Blog >> emelő

>> SzervizGy.Attila // Alfa 159 SW // 2020-04-30

Már az autó megvételekor sem működött a jobb hátsó ablakemelő, így az olajcsere után gondoltam vetek rá egy pillantást. Egy léc darabbal kitámasztott ablak fogadott. Vettem is egy utángyártottam és beszereltem. Nem nagy mutatvány. Mostmár működik szépen. 135RON Km. mint olajcserekor. 126190

>> EgyébMacccy // Alfa 159 1.9 JTDm SW Ti // 2017-12-05

Pár napja elvittem a téli kerekeket centríroztatni, mert a gumis műhelyeknek most nincs kapacitása másra, két hetes várólisták vagy a halál. Centrír után gondoltam akkor felrakok én mindent, legalább alapos leszek, réz pasztázás meg minden. Rendeltem is egy 2.5 tonnás ültetett kroki emelőt, 2 tonnás bakokat és egy Yato keresztkulcsot, kértem havertól egy garázst is kölcsön. Levettem a jobb első Ti kereket, felraktam a 17", egy csavar és körbeforg.... Porca madonna! A ragasztott súly beleér a féknyeregbe. Kerék le, Ti fel, két első kerék be a csomiba, irány a gumis. A srác átragasztotta beljebb, ott már csaknem fog hozzáérni, de még beljebb nem meri, mert elmehet a centrír. Garázs, emelő, Ti kerék le, másik fel, egy csavar és forg... akku*va jó ... beleér. Kerék vissza, csomi, bezár, gumis. Mondom tegyük be középvonalra. Vonakodott, dehát én temetésem, ha majd ráz visszajövök. Harmadik próbára már jó lett, elfordul kényelmesen a nyereg mellett a súly. Kerekeket felraktam, minden csavart rézpasztáztam szépen, az emelő is jól szolgált. Az egyik ideges elforgatásos körben sikerült odacsuknom a mutatóujjam a küllő és a féknyereg közé, lendületből. Én mondom, ezeken a nagyfékes autókon kevés ott a hely :)) még most is fekete a körömágy.
Az eszes német gumis után takarítva lepucoltam a kréta írást a gumik külsejéről (!), izopropyl alkohol, szivacs és szilikonzsír a végén, hogy ne szárítsa.

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2017-07-05

Hiányzott az autóról a jobb első emelőbak, amikor vettem. Volt alatta egy kis sziloplaszt azon a helyen, biztos azzal akarták visszaragasztani, ami eltört. 3000 pénzért vettem egy újat. Ez is kipipálva.

>> EgyébNaTo // Alfa 155 2.0 V6 turbo // 2011-06-30

Na ráuntam a tekerős, kínlódós, mahinálós emelőre, és beszereztem egy krokogyélust! :)
Ehol ni:

>> EgyébLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2006-09-22

Emelő+kerékkulcs+vonószem csomag. Trencsiktől.