Jut eszembe: Csütörtökön megjavítottam a kifújást. Azóta ismét feszültségmentesen lehet gyorsulgatni. :)

Sajna bilincset nem vettem, de így is jobbnak láttam visszatenni a (letört fejű) gyárit, mert annak pereme jobban lekerekített és belső palástja is ricnizett. Majd, az olajcserénél cserélem egy újra.

Nagy valószínűséggel azért szakadt ki a tömlő, mert a csonk ferde (a függőlegeshez képest), jól körbeépített, nehezen hozzáférhető és hiába van bejelölve a bilincs helye, könnyű ferdén feltenni. Valamint a tömlőt is könnyű ferdén felnyomni.
Hál' Istennek belefért, hogy két centit levágtam, kicsit el kellet tekernem (5-10°-ot) és így nem ér a klímakompresszor hegyes házához.

Próba:
Gondoltam lecsekkolom hogy milyen lett. Hidegen nem akartam pörgetni ezért be kellett melegítettem. Hiába volt tiszta a vas, hó és jég imindenütr kimerészkedtem vele.
Illetve már hiányzott is a vezetés. Nem akartam kimenni a sós latyakos útakra állatkodni, ezért csak a garázssor melletti nagy parkban bohóckodtam. Nem mentem gyorsan, max. 20-al.

Itt szokták sétáltatni a lakótelepi kutyákat, de éppen ekkor senki nem volt kint. Mikor kijött egy csoport direkt átmentem a park, garázshoz közelebbi feléhez. Több mint 100 m távolságra voltunk, bár egy kutya odafutott a közelembe, ezért visszamentem a garázshoz.
Még le se parkoltam, de már jött felém egy síruhás mókus, kérdeztem, hogy tudok e segíteni. Erre ő meg betámadt, hogy mit képzelek magamról. Mondtam, hogy semmit, csak teszteltem a vasat. Szerinte én rongáltam, garázdálkodtam és rémületet keltettem. Hiába mondtam, hogy közelükbe se voltam, hajthatatlan volt, és már a bírósággal fenyegetőzött.
Csak hajtogatta az igazát. Ekkorra meguntam és mondtam, hogyha rémületet keltettem akkor azért elnézést kértek.
Ez után megkérdezte, hogy milyen autó ez. Válaszoltam neki. Aztán jött a szokásos kérdés, hogy tényleg olyan rosszak az Alfák mint a hírük. Természetesen ezt kifejtettem neki a 20 sz. elejétől, a gázolaj közvetlen befecskendezésén és a közös nyomocsővön keresztül a Multiair-ig. Ezt nyugtázta, majd elkezdett áradozni a szépségről. Odáig fajult, hogy már majdnem el kellet vinnem egy tesztkörre. :)