G-Burt - főkép
>> EseményAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2013-01-30

2013.01.29-én reggel fél 9kor elvitték:( Egy fiatal csaj vette meg első autónak, remélem vigyáz majd rá.

>> SzervizAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-12-11

Siker, fény, csillogás:)
Olaj, olajszűrő, levegőszűrő, benzinszűrő, fagyálló. 184400on állt az óra.
Köszönet Zé.-nek a szükséges anyagok beszerzéséért, az aknáért, a közreműködésért!

>> SzervizAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-12-04

Azalatt a cirka három hónap alatt, amíg nem volt nálam az autó, kicsit felgyűltek rajta azok a dolgok, amiket rendbe kell tenni. Sajnos vannak olyan emberek, akik telibe szarják az autó apró nyűgjeit, csak hajtani tudják, de ha már minimálisan is törődni kell vele, akkor az már nem tudják és nem is akarják megcsinálni.
Szerintem ennek az autónak lelke van, akiket nem szeret, azokat megpróbálja kinyírni. Így történt ez "nagyonkorrekt" kisbarátommal is. Kb egy hónapja eldurrant az egyik fém fékcső. Persze én lettem riasztva. A cső ki lett cserélve, csak a bh nyereg légtelenítője tört le. Került rá egy jó féknyereg, amit szintén felújítottam: kapott fasza dugattyút és porvédőket, ezek nálam voltak itthon. (Egy darab "kösz" sem hangzott el érte. Nemhogy a nyereg felújításáért, de még azért se, hogy ránéztem az autóra. Sajnos vannak ilyen "barátok". Elvárják, hogy legyél korrekt, azonnal ugorj, ha kell valami, de ha bajod van, akkor le vagy szarva.) Szarul lett légtelenítve, ezt szombaton sikerült orvosolni, most megint csodálatos a fék.
Tegnap előtt lemerült az akksi is. Szerencsére volt egy másik, 62AH-s Banner, ez került bele. Gyönyörűen indít.
Ezenkívül Salat kollégával csereberéltünk egy piros (ok, proteo, de jobban áll mint a szürke) hűtőrácsot:)
A következő felvonás remélhetőleg hétfőn lesz: olaj, olajszűrő, levegőszűrő, fagyálló csere lesz a program.
Az akksiért, fék légtelenítésért és mert megint kisegített HATALMAS KÖSZÖNET Zé.-nek!

>> EseményAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-11-26

újra szól a 6lövetű, avagy hogyan hörög a boxer.)

>> EgyébAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-09-06

2012.09.06-án elkelt. Kisbarátomhoz, Gasparl kollégához került. Őt is megkönnyeztem.

>> Tuning és extraAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-07-31

Tegnap (2012.07.30) Kicseréltem a bal oldali lengőkart, a jobbosra ránéztem. Az állapotuk nagyjából most egyezik, a baloson eléggé kivolt a szilent.
Sikeresen bekerült egy eibach ültető szett az autó alá. Az első rugók már régóta megvoltak, a hátsókat a héten sikerült beszerezni. Ma megyek futóműveshez. Zének és a bandának megint csak köszönöm a segítséget és, a helyet. (Több mint egy fél napot foglaltam a beállót a műhely előtt:)

>> SzervizAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-07-24

Elkezdtem gyűjteni az első futóműhöz a cuccokat. A lengőkarok és a stabrúd nincs a helyzet magaslatán, a kormányművem meg lassan fossa az olajat, a porvédő se tegnap szakadhatott ki. Ami eddig megvan az a kormánymű, szervószivattyú, bal lengőkar, stabilizátor rúd. Ami kell még: jobbos lengőkar, kormányösszekötők (de lehet, h az is van itthon:)

>> EgyébAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-07-14

Össze lett rakva a hosszú váltó, az elképzelésnek megfelelően. Köszönet jár Zé.nek, pb_nek, Salatnak és Dekkának.

>> AutóápolásAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-07-14

Pár napja majdnem történt egy kis baleset. Felmentem a padlásra és majdnem hasra estem a korábban elbontott 46 üléseiben. Feltűnt, hogy tényleg olyan makulátlan állapotban vannak, mint ahogy azt a régebbi hirdetésemben említettem, csak kicsit koszosak. Lehoztam őket, majd egy alapos takarítás után beraktam magamnak. Semmi baj nem volt a régi üléseimmel, csak meguntam őket. Viszont valami elborult ötlettől vezérleve, most éppen 155 első ülésekre kezdtem vadászni, hiányzik a kartámasz.
Mivel a műszerfalat korábban feketére cseréltem, ezért eléggé zavart, h a többi kárpit műbőr része szürke. Sikerült szerezni egy pár fekete ajtókárpitot, amin rossz volt a szövet. Ezt cseréltem rajta. A műanyagok szürkesége is zavart, mert szerintem nem passzol a fekete műszerfalhoz, ezért ezeket feketére festettem.
Még hátra kell fekete oldalkárpitot szereznem és az ablak körüli műanyag festése van hátra.

>> EgyébAlfa 145 1.6 boxer "TÖRPI" // 2012-07-01

A mostaninak semmi baja, megy majd tartalékba. A hétvégi beszerzés eredménye 1 darab 33 1.8TD váltó és egydarab 1.7 váltó. Ezekből és még egyből lesz majd egy tuti hosszú váltó.