Ma az autó pályán nagyon "bejött" a nagy túró.
A felső fordulatszám tartományban nem fogy el a szufla. Sőt, 3500-tól még két lapáttal rátesz. 4-5-ben ilyenkor nagyon megindul. (Az M-es mergát is így sikerült dombnak felfelé lelépnem.)
6-ban meg 180 felett "él" csak igazán. 220-ig még dombnak felfelé is simán gyorsul :-)
Szóval KIRÁLY lett ez a motor!
Cartárs, ha megvan, hogy adott sebességnél mennyit pörög a motor, onnantól kezdve bármelyik másik sebességnél ki tudod számolni a motor fordulatszámát.
Ezt prezentáltam neked a lenti számítással. ;)
Jaja, mondjuk az sanszos, hogy a lapát akkor szállt el... gondolom alapból nem tűnik csak úgy el, a plusz terhelés / hő okozhatott gondot.
Viszont a víz korábban is fogyott, illetve korábban is volt 2x, hogy reggeli indításnál valami megfogta a dugót (mostmár utólag úgy sejtjük, hogy a víz lehetett). Tehát ez egy hosszabb folyamat lehetett, mármint a víz bejutása a hengerhez, majd egyszer csak "át szakadt a gát" és gyorsabban kezdte kajálni...
Lehet az okozott valami galibát, de nem az a lapát (1db) hiányzott, amihez tartozó hengerben víz volt, így nekem nem áll össze a kép... Az pedig biztos, hogy az 1-esben volt víz, mert onnan jött ki, mint a gejzír.
Fater mondott még valami olyasmit, hogy az 1-es henger mellett van valami "légtelenítő" (lehet hülyeséget írtam) és ott van valami tömítés - esetleg még ott is folyhatott be víz (ha nem a hengerfej vagy a hf tömítés hibája miatt folyt be a víz, de ez ugye még nincs kizárva)
Reméltem, vkinek már van tapasztalata vele. Giccsesnek giccses, de mókás is egyben :-)
A rendelésen még gondolkozok (majd a cabrió tető felújítás után), de mindenképpen felteszem majd akkor is a kérdést...
Nekem igazából korábban nem volt gond a vízzel, tehát nem forrt... egészen addig, amíg először lassacskán, majd hirtelen meg nem "kajálta" a vizet. Mikor elfogyott, akkor felforrt (mármint a maradék).
Korábbi javaslatodra megnéztük alaposabban a vízpumpát (utólag is köszi a tippet), de nincs baja (sajnos vagy szerencsére?). Nem szorul, nem forog el, látszik rajta, hogy volt cserélve akkor, amikor az eladó mondta.
(Körbenéztünk még, vezérműszíj és ékszíj is szép, az is volt cserélve 2010-ben).
vízpumpa milyen állapotban van? egy ismerősöm mostanában vett egy 2.4-et 110-e km van benne aztán rendelt egy termosztátot mert forrt a víz, nem tudom ki adta neki a tippet de vezérlést még nem cseréltek rajta mondtam is neki jó is a gyári vízpumpa az az egyik gyengéje az 59-nek...
sokaknak beszakad a lapát csak valakinek megáll tőle a blokk vagy a turbó ...ezért érdemes lekötni vagy 200e-nél szívósorcsere ...
Borzasztóan giccses... de nekem kell egy ilyen! :-)) ...majd ha az autóm már megy persze...
Ha esetleg rendelsz, majd oszd meg a tapasztalatot, érdekel!
Az a 240km az útszakasz hossza :-P
Eddig max 236-ot mentünk.
Egy biztos 3000-nél GPS szerint 163-at megy. Ez alapján 240 km/ó-nál 4420-at kellene forognia.