G-Burt - főkép
>> SzervizAlfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-02

Amióta megvan az autó, sőt még előtte is, a csomagtartó fedelet tartó teleszkópok szerepét egy méretre vágott, az autó formáival harmonizáló cserépléc látta el. Szerintem ez majdnem minden 33 gyári tartozéka is lehetett, ugyanis nem sok típustársat láttam, akinek ne lett volna a csomagtartóban:) Persze formája változó, van akinek a napernyő szára, van akinek seprűnyél, nekem tetőléc volt. Ezzel a megoldással az egyetlen problémám az, hogy pakolás közben sokszor okozott fejfájást, főleg akkor, amikor kiütöttem a helyéről és a fejemre/vállamra esett a csomagtartó, ami a szárny plusz súlya miatt elég szépet tudott ütni.
Dacolva a népszokásokkal még korábban szereztem egy pár kombi fasztma telót. Ugyanaz az összes mérete, egyedül a végén lévő szemek nem stimmelnek. A 33 egyik végén kis gömbfej van, a másikon egy szem, viszont a sosemkopel végei egyforma nagy gömbfejek. A kaszniban kicseréltem a gömbfejeket nagyobbra, (45/46, 56, stb gömbfejei) az astra teleszkópok végére átraktam a 33 végeit, kicsit alakítani kellett, mert nem stimmeltek a vastagságok, de a többet erővel mint ésszel elv alapján sikerült a művelet.
Az eredmény? Csodálatos! Egy minimális emelésre szinte felcsapódik a fedél, becsukáskor viszont feszülni kell, h le lehessen hajtani, pont olyan, amilyennek lennie kell.

>> SzervizAlfa 145 1.6 boxer "PIRI" // 2011-02-06

Mivel tegnap elfosta magát a bal első lengéscsillapító, ezért kicseréltem, ha már ilyen fasza idő van. Még mászkálni se kellet utána:)
A satöbbi része érdekesebb a dolognak: kapott új stabrúd szilenteket és a kipufogón is okosítottam. A donoron sportdob volt szögletes véggel, ezért úgy döntöttem, h kicserélem. Kicsit törtem a fejem, h levágjam és a poroltó helyére hegesszem fel, de nem volt kedvem, ezért inkább középdobbal átraktam ahogy volt:) Megberheltem a csomagtér világítást is, ami már kitudja mióta nem működött:) most fasza, meg a túloldalra beraktam egy pótféklámpát az oldalsó műanyag alá (naggyonracsing lett:) Még jó, h volt itthon minden a polcon, csak időt kellet rászánni:D
Ja, és végül felpróbáltam előre is az alufelnit:D