Blog >> hűtőfolyadék

>> SzervizCsongi // Alfa Spider / GTV Gtv // 2021-03-31

A vezérléscserekor a leengedett hűtővíz igen szép volt... vagy száz éves és az alsó hűtőcső is. Zoli bátyóval persze mindkettőt cseréltük és azt a csúnya offos tágulási tartályt is bontott gyárira visszacseréltük.

240. 256 km

>> SzervizAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2018-08-30

Menet közben a jött a hibajelzés, hogy a hűtőfolyadék túlmelegedett, motort állítsam le, a mutató 130 fokon felakadva. A kiegyenlítő tartály üres volt. A szervízben kiderült, hogy szerencsére csak egy cső törött el, amit kicseréltek, hűtőfolyadékot utántöltötték, a rendszert légtelenítették.

Egyúttal a bal hátsó tolatóradar szenzort is cserélték, ami hol működött, hol nem, ilyenkor a computer hibaüzenetet dobott.

Jobb hátulról jövő, erősödő kopogó hangnak is meglett az okozója: kutyacsontot kellett cserélni.

Km óraállás: 115988

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2017-08-20

A hűtőfolyadék tartályra szereltem egy kapacitív jeladót, ami a fékolaly szintjelzőjére van rákötve. Köszönet Yaninak a sok segítségért.
Én is egy tranzisztoron keresztül egy relét kötöttem az érzékelő kimenetére. Az egészet egy kinyiffant töltő adapter dobozába szereltem.

>> SzervizWilly // Alfa Spider / GTV Spider 2.0 TS // 2014-08-18

Kihasználtam, hogy végre szabadságon vagyok, ezért unokatesómmal el tudtunk végezni pár apróságot ami miatt nem kell szervizbe vinni a kocsit.

-váltóolaj csere (Tutela ZC75 Synth) 69600km
-fagyálló csere, mert a réginek nem tetszett a színe (piros unixos alumíniumbarát került bele 2 liter -72 fokos, ez lett felöntve ioncserélt vízzel)
-a hővédő lemezt lerögzítettük normálisan
-az akkumulátort is lerögzítettük rendesen
-feltettem az anyósülés mögé a tároló hálót
-észrevettük, hogy a test kábel beleér alul a motortakaró műanyag burkolatba és koptatja, ezt is rögzítettük, hogy ne érjen már bele
-ablaktörlőlapát csere, a régit az előző tulaj nem cserélte időben és belekarcolt a szélvédőbe. Remélem polír kiveszi

>> Egyébsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2012-10-07

A napokban alánézve láttam, hogy a hűtőradiátor bal oldali lábán ismét megjelent egy csepp, ezért aláfeküdtem, hogy megnézzem honnan jön. Nagy meglepetés nem volt, a radiátor oldalánál, a műanyag résznél alul szivárog, tehát a radiátort cserélni kell.
Ami viszont szomorúbb, hogy a nemrég rendberakott vízcsövön (termoszáttól a radiátor aljához menő) ismét megjelent a hűtővíz, sajnos megint szivárog. Amennyire láttam, ismét a cső termosztát felőli végén, a bilincsnél indul a folyadék. Itt mintha lenne is vmi sérülés a csövön. Ezúttal nagy valószínűségel csere lesz belőle.