Mutasd

>> Tuning és extra2019-03-25

Thule a50-x saját magam raktam fel és kötöttem be barátom segítségével ezért nem adunk pénzt!

>> Szerviz2016-10-17

Bal hátsó ajtó belső kis műanyagot a az ajtónyitó mögötit nagyon óvatosan húzzuk le erős patent fogja általában eltörik . Tehát kárpit leszedése egybe jön az egész patentok vannak amik szeretnek törni nem vészes csak az idő megeszi őket aztán törnek le darabok belőlük . Én 2 szer megszívtam mert amit marek bontos sráctól hoztam bowdsen szakadhoz régebbi tipusú bal hátsó ablakemelő szerkezetet motorral együtt bazira nem lett jó tehát mindenki mindig azt vegye ami olyan és ugyan úgy néz ki mint ami a kocsiban van most ezt megtanultam .Hiába hogy a bontós azt mondja hogy egyforma a bowden benne hát kurvára nem .Nah mindegy ezt is megszívtam lényegtelen de hál istennek olcsón pestről hoztak egyet le mert pont jött a srác tetováltatni egyik ismerősömhöz aztán találkoztunk és 6 ezret kért érte mondom nagyon jó :) Pont erre volt szükségem haza vittem kipróbáltam megy működik a motort se kell áttenni meg semmi nem kell tekergetnem a bowdent se semmi..... felzsíroztam a bowdent amennyire tudtam meg kapott wd 40 -t aztán úgy szalad fel s le az ablak ahogy kell :) Örülök hogy ezt is meg bírtam csinálni . A vezérléshez nem nyúlok mert ha azt elbaszom akkor vége :) ezért vannak a szaki bácsik .Olajat mondjuk tudtam volna cserélni meg szűrőt de olcsón megúsztam szóval nem kínlódtam ,meg hideg is van már ,egybe a vezérléssel együtt cseréltettem. Nos működik az ablakemelő a millió kis patentot vissza tettem beigazítottam meg a szigetelést is ovatósan vissza raktam + csavarok anyák stb..

Másik az alattam lévő ülésben kontakt hiba lép fel néha néha hiába birizgálom meg tűvel a kis sarukat néha előjön pedig befujtam wd 40 végül is kontakt javító hatása is van ... azt írja az üveg :) lehet az lesz hogy szét szedem és összecsokizom vagy összeforrasztom és kész egyenlőre így jó aztán majd meglátjuk :)
tféklámpa a helyén spoilerel együtt ! ez is 6 ezer volt két csavar egy kis fbs ragasztó + vezeték toldás mert az előző tulaj elvágta ....

 
>> Szerviz2016-10-17

Km állás: 212405

Nos az autó megvétele után egyből nem tudtam anyagi okok miatt vezérlést cserélni így 4000 ezer km-t még mentem vele ,de most ez is el jött .Hála az égnek van egy jó ismerősöm aki a Honda motoromat szervizeli aztán neki van kedvezménye kb 40 % egyik autósboltban így olcsóbban tudtam hozzájutni jó alkatrészekhez .Mindenből törekedtem minőségit venni ,szóval nem dayco meg ilyenek hanem Gates vagy Continentál .Tehát ami meg lett véve első körben :) :
1.Hoszbordás Szíj (Égszíj más néven )
2.Feszítőkar a hosszbordászíjhoz mivel már nem a fém volt benne hanem műanyag így az is cserélve lett ! (Utángyártott ugyan úgy műanyag görgős....)
3.Vezérműszíj készlet Természetesen ez is GATES : ez tartalmazta a vezérműszíjat a vezető és a feszítőgörgőt + a vízpumpát
4.Monroe Lengéscsillapítók egyenlőre csak hátra + a hozzá tartozó csavarok mivel ami át megy a lengéscsillapítón az általában berohad és el kell vágni csak úgy lehet cserélni.
5.Fagyálló folyadék 3 Liter + Desztillált víz 5 Liter
6.Olajválasztásból most a Castrol Magnatech 5w40 választottam mert castrolt még nem használtam .Biztos helyről van ez nem hamisítvány .Mert manapság az olajakat is hamisítják úgy hallottam. Ehhez olajszűrő.
7.Levegőszűrő + pollenszűrő
8.Hátsó stabilizátor rúdban szilentek cseréje
Szerelés 12 ezer forint baráti áron ! Zoli bácsinál :) Utána autó mosatás 1500 ft + kitakarítottam (porszívóztam törölgettem ,meg le szilikonoztam belül a műanyagokat meg a gumikat .Összesen a költségem :------>110040Ft

 
>> Szerviz2016-09-19

Először is had mondjak köszönetet egy távoli alfás ismerősnek KRISTYON sokat segített mikor felhívott és felvilágosított hogy mit és hogyan kell megcsinálni.Így azért könnyebb volt .Az új autó megvétele után az első az hogy vezérlés csere .Ez a héten lezajlik majd arról is lesz egy kis blog .Utána igyekszik a kis hibákat az ember kijavítani itthon amit tud ezek a következők : Hátsó ablaktörlő motor kerreg nagyon lassan jár vagy már szinte nem is jár(csere) 10.000 Bontott Alfás Marektől.Ugyan innen infócenter mert az is túl melegszik egyből kb ahogy megyünk az autóval 5 percet és már nem látunk belőle semmit hogy mit ír idegesített nagyon tehát vettem egyet 20.000 ért bontott az új az 36500 és az csak kijelzőt kapunk annyiért én házzal együtt vettem. Hál istennek a tempomatnak nem volt nagy baja csak a kuplung pedál feletti kapcsolót kellet kihúzni mert valaki annó felnyomta és be is ragadt amióta kihúztam a kapcsolónak a fejét azóta működik a tempomat ilyen egyszerű volt, ez nem került semmibe csak egy kis fekvésbe meg pár liter izzadságba :D Mert ugye olyan remek helyen van hogy épp eszű ember oda be nem fér kell egy akarat erő hogy azt azért elérjük a kuplung pedál felett egy kis helyen a sötétben :) nem lehetetlen de meg lehet oldani kicsit meg kell feszegetni aztán már egy csőrös fogóval ha meg tudod fogni a végét akkor húzhatod és egy pici kattogó hangot fogunk hallani mikor húzzuk nem fog eltörni kijön vagy 2-2.5 cm-t. Hátra van még az AIR BAG csatlakozónak a hibája mert kontaktos az ülésem alatt azt is majd valahogy megoldom meg olyan van még hogy a bal első oldali ajtómnak a belső nyitókája nem húzz vissza valószínűleg rúgó kiesett eltört nem tudom majd az is meg lesz nézve . Meg a bal hátsó ablak nem megy le se föl már motor meg van csak be kell majd szerelni ezt az autóval együtt kaptam. Bal első ajtó határoló kattog az is idegesít majd azt is ki kell cserélni .Meg hátula spoilerben nem megy a fék lámpa azt is meg kell majd nézni miért nem ott is valami hiba van .Sok kicsi apróság de így elsőre tempomat pipa hátsó ablaktörlő motor pipa infocenter mükszik pipa . A tempomat nagyon kényelmes decsak hosszú távon jó mert sok a hülye aki össze vissza megy szóval nem lehet fain tampósan haladni ,de jó érzés nagyon hogy ezeket a dolgokat meg bírtam itthon csinálgatni .Feltettem pár képet az info centerekről amik vannak amilyen lett és hogy milyen volt előtte. egy hasznos oldal ezt érdemes megnézni ha infocentert cserél az ember 156 ban. http://myweb.tiscali.co.uk/wrinx/Personal/Alfa_Romeo_156_GTA/01_InfoScreen.htm