Blog >> gumiszőnyeg

>> AutóápolásWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2018-10-23

Másfél hónapja van fent a kerámia, eddig hozza az elvárásokat. A lándzsás mosóban is egész szépre lehet mosni, persze ha bogaras, akkor kell egy kis mosókesztyűs rásegítés is neki, de rovaroldóra akkor sincs szükség. Kivétel a két első lámpa, amiken semmilyen bevonat nincs, ezért itt kis mennyiségű rovaroldót használok ügyelve arra, hogy a fényezést ne érje, mert a bevonatnak árthat. A nano üvegkezelő is jól működik, a szélvédő útközbeni rovarmentesítése pillanatok alatt megoldható a kutakon lévő lehúzóval, kefére nincs szükség.

Természetesen igazán szép akkor lesz az autó, ha egy rendes mosókesztyűs mosást kap. Két méterről nézve egy 3 perces nagynyomású mosás után is nagyjából tökéletes benyomást kelt, de ha szeretném eltűntetni azt a minimális foltos réteget is, ami fénnyel szemben nézve látszik, akkor nem lehet megúszni. Már ideje volt, lassan 3 hete tervezem, csak nehezen tudok rá időt szakítani.

A téli felkészülés jegyében szárazolás után feldobtam a fényezésre egy SiFinish bevonatot, ez egy kicsit frissíti a kerámiát, és növeli az élettartamát. A szélvédő kapott egy frissítő réteg Glass Guardot, az abroncsok, műanyagok, kéderek pedig Plast Star-t, ami ápolja őket, és hidrofób lesz a felületük, télen pl. nem fagynak be a kéderek. A fényezésen lévő bevonatra való tekintettel a falcok rendberakásához Sonax helyett a Nanolex Final Finish nevű quick detailert használtam, ami előbbihez nagyon hasonlónak tűnik.

Az esős-havas szezonra beraktam a gumiszőnyegeket is. Érdekes, hogy gyári létükre nem teljesen jó a méretük, elég pronyón néz ez így ki, de célnak megfelel.

>> EgyébKazes☻ // Alfa 146 1.6 Ts, SE, Döme // 2016-12-03

Kapott egy gumiszőnyeg szettet a szlutya ellen... Képet is mellékelek, hogy Sanyika is láthassa! ;-)

>> Tuning és extraPZ147 // Alfa 147 1.6 TS // 2015-12-14

Méretpontos gumiszőnyeg télre.
http://gumiszonyeg.eu/

>> Tuning és extraKZM_Rosso147 // Alfa 147 2.0 T.Spark Distinctive // 2015-12-11

Ma sikeresen beszereztem, PZ147 segítségével, egy méretpontos gumiszőnyeg garnitúrát.

>> Tuning és extraAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2015-08-19

Régóta terveztem, hogy a bézs - még eredetei, fém 159-es feliratos - szőnyeggarnitúrát a kímélő üzemmód és az élettartam növelése érdekében az év trutymósabb felében gumiszőnyeg garnitúrával váltom.
Tegnap Pesten jártam, és meg is vettem a méretpontos gumiszőnyeg garnitúrát a Carcarpit 2000-nél. Utángyártott, FroGum márkájú, minőséginek tűnő lengyel termék, 7800 Ft-ért. A méretpontos illeszkedés teljesen rendben van.

Tekintve, hogy az év szárazabb felében viszont a gyári szövetgarnitúrát használom, ami az én esetemben csak a vezetőnél van patentekkel rögzítve, vettem 6 db patent szettet (3000 Ft), hogy házilag mindegyiket le tudjam rögzíteni. Igaz, csak fekete színben sikerült, de a bézs-fekete nem rossz összeállítás, illetve bármi jobb, mint hogy lábbal mindig eltúrják a szőnyeget és alatta összekoszolják.

>> AutóápolásDanFather // Alfa 156 1.9 JTD Sedan // 2013-12-07

Amikor vettem a bellát, csak egy ramaty állapotú, szétesett, Tescos-univerzális szőnyeg-garnitúra volt benne.
Ennél azért egy Alfa többet érdemel!:)

Mivel most elvileg taknyosabb, vizesebb évszak következik, rendeltem egy kifejezetten ehhez a típushoz gyártott gumiszőnyeg-garnitúrát.

Ma meg is érkezett, úgyhogy kicsi takarítás, ápolás, és felszerelés az új "lábbelikkel". Tökéletesen passzolnak, ráadásul Alfa logó is van rajtuk. Nagyon megérte. Ajánlom mindenkinek!:)

Jöhet az eső meg a tél!

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2012-12-06

A hétvégi (1202) erőlködés után, ami csak esőből lett havas eső, aztán fél órás hószállingózás.. mára (1204) összeszedte magát és hóval borította estére a tájat. Még szerencse, hogy tegnap este kicseréltem a szőnyegeket az alfa logós gumiszőnyegekre és hogy már a téli gumik is fent vannak. A fagyálló rendben (-28fok) - mindaddig amíg a vízhűtőm újra el nem kezd ereszteni.. :S

Idén több mint két héttel korábban érkezett az első hó a tavalyihoz képest (111221).

Fotók (1206)

[Költségeim: jégoldó 399Ft]

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2012-08-13

Megérkezett a méretpontos gumiszőnyeg az www.autoszonyeg.info -tól.
Pontosan illeszkedik, bár annyi bibi van vele, hogy a csatolási pontoknál nincs rajta lyuk, de majd megoldom.

>> Tuning és extradroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-01-09

Eljött a nap, hogy az autó tisztíthatósága egy új szintre kerüljön. Sok lett abból, hogy a szövetszőnyegeket és a csomagteret szinte minden használat után porszívóztam, ebben a nyálkás, saras időben. Ha megláttuk egymást a porszívóval, kölcsönösen idegbajt kaptunk... :)
Hosszas keresgélés után, rátalaáltam a tökéletesre, a lehető legjobb áron. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Szőnyegben Petex és Rigum nem volt, de a GUZU ugyanaz, és egy helyen készülnek, a Cseheknél. A csomagtér tálca Rezaw, mely meglehetősen jól illeszkedik, és anyaga hálásnak, tartósnak tűnik. Elég vastag és merev, viszont egyáltalán nem rideg, még ebben a hidegben sem. A Rezaw az pediglen lengyel.

Tételesen:

Gumiszőnyeg: GUZU 156 03 221 9 + a gyári patentok felrakása - 7.500,- Ft
Csomagtértálca: Rezaw 102404 - 8.500,-Ft

A kereskedő:

Főnix Autószőnyeg
Czirják Tamás
1/360-0115
H-1173 Budapest, Angyalhegyi dűlő

A 159-el óvakodjatok. Az utca keleti felétől közeledjetek. Én nyugatról mentem és 3x ültem fel!
A Rezaw hótálcáján sokat gondolkodtam, de az vékonyabb és sokkal sérülékenyebb illetve nem nevezhető méretpontosnak. Ezen kívül nincs az a hó (víz), amit ez a szőnyeg ne fogna fel.
A srác profi és olcsó!
Vásárlás előtt viszont egyeztetni szükséges!
A hátsó szőnyeg a képeken még fordítva van rakva, azért áll hülyén!

UPDATED: 2012.11.10.:

A 10-es képen látható a szőnyeget rögzítő patent alső kárpitban levő része.

Párom meglepett egy garnitúra gumiszőnyeggel a fa alatt :)))) Gyorsan be is raktam őket, ma pedig pici szabás után flottul illeszkedtek :)
Ahogy elnéztem a sima szőnyegeket, már tudtam is mit fogok kérni húsvétra :P :P :P