Fórum >> Típusok >> Giulia

RomeoOne2023-05-11 12:01:34 // 30702
Az már nem a klasszikus befektetés rész, hanem a Gyuri által predefiniált kategóriák alapján a "bármi más aspektusa az autózásnak"

:DDDD
SD2023-05-11 11:55:27 // 30701
Az autó mint befektetés: pl. lehet benne kertész lányokat licenszelni :D
SD2023-05-11 11:51:28 // 30700
Igen nyugatabbra a bérlés azért elfogadott tény mert egyrészt a fizetésekhez illeszkedik egy bérleti díj.

Amúgy én nagyjából kiszámoltam magyarországon a különbség ennyi: 2x
Ha bérelsz kétszer annyit költesz mintha törlesztenéd, régi jobb kamatkörnyezetben:)
De ugye a másik felét simán elköltöd felújításra azért, viszont az utána a te befektetésedet gyarapítja...

Tehát valóban a bérlés szabadságot ad, és kevésbé kell 10-20 évre tervezni, de kiszolgáltatottság is mert ha azt mondják akkor költözöl ha nem akarsz is.
SD2023-05-11 11:48:52 // 30699
Az adózás igen nehéz ügy, én nem kértem részletfizetést mert azt mondtam ha úgy is be kell fizetni akkor legalább ne 12-szer öljön meg az ideg hogy erre ennyi pénzt pocsékolni:)

Az sem állja meg a helyét hogy nem számítottam rá mert tudtam hogy lesz, csak amikor ki kell fizetni mégis... naa..

Viszont azért huligánkodni autót eladni meg mindent átborogatni hogy most bebizonyítsam a NAV-nak ez meg már olyan szintű suttyóság lett volna aminél magam többre tartom:)

Akkor inkább fizetek mint egy úr:D

És végül is azóta csak behozta azt a kis adó forintot... :)
SD2023-05-11 11:46:08 // 30698
Igen jól látod idő horizonton kell nézni a befektetést..

Én úgy látom az über gazdagok sem tudnak igazán keresni befektetésekkel max mint befőttet elrakják kevésbé romló eszközökbe... Az igazi pénzkereset amikor nyomtatott pénzből rakod el a befőttet :))) és annak már csak ha a fele marad is meg megérte mert at is ajándék.. de ez messzire vezet:)

Az autó esetén nekem is volt több váltás: a párszáz k-s autót akkor dobtam el mikor kiszámoltam hogy 5 év alatt egy 1.5milásra nem kell költenem szinte szervízt és ugyan ott tartok mintha tákolnám a romot.

A pármilliós autó szintén ott botlik meg hogy ott már amikor eljön az ideje és az ujjabbaknál egyre hamarabb jön el... akkor milliós tételek jönnek sorban.. futómű, automataváltó, egy kis nagynyomású ez-az és közben egy rom-ban ülsz és fizeted a milliókat.

Na ehhez képest 5 év remélhetőleg problémamentes autózás már egészen más kategória és valójában addigra is a piaci ára valószínüleg pont annyi lesz hogy ha akarsz ki tudsz szállni beőle ugyan annyiért mint ha a használtat tákoltad volna és abból meg szinte nulláért kell kiszállnod.

És akkor persze a szerelem kérdés ami pénzben nem kifejezhető, mikor ki van feszítve az életed és tényleg arra vágysz hogy valami úgy legyen ahogy azt te megálmodtad:)))
Akkor veszel egy Giuliát:))) És örülsz, és ha a anyagilag megfelelően lövöd be a ballisztikius pályát akkor nem köpködve szállsz ki belőle, hanem egy életere szóló élménnyel:) Ami meg megfizethetetlen:)
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-11 11:28:06 // 30697
Minden elköltött Forint befektetés valamibe, ez az én nézőpontom. Nem feltétlenül pénzügyi megtérülésbe. Egy autóra sosem tekintettem úgy, hogy majd mennyit fog érni.
Valahol az optimumot szeretem eltalálni. Ahol a vágyaimba is beletalál (befektetés a lelki nyugalmamba XD), de anyagilag is adott helyzetben optimum, közben befektetek a mobilitásomba, vagy akár az üzleti megítélésembe. Sokrétű téma :-)
Egy új autónál pláne érdemes gazdasági oldalról is odafigyelni, mert nem igaz hogy elsüllyedt pénz. Most pláne nem, egyre komolyabb anyagi értéket is képvisel.
Egy autó vásárlását gazdaságilag vételárral, fenntartási költséggel, értékvesztéssel és várható eladási árral érdemes számolni. Egy 13 milliós autó megvétele nem jelenti 13 milla elköltését és elfelejtését.
Pl ha eladom gari lejárta után, és semmit nem veszek helyette, tegyük fel, hogy kb csak a vételár kamatait bukom erre a három évre. Ennyit fordítottam mobilitásra, élvezetre, megjelenésre, vagy bármi más aspektusára az autózásnak.

További példaként: Az öreg 146 TD 9 év alatt 2 millióba került (plusz a meg nem szerzett kamatok). Nem sok. Ebben napi logisztika és az élmény oltárán elköltött full fényezés, lakatolás ára is benne van. A 159 a szűk 5 év alatt kb ugyanennyibe került. Az egyiket 380e-ért vettem, a máskat 3 milláért. Az első esetben elsüllyedt pénz a vételár, mert nem tétel a teljes ráfordításban. A 159 esetében nem került 3 millióba, vagyis a vételárba valójában az 5 év autózás.
És a Giuliánál is megvan az a pont, ahol ha eladom, olcsóbban autóztam, jobb minőségű, problémamentes autóval, mintha pl a 159-et tarom meg, vagy egyéb használtat veszek "olcsón".
A kérdés azon a ponton lesz, hogy eladom, és anyagilag jól kiszállok, vagy amibe azon felül kerül, azt a saját szórakoztatásomra költöm XD
RomeoOne2023-05-11 11:16:17 // 30696
Nem feltétlenül. A Giulia Q is lehet befektetés, ha elteszed és előveszed 20 év múlva 0 km-esen.

Ahogy egy Chiron sem fog annyit érni, ha napi használós, emiatt megvannak rajta a használat nyomai.

Persze, ettől függetlenül a nagyobb értékű, ritka autóknál nagyobb az esély az értéknövekedésre.
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-11 11:03:23 // 30695
Nem akkora fődre gondoltam :-) De van a családban őstemelő, gazdálkodó, ami csak kell.
TtK2023-05-11 10:57:29 // 30694
Egy új autó sosem befektetés (legfeljebb egy Chiron vagy Enzo). Amit kiadsz rá az sunk cost. Annyit kell meggondolni, hogy megéri-e neked elszórni erre a lóvét, vagy inkább más élvezetre költöd (nők, pia, lovi, tudatmódosító szerek, utazgatás, stb.). Mi akik itt vagyunk, minden jel szerint arra jutottunk, hogy nekünk megéri. Én legalábbis így vagyok vele.. :)
Kazes☻2023-05-11 10:49:30 // 30693
Azt szokták mondani, hogy azért, mert könnyebben mozoghat az ember, egyik napról a másikra leléphet (felelősség nélkül, persze le is léptethetik, ez is benne van), míg egy ingatlannál ez bonyolultabb. Persze olyan is van, aki szállodában lakik, mint Telly Savalas anno. 😀
TtK2023-05-11 10:38:38 // 30692
Ezt a bérlősdit én se értettem soha. Ha bérelsz a bérleti díj a tulaj zsebébe megy. Ha meg veszel egy kecót és behitelezed (tegyük fel, h kb. annyi a tölesztő, mint a bérleti díj), akkor a tiéd hosszú távon amit kifizettél (legalábbis a tőke része, a banké a kamat). Szóval miért is jobb bérelni?
TtK2023-05-11 10:35:36 // 30691
Ez hülyeség. Mármint, hogy nem szabad vitatkozni a NAV-val. Simán lehet és van, hogy el is fogadják az érveidet. Részletfizetést mindenképp érdemes kérni, legfeljebb nem adják meg, de addig se kell fizetni. Ha meg jogilag neked van (lehet) igazad, akkor be lehet nekik azt bizonyítani és el is törlik a kötelezettséget. A feleségem (jogász) kedvenc sportja volt pár éve az APEH-el vitatkozni egy illetékügyön. Azt mondta, hogy a mellett is tudna érvelni, hogy az APEHnek van igaza, de azt találja ki az APEH magának :) El is engedték több lépcsőben az illetéket, az utolsó körben már kétezer forinton vitatkoztak (elvi kérdés!) :))
RomeoOne2023-05-11 10:10:54 // 30690
Az ingatlan illetéken én is fennakadtam anno, ez nem konkrétan kettős adózás így nézve?

A jövedéki adó után ÁFÁ-t fizetsz. Na az mi? :DDD
RomeoOne2023-05-11 10:05:10 // 30689
Fődet sem vehetsz, ha nem vagy gazda (tudod igazolni, hogy az utóbbi években ebből származott jövedelmed) vagy nincs legalább egy aranykalászos OKJ-d.
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-11 09:58:49 // 30688
"... és kész ki is van forgatva mindenki mindenéből:P"

Nem jól látom, hogy ez a cél? A növekvő káoszban baromira észnél kell lenni, hogy mibe mennyit fektetsz, nem tudhatod mi válik értéktelenné, vagy fenntarthatatlanná. Nem kizárt, hogy most csillogó szemmel örülünk, hogy a Giuliáink forintban többet érnek mint újkorukban, és reálértékben is jó az értéktartásuk. Aztán 5-10 év és lehet senkinek nem kell benzinnel hajtott fenntarthatatlan magántulajdonú autó.
Diverzifikált portfólió rulez. Meg főd amibe lehet krumplit vetni XD
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-11 09:54:35 // 30687
Kár rákenni a magyar fogysztói mentalitásra, az ingatlan ha pénzt is kér, egy értékálló befektetés. Nyilván ésszel kell csinálni, nem egy szabolcsi falu utolsó lepukkant házára kell eladósodni. Bár... tudnék ellenpéldát, sőt eladó ingatlant is ilyen helyen ami értékesebb lesz :-) De olyat is akinek erre telt, megvette, és köszöni tök boldog így, hogy nem egy életen át fogja törleszteni.

Gimis voltam amikor elkezdett terjedni ez a bérelj lakást mentalitás. Nekem akkor is egy kérdésem volt. Akitől bérlek, annak miért van, ha annyira rossz dolog? XD
Persze, költeni kell egy ingatlanra is, de pont a hosszútávú kalkuláció mutatja meg, hogy egy(két) autó bizony ingatlannal vetekedő befektetés a szabad mobilitásba. Évekig vezettem a használt autóink fenntartási költségeit, értékvesztéseit, mindent. Az évek évtizedek alatt az autókra elköltött pénz simán kiad egy kecót :-)
Ha döntenem kéne, hogy autót, vagy ingatlant bérlek, akkor autót...
Gazdasági szempontból én magam is luxusnak értékelem az autót, mert az is.

Az ingatlan illetéken én is fennakadtam anno, ez nem konkrétan kettős adózás így nézve?
SD2023-05-11 09:12:47 // 30686
sluszpoén.. mikor végül letörlesztettem a hitelt, el kellett adnom az akkori autómat hogy nullára kifussunk... ami amúgy pont 850k környékén ment el.. tehát gyakorlatilag kivették a zsebembeől az autót... matematikailag.. igaz akkor már tényleg az én vagyonom volt:P
Meg az én terhem is:P:P:P

Már csak annyi a feladat hogy ki kell rá vetni egy olyan ingatlanadót aminél olcsóbb ha bérelsz... és kész ki is van forgatva mindenki mindenéből:P

No offense.. ezt világ szinten értem:)
SD2023-05-11 09:08:34 // 30685
De most akkor megválaszoltad magadnak, bőven akad Magyarországon ingatlan annyiért amennyi ma egy új Alfa, és ha azt vesszük egy családban mondjuk akár kellhet 2-3 autó is... Tudom mert szemben a panelben nem egy lakáshoz parkol 2-3 autó:)))
Itt én vagyok a szegény ember :)))

Ehhez képest mondjuk egy 20 éves autó ami meg annyiba kerül mint egy mosógép... igaz évente annyiért javítani is lehet hogy kell... ez azért nagyon nagy különbség felelősségi szintben is, és anyagi tervezés terén is. A jelen világ állapotokról ne is beszéljünk:)

Pont a magyar kialakult fogyasztói kultúra szerint a lakás egy örök befektetés, "ingatlan" ahogy a szó is mondja, nincs benne a köztudatban, hogy egy ingatlan is ugyan úgy amortizálódik és pénzt kér, vagy abból is van eldobható kategóriás :D

Ezzel szemben az autót itthon még jogi szinten is, most is luxus cikknek tartják, bármilyen autót...

Ezt konkrétan onnan tudom mikor kijött a 880e ft-os különbözeti illeték a házra... még ezelőtt 10 évvel, akkor felbéreltem egy ilyen vérebet, hogy hogyan lehet fellebbezni ezt az illeték dolgot :D És azt mondta ha a NAV-val akarok ujjat húzni, ne legyen semmi a nevemen és a számlámon sem, az autóra is azt fogják mondani adjam el fizessem ki abból...

Meghallgattam és inkább befizettem:D Nem esett jól:P

Pedig azért az is nevetséges eljárás, hogy megadóztatnak egy olyan ingatlant vagyonszerzési illetékkel, amit hitelből veszel, és az önerőd is már leadózott pénz, tehát nem vagyont szerzel hanem egy kötelezettséget 10-20 év szegénységi fogadalommal. Végülis a különbözetre tehát a felvett hiteledre kell vagyonszerzési illetéket befizetni?:D

De pont ez a Giuliában ez a polgárpukkasztó, látod még mi is csak kerülgetjük a forró kását, hogy most akkor miért ennyi mit is tud, mit kapok érte? :D

Képzeld akik kintről nézik:D Én már tapasztalt alfásként is csak nézegettem 5 évig... és az vett rá a vásárlásra hogy olyan szinten drágultak az autók hogy a ingatlan hitelemet jobb lett volna megtartani minden szopás árán.. és egy autóba fektetni inkább... mert úgy drágul minden, hogy egy autó jobban tartja az árát mint amennyit befizetek ingatlan hitel kamtatra, igaz az meg 20 év... és azalatt bármi történhet.. stb...

De azért jellemzi a jelen helyzetet.. hogy lassan ott tartunk hogy leélheted-e??? az életed a szülőföldeden.. Carpe diem mert kitudja mit hoz a holnap.. közben minden ember akiről tudomásom van.. hogy jutott valamire, mindig is a tudatos tervezés és a jó döntések eredményét élvezte akkor amikor mások legyintettek, hogy ja mert a mocskos mázlista, meg neki bezzeg könnyen ment, mindegy most ís írtam 3-4 témát mára :D:D:D

pár éve 40 millióért árultak itt a környékünkön is új építésű ingatlanokat..
TtK2023-05-10 21:51:31 // 30684
"...az autó kecó kategóriás beruházás..."

Melyik településen? Kies székesfővárosunkban nincs értelmes ingatlan 1M/m2 alatt, azaz egy új Giu áráért kapsz egy lepukkant panelt a Havannán, vagy egy szuterént a nyócker mélyén. Maximum.

Egyébként megnéztem a számlát, anno 10.9-et fizettem a Superért, ami az inflációval mai pénzre számolva (legalábbis a bankmonitor kalkulátora szerint) 16.9.. Ahhoz képest egy mostani alap Super (ami ugye 280ló és Q4 egy csomó olyan extrával, ami régen fizetős volt) 18-ért nem is rossz ajánlat.

Summa summarum nem a Giuliák lettek drágák (sőt), hanem a pénzünk ér egyre kevesebbet... :(
Kazes☻2023-05-10 19:37:43 // 30683
Ezt én sem tudtam, de kircsi és dicsérjék csak meg a fickót! 😀
Viszont ehhez lehet, hogy kellett az is, hogy jó pár afférunk volt már ilyen kertészkedőkkel, persze nem feltétlenül minden esetben irodalmi nyelvezettel, melyik szomszéd milyen vérmérsékletű (hogy szépen fogalmazzak), vagy épp a főnökükkel... oszt talán a hír tovább szállt, mert már más brigád jár! 😅
SD2023-05-10 18:24:21 // 30682
Azt vágod hogy az Aldi házszáma veletek szemben 145-147 ? :D

Onnan tudom hogy van egy ismerősöm akinek fűnyírós cége van és pont nyírták a füvet az Aldinál, és épp bosszankodtam hogy direkt a szélére állok erre meg itt vannak a füvek az autón.. meg még most ha találok az oldalán valamit akkor kit hámozzak meg...?

Eközben pakolok be a csomagtartóba és látom tőlem 5 méterre várakozik a füvön a kistraktor, odanézek semmi, de visszanéz a csóka, másodszor is odanézek megint rámnéz.

Erre megkérdem: rám vár, arrébb álljak?

És képzeld el megvára míg elállok addig az autó mellett nem csapta a füvet!!!!

Mekkora figyelmesség, mondjuk az is lehet hogy rohadt csunyán néztem előtte:D:D:D

Szóval ráírtam a fűnyíróscéges ismerősömre hogyha az ő embere, dícsérje meg:))))
És ehhez be kellett azonosítanom az Aldi-t és hát mi a házszám:D:D:D
Kazes☻2023-05-10 18:08:31 // 30681
Bepótolod az elvesztegetett éveket! 😜😅
SD2023-05-10 17:44:25 // 30680
na mindenki hazament:D minek írok ennyit:D
SD2023-05-10 17:15:55 // 30679
mondjuk azt is megértem hogy erről lehet cikket irni, egy avensisről nem lehet:D akkor tekintsük munkahelyi ártalomnak:))) és ő beálozza magát a szórakoztatás oltárán:)
SD2023-05-10 17:01:23 // 30678
pont nem pénz kérdése mert annyi helyre bohóckodja el a pénzét.. már vehetett volna vármit is... Driftautó, Audi TT, most meg az a 2.5V6TDI.. Előtte a Volvo, 166 hanyadik autó már.. és párhuzamosan is.. ha csak ezen minden vezérlést cserélt az több mint amennyiért most autót vett... mindegy.. a használt ódi nem hiszem hogy szponzor autó.. viszont mondjuk van szerelője így akkor meg még meg is érheti...
SD2023-05-10 16:41:33 // 30677
azért rápróbáltam:)))
Kócosw2023-05-10 16:36:13 // 30676
van az a pénz amiért az ember....
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-10 16:18:41 // 30675
Nem, az véletlen ízlésficam egybeesés.😄
Ezért lett ződ:

SD2023-05-10 16:16:09 // 30674
Vályipista kijelentette a Giuliára hogy ez az én autóm, erre vett egy Audit:D
SD2023-05-10 15:55:21 // 30673
aztazeget.. ezt felolvastatom a géppel:D
SD2023-05-10 15:53:23 // 30672
én hallgattam ezeket a dolgokat de 4 év alatt nem tudtam egy kört se menni egyel sem, de így még nagyobb volt az élmény mikor ott hagyott a kereskedő az utcán az autóval így nem is értettem hogy ebbe most beleülhetek?:D

meg én közben végtörlesztettem egy kecóhitelt és még felújítást is csináltam azért ahhoz nem passzolt volna egy Giulia csak a nyálcsorgatás maradt:D
RomeoOne2023-05-10 15:53:15 // 30671
Én már hamarabb eldöntöttem. Fuh, mekkora hype-ban voltam, regényeket írtam róla :DDD
Jó visszaolvasgatni, itt és itt :D
SD2023-05-10 15:51:09 // 30670
ahha ezért lett ződ:D
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-10 15:31:40 // 30669
Rajtam is volt bizonytalanság, de anno Várkonyi Gábor annyira súlykolta, és annyira hitelesen és logikusan vezette le a dolgokat, hogy kénytelen voltam a profinak hinni. És mennyire jól tettem. Neki is van egy jó nagy része abban, hogy megvettem az autót.
SD2023-05-10 15:31:04 // 30668
az meg hogy átvezetnek egy másikhoz, hogy ön most itt hagyja a magyar 4-5 évi átlageresetet... de önnek erre az autóra sajnos nincs pénze, fáradjon át a másik szobába.. na ezt meg 300k-ért velem nem lehet eljátszani akkor legyen 3 millió :) abból már lehet valamit csinálni:) így lett a piros:)
SD2023-05-10 15:28:59 // 30667
nem tudom miért aszalják:/ kár érte
nálam 300k-n múlott.. mert utólag derült ki hogy még van benne egy tök fölösleges extra amiért én nem akartam fizetni, belealkudni meg nem engedték :/

de sosem tudom meg az egy másik sztori..
arra télikerekem sem lett volna:D
SD2023-05-10 15:26:38 // 30666
rendesen időutazást csináltam ezzel, dárgulás után dárgulás előtti áron, mivel az alulextrázottsága miatt beragadt:) nekem ez az álom a prémium én vagyok. benne:D:D:D
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-10 15:26:30 // 30665
Villa D Este szerintem egy a mai napig ott áll Budaörsön. Többször körbenéztem, de akkor versenyképtelen áron volt, és túltárolt autóhoz képest még ősszel is soknak éreztem az árát. Lehet bejön (bejött) a kitartott ár, és előbb utóbb valaki olcsónak fogja érezni, nem tudom. Elég régóta aszalódik ott szegény (sőt eredetileg kettő is volt). Az tuti, hogy gyönyörű egy kombináció, nagyon tetszett nekem is.
SD2023-05-10 15:22:25 // 30664
kettőt:D
SD2023-05-10 15:22:12 // 30663
akkor abból még vonjál le:D
G-MANN🍀2023-05-10 15:19:32 // 30662
Tudom mennyiért vetted 🙂😉
G-MANN🍀2023-05-10 15:17:28 // 30661
Tudtam sajnos, de nem hittem :-) Szerencsére megvan a Veloce Ti Q belsővel, piros varrással, áldom magam, hogy megvettem 21-ben🙂
SD2023-05-10 15:15:24 // 30660
Volt egy idő mikor lehetett használt QV-t venni 17 körül is.. aztán már 20 felé kandikáltak inkább. Én azokat is néztem be volt állítva a nyálcsorgató automata a mobile.de-n:)))

Ott szakadt el a cérna mikor előkerült egy QV optikás Veloce :D:D:D Mert minden benne volt ami tetszett, és semmi amit úgy sem tudnék kihasználni, de meg sem akarom fizetni.

Csak ez megint olyan hogy ha tegyük föl valahogy hozzá jut az ember egy ilyen autóhoz, akkor ott egy fék+vezérlés csere, meg mondjuk 1 pici javítás és +5 millió Azért az már a nagyon nem mindegy kategória az már egy használ-ható autó ára, nem beszélve utána a fogyasztásról, gumi stb. Első és családi autótnak háttt:D:D:D még a Super is extrém szerintem:D

Én is úgy gondolom a Q és QV az a 40 milliós kategória mai ár szerint, ezzel nincs gond.
RomeOne akkor mikor te vetted az is marha nagy pénz volt, de örülj és vigyázz rá, ilyen mák ritkán van mikor pont drágulás előtt meg tudod venni, pontt ott a lehetőség ott a ZS és a gyártó aki épp bizonyítani akar:))) Máááááák:)

A 26 milliós Veloce az ugyan szépen hangzik, de akkor is problémás hogy effektíve nincs különbség külsőre egy 6.5-ös lefutott elhasznált darabhoz képes, nem jön ki a matek, itt csak a prémiumság kerülhet már ennyibe ez meg nehéz ügy..

Én piros varrásért egy fordban sem lettem volna hajalndó fizetni, de az alfában meg méghogy :D Abba legyen csak piros az autó és nem kell piros varrás:)))) Majd piros lesz ha egyszer 15 év múlva újra bőröztetem a kormányt:))) Addig jó így:)))

Az hogy neked az autó is a megfelelő típusú, színű és még a varrásod is piros, hát az prémium álom:))))

Ez már nekem túl jó lene:)))
Volt opcióba nekem egy Villa de Este az szintén prémium álom lett volna:)))
De némi rugalmatlanság és némi realitás érzék letiltotta nálam.
Ott voltam szombaton azt mondtam kell intézzük a papírt.. 3-4 milliónyi extrát eresztettem el így, hogy végül nem az lett, de én nem bánom, csak kicsit:D
A vajbőr, meg vaj tetőkárpít, meg a 1.5 milliós fényezés, 19" kerék gyerekekhez nekem túl prémium lett volna, de az a beltér meg az a szín meg aaaa...

De most így kerek a világ, agy ez a kis Super nekem egy 10 éve lejátszott játék raplay-je színes szagos szélesvásznú full-full kivitleben:))) Esszenciális élmény habosítás nélkül a lényeg, a sűrítmény:)

A Villa 'd este már inkább Maseratti lett volna mint Alfa, ennyire meg nem vagyok piperkőc :D Bár azokat is nézegettem a 4 ülés miatt esett ki :D
Mint a panamera, az összes villany szar és e legtöbb sprotosabb autó:))

De most így látszik erre vártam és megérte várni, egyszer az életben van ilyen lehetőség és éltem vele:) NEm mondom meg mennyiért vettem:)))
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-10 15:12:45 // 30659
A Stellantis amikor átvette a bizniszt, lehetett tudni mi lesz. A franciák ezt tolták előtte is, felfelé pozícionáltak, árat emeltek, gyártást racionalizáltak. Az olaszok baromira nem ezen a vonalon mozogtak, addig volt jó világ. Sosem lesz többet olyan, hogy "alap" Giulia.
Az árrést egyébként direct sales módon lehetne csökkenteni. Online megveszed, kiviszik az autót, vagy átveszed egy átvevő állomáson. Szerintem egyre elfogadottabb lesz az ilyesmi.
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-10 15:03:06 // 30658
Egy bizonyos árszint alatt egyszerűen elhordják az országból, ezt is vedd figyelembe. Ez az árszint még esetleg mindig a hazai pénztárcák érzékeny szintje fölött lehet. Kicsi az esély olcsó Giuliára.
WarbiRunner (Gyuri)2023-05-10 14:58:58 // 30657
"A nagyon nagy baj hogy ma a 20 milliós autó úgy érzésem szerint az mint ami pár éve a 10-12 milliós volt.. annak előtte meg pár évvel a 3-4..."

Bizony. A szomszédom tipikus átlag példa, átlagos munkahelyek, keleti fizetés, viszont sok szorgalom. Ők is el tudtak jutni egy új Octaviáig. 3 éve vették talán, 8.8-ért alufelnivel, led mátrix-szal, kutyafülével együtt.
Most egy átlag helyzetben lévő valaki nagyon sokkal került távolabb ettől a realitástól, marad az agyon túltolt árazású használt, amivel még a szerelő számát nem törölheti a híváslistájából..
A kultúrális kérdés szerintm inkább csak kényelmi és praktikus kérdés. A legjobb autó az új autó, még ma is, minden nehezítő körülmény ellenére. Nekem először volt új, tipikusan az vagyok aki a jobb ár/érték arány miatt simán elvolt és van is használttal, öreggel, bármivel. De hát francokat. Az új az új. Teljesen más minőség üzemeltetni és használni is, ez nem presztízs kérdés.
Nyilván van ilyen vetülete, mert jól esik az embernek, de a lényeg nekem sem ez, és a szomszédomnak sem, és még elég sokaknak nem.

A mai árakkal viszont a többség, aki már karnyújtásnyira volt esetleg egy ilyen álomtól, az most messziről pislog az elszabadult árak után.
G-MANN🍀2023-05-10 14:45:58 // 30656
én spórolást nem kértem, elvagyok a Veloce Ti-vel, nem érzem spórolósnak, imádom! engem biztosan nem szükséges meggyőzni a 14. Alfa után,
de jóval rálisabb árban vettem Giulia 1-et és 2-őt is :-), mint vehetnék most egy nem igazán saját szájíz szerint konfigurálható csak sima fekete üléssel
csak próbáltam másokra is gondolni, szerintem vicc egy-két extra ára, de mindegy is, most jóárasítva lett picit, ha nem érzitek soknak, mindenki IS fáradhat a kasszához :-)
G-MANN🍀2023-05-10 14:39:31 // 30655
kivárom türelemmel :-)
G-MANN🍀2023-05-10 14:38:46 // 30654
Új importőri árazás reálisabb :-) legyen így
G-MANN🍀2023-05-10 14:37:44 // 30653
igen, szerintem amit Te belekonfiguráltál reálisabb 40-ért, mint egy kezdő 20-ért :-)
Egyébként 31-34 között igen szép új darabok vannak :-) és ez a kiírt ár, majd visszakorrigál, ha nem viszik el :-)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.