Blog >> macaudio

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2013-12-31

December hónapban beszereztem az Elaforgtól (1205) a motorolaj cseréhez szükséges szervizszettet, ingyenes kiszállítással 13.500 Ft-os kedvezményes áron jutottam hozzá az 5l Selénia 20k 10W40-es motorolajhoz, ill. a gyári levegő-, pollen- és olajszűrőhöz. Nagyon korrektek voltak most is, a továbbiakban is tőlük fogom rendelni. Egyébként le a kalappal, mert 20-án, -talán utolsó munkanap lehetett az évben-, aznap még kiszállították a rendelést.
Az Autóház Budaörstől rendeltem (1206) egy Alfa Romeo-s baseball sapkát, melyet a honlapjukon lévő AR kiegészítők katalógusában találtam. Ők is nagyon korrektek voltak. Előre utalás után, ingyen postával küldték a csomagot (2.990 Ft), mely 12-én meg is érkezett. Ezen a napon leesett az első hó is, ami szerencsére nem volt nagy mennyiség, remélem nem is lesz nagyobb idén. :)
Másnap (1207) jött el a napja, amikor meguntam a viacoloros utcánkban az ablakmodul zörgését az ajtókárpit mögött. Kiékeltem egy vékony szivaccsal és ezáltal meg is szűnt a zörgés.. :) Bárcsak minden probléma ilyen könnyen megoldódna.. :)
Rendeltem Viking30-tól (1209) egy másik csomagtér ajtó teleszkóp szettet (Lift-o-mat) - mert az enyém gyenge volt, hogy megtartsa az ajtót a szárnnyal, egy bal első ajtóhatárolót, egy fekete, bőr kézifékkar szoknyát, egy jobb oldali napellenzőt tartalékba, ill. kaptam egy marék patentot a csomagtér kárpit rögzítéséhez, stb. A cuccok két napra rá meg is érkeztek, postával együtt 4.000 Ft-ba fájt. Korrekt árképzés, az alkatrészekkel pedig minden ok. :)
Ezután egy kiadós mosás következett (1214), az enyhe télnek köszönhetően ez még ilyenkor, december közepén is kivitelezhető volt. Már ráfért.. :)
A múlt hónap végén észrevettem, hogy nem szól a bal oldali csipogó. Ez, mintha ma (1221) megszólalt volna. Magától.. :) Remélem, most már így marad.
Régóta nézegettem a gyári tetőcsomagtartókat, amivel végre tudnánk szállítani kerékpárt is - a megfelelő kerékpártartó megvásárlása után.. Karácsonyra párom és Szabolcs együttműködésével kaptam egy Thule tetőtartót, igaz, nem alfás, nem új, de elég jó állapotú és Thule. A célt pedig megteszi, 14.000 Ft, postával.
Az utolsó két tankolásnál észrevettem, hogy az átlag igencsak 10 felé emelkedett, aminek nem örülök. Remélem csak a rövid távok, a tél és a fűtés az okozója..


Itt írnám össze az eddigi összes garázs bérleti díjat is, az elmúlt év(ek)re vonatkozóan:
2012. okt. – 2013.jan. (4x 20eFt)
2013. febr. – dec. (11x 22eFt)

[Költségeim: motorolaj csere szervizszett 13500, AR baseball sapka 2990, kisebb alkatrészek 4000, Thule tetőcsomagtartó 14000, garázs bérleti díj 322000]

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2013-11-30

Hasonlóképpen az előző hónapokhoz, a novemberi történéseket tartalmazza most ez a post. A múlt hónapban kiújult hűtővíz csepegés miatt, szerettem volna venni, már a múlt héten hűtő tömítő folyadékot, de az auchanban a kb. két éve vásárolt, bevált cucc már nem kapható, csak ezeröté’ valami.. de azt nem mertem megvenni. Ma (1109) eljutottam a tescoba és az autós részlegen találtam STP-t 1890-ért, meg wynn’s volt még 1190-ért, de az STP leírása meggyőzőbbnek bizonyult, így az került megvételre és később az autóba is. Innentől megint lehet figyelni, hogy csöppen-e a hűtővíz.. De remélem ennyivel megúsztam idén is, és nem fog. De természetesen, hogy is lehetne ilyen szerencsém. A következő napokban megjelentek ismét a cseppek a padlón, amik idővel egyre többen lettek..
Nem érkezett meg időben a várva várt Alfissimo aktuális száma, így hát írtam Takács Ákosnak, hogy hol akadhatott el a rendszerben (1109). Amikoris kiderült, hogy idénre nincs is rendezve az éves előfizetésem, pedig teljesen abban a hitben voltam, hogy minden rendben, hiszen a 2013-ban eddig megjelent lapszámokat megkaptam. De akkor hogy is lehetett ez? A válasza: „Azért küldtük az első kettőt idén mert mindig csúszások vannak a befizetésekkel, bíztunk abban, hogy aki leadta az előfizetési papírt az majd befizeti az összeget. A 3. számot már nem küldtük ki, akiknél az adminisztrációban hiányzott a befizetés.” – hát emiatt voltam annyira nyugodt :) Viszont ezennel rendeztem és később postázták is az aktuálisat.
A napokban megérkezett (1113) egy kárpit leszedő szett, amit először a Paradoxban láttam. Aztán nem rég eBay-en is, és rendeltem is belőle egy szettet magamnak, mivel régóta szándékomban áll az ajtóban lévő, néha előjövő zörejeket csillapítani, csavarhúzóval meg nem esnék neki a leszedésüknek.
Idén is eljött a vásárlás évfordulójának napja (1114), ezennel ez már a 6. volt.. Repül az idő, mintha tegnap történt volna, csak most 197.216 km-t mutatott a km óra számláló, az akkori kb. 116ezerhez képest. A fogyasztásról és benzinárakról egy következő bejegyzésben részletesebben összeírom a már szokásosnak mondható éves összegzést.
Egyik reggeli ’kómázásomnak’ köszönhetően parkolás közben (1120) annyira ki akartam centizni a beállást, hogy nekigurultam az előttem lévő fém oszlopnak, ami kisebb nyomott hagyott az első lökhárítón.. Szerencsére nem vészes, épphogy látszik, de ennek ellenére nem örültem neki, még akkor sem, ha ez a lökös már csak tavaszig lesz fenn, amikoris újra felkerül a GTA. :)
És hogy a hónap végére is maradjon egy ’jó’ hír: észrevettem (1130), hogy nem szól a bal oldali csipogóm.. :/

[Költségeim: hűtő tömítő folyadék 1890, alfissimo előfizetés 3420, kárpit leszedő szett 640]

>> SzervizBeeGee // Alfa Spider / GTV 3.2 V6 24v // 2010-07-04

Mivel addiktív az autó, ezért hazaérkezés után majdnem az első (hetedik) dolgom az volt, hogy hazahozzam Lolát a szervizből és elvigyem még egy körre. Vasárnap délelőtt harcra készen, letisztítva várt a checklisttel, ami ez volna:

Tervezett -----------------------------------------------------------------------

Kuplung szett csere
Mintha selyemmel kitömött tálba taposnék (képek előtte és utána)
- OK

Hűtőellenőrzés
Kontakt hiba miatt nem volt első fokozat
- OK

Ablaktörlőlapátok cseréje gyárira
Mert azon van egy kis spoiler, ami rányomja az üvegre, így nem repdes el nagyobb tempónál, és egyébként is csúnyán törölt már
- OK

Hangszóró csere
Az guglit megkérdeztem, azt mondta, hogy vegyek 5x7"-es ovált előre. Így is tettem, de 4x6"-os hoztam el véletlen. Másnap kicseréltem, mégiscsak az a nagyobb, ugye. Hát, nem kellett volna, mert nem fér be előre az ajtóba. Szóval, a GTV gyári első hangszóró mérete a 4x6"-os, ha valaki cserélné épp. A nagyobb csak faragással fér be. update: Bepróbáltam a kisebbet, de az sem jó, mert idióta méretű, nem szabvány, beépítő keret kell a cseréhez. Hátulra viszont bepattant a 16,5 cm-s kerek. Mivel a legolcsóbb MacAudio Mobile szériát vettem, nem vártam semmi különöst, ám meglepően javult a hang már ettől is. Ergo, a gyári akárhogyis, de kuka egyből.
- fél siker, ha visszacserélem az oválokat a kisebbre, akkor lesz ok

Klíma ellenőrzés
A pollenszűrő úgy nézett ki, mint egy jól elhasznált porszívószűrő, ránézésre sosem cserélték még. Gáz sem volt a klímában, 26 fokos levegőt fújt 32 fokban :) Töltés után 10 fokos jött.
- OK

Műszerfal izzó
Középkonzol izzóinak cseréje.
- OK

Kopogás futóműből
Ez sajnos nem javult. További hallgatózás.

Csörgés
Ez félig megjavult, motorféknél már nem csörög, ez a kinyomócsapágy csere orvosolta. Elindulásnál, és alacsony fordulatról gyorsításnál 2500-3000ig még becsörög valami, amit még nyomozni kell. Váltó, kuplung kilőve. Egyelőre nincs ötlet mi lehet. Neked?

Nem tervezett -----------------------------------------------------------------------

Fékcső
Szépen el volt repedve a bal első fékcső. Az pedig nem megnyugtató állapot, így első pár csere. (fotó)

Izzó
Hát persze hogy kiég ez is :)

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-01-31

Ellátogattunk ismét (0131) a Paradox műhelybe Szadára. Ez már-már ilyen tavaszt váró eseménnyé fogja kinőni magát, mert minden évben kora tavasszal egy-egy újabb hangminőség változást kerekítünk a vasba.
A mai nap - kicsit nagyon is kora tavaszi volt:) sőt.. inkább késő télinek mondható még, de elérkezettnek láttam az időt, hogy újabb technikát építtessünk az autóba a srácokkal.
A csomagtartóban kialakításra került egy, az új kondit (Audison Connection 1F kapacitású kondenzátor, kijelzővel (BCA DGT) + táp- és testelosztóval (BCA 32) szerelve) és az erősítőt fogadó fa lap, a csomagtartóban az ott lévő kárpit színével azonos borítással, ill. az utastérben látszó részt (hátsó könyöklő lehajtásakor) fekete bőrrel borították be, a MOMO belsőre való tekintettel.
Az első ajtókba a gyárik helyére egy mac Audio Mobil Exclusive 2.16 szett került beépítésre. A mélyközép szebben szól, a magassal pedig már-már vágni lehet. Szóval sokkal jobb lett és egyes zenékben olyan részeket is hallani mostmár, amiket a szerző megírt, de az előző zenekar nem játszott el.
Audison Connection Best szériájú hangszóró és RCA kábelek kerültek a fejegység és az erősítő, ill. a hangszórók közé. A hangváltókat pedig az ajtókban rejtették el.
A nagyobb dolgokat sikerült akciósan vennem ismét:) Az első szett 34.990-ről, míg a kondi csomag 41.990 jó magyar forintról lett leárazva és egy teszt CD-t is kaptam ajándékba.
Olyannyira nincs még tavasz, hogy mire befejeztem a blogot, elkezdett szakadni a hó. Erről ennyit. :S

[Költségeim: macAudio Mobil Exclusive 2.16 első szett 29.990Ft, Audison Connection kondi szett 19.990Ft :), munkadíj (5óra) 20.000Ft, Audioson Connection Best BT2 500 RCA kábel 5.690Ft, Audison Connection Best UF 214 10méter hangszóró kábel 8.900Ft, kárpitozás-bőrözés 5.000Ft, stb.]

>> Tuning és extraBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2008-05-30

Hifi upgradeltem a megfelelő szakemberekkel.
Alapvetően nem akartam nagyon belenyúlni a gyári hifi lelkébe, de végül szinte minden ki lett cserélve. Alapvető elvárásom volt, hogy minden gyárinak kell hogy tűnjön. Tehát fejegység marad, mégha ez a leggyengébb része is az egésznek, hangfalborítás marad, ledek, uv és ormótlan mélyláda kizárva. Valamint karcolás nem eset sehol a kárpitbontás folyamatában.

Így aztán neki láttak a Paradox szakemberei, "heggesztettek" egy RCA kimenetet a fejegységre, kiszedték az első hangszórókat és az összes kábelt. A helyére tettek egy Mac Audio Mobile Excusive 16.2 szettet és egy csomó olyan dolgot szereltek még be ami nekem kínai (jelátalakító, táp+test, ilyen kábel, olyan kábel a Connectiontól). A csomagtartó balhátsó ficakjába egy Audison SRx4 erősítő fért be, ami meglepően jól passzol a gyári müanyag elemekhez, nem is lett leburkolva.

Ezután egy hétre elköszöntünk egymástól.