Újpestről a Krisztina térre értünk, ahol parkolás közben sikerült megtalánom egy virágágyás korlátját... a jobb oldali küszöbbel...! Szépen benyomódott, pont az ajtó alatt, és persze az élnél... Káromkodni sem tudtam, annyira szerencsétlennek éreztem magam...

Úgyhogy az AlfaCity előtti héten az autóm újabb 3 napig visszakerült Diósdra, ahol szerintem kiérdemeltem a leggyorsabban visszaérkező törzsvendég címét. Magyar Zsolti rendes volt, rengeteg munkájuk volt, de pont befért még AlfaCity előtt. Csütörtök délután hoztam el, pénteken már mentünk le Komáromba :) Csak ajánlani tudom őket, profik, alaposak, és gyorsak! Köszönöm!

Külön köszönet Ritának, Nikinek, Bazsinak, Csabinak, Misinek. Ők mindannyian segítettek valamit a 3 x 3 napnyi GT-nélküliségben :)

Mivel nem volt túl tartós az előző wax (szintén Sonax termék de folyékony) így kipróbáltam a "durvább" változatát! Ehhez azonban már nem elég a kézi erő ezért gyorsan beszereztem egy polírgépet is! Ma reggel nekiláttam majd 4 órába tellett de megérte nagyon jó cucc ahhoz képest, hogy kemény viasz egész könnyű volt vele bánni most arra leszek kíváncsi mennyire tartós......próbaképpen lekenem a Z750-t is :-)

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-05-23

Tartottunk a srácokkal egy kis autóápolós délelőttöt, így AlfaCity előtt egy héttel. Kipróbáltuk az AutoGlym-waxot. Elég tuti a cucc! :)

(BeeGee fotói)

>> AutóápolásRolcho // Alfa 156 1.6 TS // 2011-03-14

Megjött a tavasz, így az autó is kapott egy kellemes wax réteget ismételten. Meglátjuk, meddig tart a hatás.