Mutasd

>> Tuning és extra2015-02-11

Néhány együtt töltött év után megválok a hátsó toldattól. Így ma leszedtem. A tartócsavarok kiszedése után viszont nem várt akadályba ütköztem. Ugyanis az egész toldat felfeküdt a kipufogó végekre. A kipufogó tartóbilincseit pedig sehogy sem tudtam meglazítani, a földön fekve ez nem ment. Egy közelben lévő kipufogó szerelőhöz elgurultam, ahol aknából könnyebben megoldották nekem ezt a dolgot. Elég volt a jobb oldalit meglazítani, utána már sikerült levenni a toldatot. Remélem, hogy az új tulaja is legalább annyit fog gyönyörködni benne, mint én tettem idáig! :-)

>> Szerviz2015-02-06

Fura, fémes hang kezdett hallatszani a motortérből. Elgurultam Zé.-hez, hogy kiderüljön a probléma okozója. Gyorsan meg is lett a hiba, két darab feszítő görgő lett cserélve. Valamint mivel tavaly elmaradt, kicseréltettem a pollenszűrőt is.

>> Tuning és extra2015-01-28

Hamarosan pár módosítás következik az autón, szépen lassan érkeznek ehhez a dolgok.
Nagyon szerettem a hátsó lökhárító toldatot, de döntöttem, változás lesz. Így hát beszereztem egy Crosswagon hátsó lököst. Természetesen azért nem teljesen széria állapotban fog felkerülni, lesz rajta változtatás, de ez a kiindulási alap. Folyt. köv...

>> Tuning és extra2015-01-19

Elértünk az utolsó állomáshoz is az új fejegységgel kapcsolatban. Ez a funkció már nagyon hiányzott. Megint a Grandvoice-hoz mentem, hogy befejeződjön a project.
A gyári kormányvezérlő az előző fejegységemmel sem akart egyből kommunikálni, egy adapterre volt szükség. Természetesen ez most sem volt másképp, de a már meglévő adapter lett picit átalakítva, így immár ismét tudom a fejegységet a kormányon lévő gombokkal vezérelni. Erről nincs kép, csak öröm, boldogság, stb... :-)

>> Tuning és extra2014-12-18

A beltér világítás sofita izzóit cseréltem LED égőkre. Ismét eBay-ről rendeltem. Elől 2, hátul 1, a csomagtartóban 1, valamint a csomagtartó ajtaján 1 lett cserélve.

 
>> Egyéb2014-12-06

A tavaly nyáron vásárolt, nagyon kedvező árú tetőcsomagtartó nagy hibája volt, hogy bántotta a szememet az egyik takaróelem hiánya. Egyszerűen annyira rikító volt a hiány, hogy mindig az vonzotta a szememet. Próbáltam pótolni, írtam a forgalmazónak, de azt a választ kaptam, hogy kizárólag egyben árulják a terméket, darabokat nem lehet tőlük vásárolni. Hirtelen felindulásomban meghírdettem az egészet (kétszer annyiért, mint amennyiért vettem), és 2 nap múlva még így hiányosan is elvitték.
Elkezdtem nézelődni a neten, de itthon nem találtam típusspecifikusat. Hihetetlen, de ismét segítségül hívtam az eBay-t és Angliában találtam is két eladó szettet. Az egyiket nagyon drágának találtam, de a másik eladónak írtam, és partner volt az üzletelésben, így elkezdtem alkudozni vele. Sikerült is lefaragni az árból, már csak a szállítási költség volt kérdéses. Amit javasolt, az nagyon drága lett volna (drágább, mint amennyibe maga a csomagtartó került), így abba értelemszerűen nem mentem bele, más megoldást kellett keresni. Segítségül hívtam kint élő cartársunkat, és bajzathg segített is. Javasolt egy csomagküldő szolgálatot, akik értelmes áron dolgoznak. Felhívtam őket, email-ben megerősítettem a szándékomat és ma meg is hozták a csomagot. Az eladott csomagtartó és a ma megérkezett csomag szállítási költséggel kiegszített ára között nem egészen 2000 Ft a különbség, így végülis ennyibe került nekem ez az egész akció. 1 hónapig tartott míg megkaptam, de összességében megérte. :-)
A csomagtartóról annyit, hogy szintén típusspecifikus, de modernebb, újabb verzió, mint ami korábban volt. Darabokra szétszedhető, áramvonalasabb, szebb, tökéletes állapotban, kulcsokkal. Kaptam hozzá sílécszállító kiegészítőt is. Ja, és nem utolsó sorban minden része megvan! :-)

>> Tuning és extra2014-11-28

Igazából nagy szükség nem volt rá. Pár hete valaki árult itt ilyet, utánajártam, hogy mi is ez pontosan. Arról lemaradtam, de az eBay-en találtam.
A lényeg, hogy megfúrni nem kell a hátsó lökhárítót, a felrakása belülről történik. YouTube-on van pár teszt a működéséről, kívülről semmi nem látszik belőle. Felszerelése hamarosan megtörténik majd.

>> Egyéb2014-11-22

A tavaly vásárolt Nokian gumikról kiderült, hogy miért is voltak olyan olcsók. Most 4 évesek, de olyan szinten szét vannak repedezve, mintha legalább 20 éves kerekek lennének. A felszerelésükről többen lebeszéltek, így másik garnitúra után kellett néznem. Lévén, hogy télen keveset van használva az autó, új gumira feleslegesnek tartottam beruházni. Így jó minőségű használtakat keresgéltem, de azokat is nagyon drágának találtam. Végül Csepelen akadtam rá 4 db nagyon jó állapotú 205/50 -es GT Radial kerékre. Árban megfelelőek voltak, így ezek kerültek fel a Novitec felnikre. Remélem beválnak!

>> Tuning és extra2014-11-21

Több módosított időpont után ma végre a TV is be lett kötve. Maga a tuner doboz már a helyén volt, de beszerelés közben a távirányító infrájának zsinórja elszakadt, valamint az antenna sem volt még a felrakva. Természetesen továbbra is a Grandvoice foglalkozott a dologgal. Először az volt az ötlet, hogy egy nagyobb, a szélvédőre ragasztható antenna kerül az autóba a hozzá kapott helyett. Emiatt annak a csatlakozóját át is kellett alakítani. Tesztelés után kiderült, hogy a gyári kicsi antenna jobb. Így végül mégis az került az autóba. Viszont ez nem szélvédőre ragasztható, hanem kültéri, mágneses. Nyilván kívülre nem akartam rakni, így a belső visszapillantó tükör bal oldalára lett rögzítve kétoldalas ragasztóval. Ha ez nem válik be mégsem, akkor annyiban fog változni a dolog, hogy egy fémlap lesz oda ragasztva és a mágneses antenna arra lesz rárakva. Szóval ez még tesztüzemmód, de lehet, hogy végleges, ha beválik. Majd kiderül.
Van egy autós menetrögzítő kamerám, amelynek a töltője mindig zavart, hogy keresztben lóg elöttem, végig a műszerfalra feküdve. Ez a töltő is el lett rejtve, az antenna kábele mellett, így most már ez sem fog zavarni.
A TV jó, használható, bár a városban autózva nem mindig tökéletes a vétel. Álló helyben, illetve szélesebb utakon kiváló, a belvárosban, szűkebb utcákban viszont rendszeresen elmegy a jel. Ezzel nem vagyok 100%-osan elégedett, de hát ez van... Vidéken még tesztelni kell, remélhetőleg jó tapasztalatok lesznek. Az RTL, TV2 hibátlan, viszont a HD műsorok, mint pl. az M1, M2 nem jó. Se kép, se hang. Állítólag hiába mpeg képes a tuner, a HD műsorokkal nem tud mit kezdeni. Sajnos ez csak most derült ki. :-( Viszont nem HD-ban meg nem találtam rá ezekre a csatornákra, pedig elvileg úgy is jönniük kéne...
Már csak azt kell megoldani, hogy a kormány gombjai működtessék a fejegységet, és akkor végleg befejeződik ez a project. Már tervben van a következő pár módosítás, ha minden jól megy, akkor tavaszra kész lesz az autó. :-)

>> Tuning és extra2014-11-17

Tavaszig pár módosítás van tervbe véve az autón. Ennek előfutára a nappali menetfény beszerzése. Hogy miért pont ilyen, ennek oka van, de ez majd a későbbiekben fog kiderülni. Egyelőre a lényeg, hogy megvan és a polcon várja további sorsát.