Mutasd

>> Tuning és extra2016-03-21

Mindig is tervem volt hogy szerzek egy bőr belsőt a kocsiba. Ez szombaton sikerült is, vettem egy bontott vaj bőr belsőt ajtókárpittal együtt, ami egészen jó állapotba van, némi takarítás ráfér és a vezető oldali ülést pedig javíttatni kell, mert van rajta egy 3cm-es repedés, de így is megérte megvenni.
Tehát szombaton megvettem hazahoztuk Győrből KZM_Rosso147-val és vasárnap nekiálltunk kicserélni.
Mivel nem nagyon tudtunk hova menni a műveletet elvégezni kitaláltam hogy megállunk a Savoya park parkolójába, vasárnap úgysincs ott senki, hát ez nem igaz :) 3an jöttek oda hozzánk, hogy miért nincs nyitva az Auchan vasárnap :). Na de megjelent egy biztonsági őr szerűség is és közölte velünk hogy itt nem lehet tevékenységeket folytatni. Szóval tovább kellett állnunk... legalább sikerült lemosni szappanos vízzel az összes ülést.
Hosszas tanakodás után Biatorbágyon kötöttünk ki és nekiálltunk kiszerelni az üléseket. Kiszereléssel nem volt különösebb gondunk, viszont a bőr ülések beszerelésével már igen.
Az egyik probléma az ülések légzsák csatlakozóival volt, merthogy nem egyeztek meg. valószínűleg az Alfánál 2007 körül váltottak légzsák csatlakozó szabványt, szóval csatlakozó csere, forrasztás... :) (még szerencse hogy vittem forrasztót :D)
Aztán a bontott bőr hátsó ülés támlájának az egyik rögzítő lemeze hiányzott. Gondoltuk hogy nem gáz mert leszedjük a kiszereltről. Hát.... ez nem sikerült, egyszerűen nem tudtuk meglazítani a csavarokat. Tehát jelenleg a 3db rögzítés helyett csak két helyen van rögzítve a hátsó háttámla, de valószínűleg holnap már be is szerzek hozzá egyet a bontóból.

Szóval kalandos hétvégén vagyunk túl de van még mire nézni.
További teendők:
- Háttámla rögzítő lemez beszerelése
- Ajtókárpitok bőr-szövet betéteinek kicserélése
- Tisztítás, ápolás
- Vezető oldali ülés megcsináltatása (bőr repedés)
- Ülésmagasság állító javítása.
- És a szövet belső eladása :)

 
>> Tuning és extra2016-03-12

Még januárban vettem egy action cam-ot gearbest-ről, amit dashcam-ként is lehet használni. sjcam sj4000, GoPro kompatibilis tartozékok vannak hozzá és elég jó képet készít, csak ajánlani tudom.
Most pedig bekötöttem a táp kábelét fixre, nem szeretem ha a kábelek össze-vissza lógnak a kocsiba....
Így aztán a szivargyújtó csatijára forrasztottam egy plusz csatit ahova csatlakoztattam a szivargyújtós töltő elektronikáját (ami 12V-ból 5V-ot csinál) és egy hosszabb usb kábelt. Kábel kesztyűtartó alatt elvezet, A oszlopba fel, majd a tetőkárpit szélénél végig és a visszapillantónál le.

Gyújtás ráadásnál automatikusan indul a kamera képrögzítése, 3 perces videókra darabolja a felvételt, ha betelik az SD akkor a régi videó fájlokat fokozatosan felülírja.


- kamera 19000Ft
- autós tartó, +aksi, töltő: 4000Ft

>> Szerviz2016-01-26

11ezer km-t mentem az előző olajcsere óta, szóval elkövetkezett a következő csere.
A termosztátom elszállt úgy november körül, baromi nehezen kúszott fel a vízhőfok főleg így télen és sosem érte el a 90°-ot, 80-85°-nál mindig megállt.
Már el is felejtettem milyen gyorsan bemelegszik a motor, amikor működik a termosztát, kb 5 perc alatt 90°-on áll a mutató. :)

>> Egyéb2016-01-23

Már megérett a cserére, csak a vezetőoldalon lehetett kilátni esőben, hátul pedig csíkozott rendesen. Valeo lapátokat vettem, kíváncsi vagyok meddig bírja.

 
>> Egyéb2015-12-29

Szüleimtől kaptam egy autó takarót, öcséméktől meg egy egyedi pólót :D

 
>> Tuning és extra2015-12-14

Méretpontos gumiszőnyeg télre.
http://gumiszonyeg.eu/

>> Tuning és extra2015-12-06

A Black Friday alkalmával szert tettem egy JVC KD-X320BT fejegységre. A fő szempont ami szerint ezt választottam az a bluetooth kapcsolat volt. Olyat akartam venni ami kihangosítóként is funkcionál.
A beszerelés zökkenőmentesen ment, csak a tuner csatlakozója nem kompatibilis egymással, így még valami átalakítót szereznem kell hozzá.
A mikrofont az A oszlop felső részéhez ragasztottam fel és a kormány alatt vezettem el a kábelt.
A beépítő keret egy kicsit passzos, faragtam is belőle, de lehet még egy kicsit kell alakítani rajta.

>> Esemény2015-11-08

Kipróbáltam milyen egy vezetéstechnikai oktatás... :-) Nagyon tetszett... Csak azt sajnálom hogy csak 2 órás volt. Meghozta a kedvem, lehet érdemes lenne elmenni egy komolyabbra is.

 
>> Egyéb2015-10-24

Tudom még talán egy kicsit korai a csere, de most volt rá alkalmam hogy vidéken lecseréltessem (pesti gumi cserében nem is gondolkodtam). A kocsit téli gumikkal vettem februárba, de azok már használhatatlanok, ezért 1 hete megrendeltem az új téli gumikat egy webshopból,
Continental WinterCont. TS 850 (195/60 R15 88T).
Az ADAC-on szépen szerepelt ez a gumi, talán most a legjobb téli gumi.
81524Ft volt a 4 és további 990Ft-ért szállították haza darabját.
A gumi csere 4600Ft-ba került.

Szóval újra 15" felnin és téli gumin. :-)

>> Szerviz2015-10-23

Néhány hete a jobb kilincsnél eltört a zsanér, a fórumon segítettek a srácok, hogy ebben az esetben elég csak ezt a zsanért cserélnem nem kell az egész kilincset, mivel a 2006 március utáni 147-eseknél már ez külön cserélhető.
Német ebay "Alfa 147 Türgriff" 4300 HUF, Magyarországon nem is találtam ilyet...
Sajnos ajtó kárpitot is bontani kellett, ezért havertól elkértem az ajtó kárpit leszedő szerszámot (műanyag cuccok), amit ajánlok mindenkinek szépen lehet vele dolgozni.
1, Szóval elektromos ablak vezérlő kipattint, alul 4 csavar kiszed, ajtó fogantyúban 2 csavar volt és a belső kilincsnél egy.
2, Majd a műanyag pöckökkel ki lehet pattintgatni a kárpitot.
3, Aztán a szigetelés ragasztóját hajszárítóval kicsit megmelegítettük és a kilincs körül leszedtük.
4, Zsanér csavarját és a kilincs rögzítő csavart kicsavartuk (az utolsó képen a 2es és az 1es számot kapták).
5, A kilincset így már ki lehet annyira forgatni hogy a zsanért kicseréljük.
6, Csere majd minden vissza.
Féltem hogy szét kell szedni a kilincset de hála istennek pont hozzá lehet férni.