Blog >> hővédő

>> Egyébpakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2022-10-22

A blogokat olvasgatva bukkantam rá a Brodit ProClip megoldására és nagyon megtetszett az egyszerű, de nagyszerű kivitelezés. Hamar meg is született az elhatározás, hogy egy ilyen típusspecifikus telefontartóra szükségünk van. A lehető legegyszerűbb és legkisebb tartót szerettem volna a konzolra, hogy ne rontsa el a beltér szép összhangját, így a sima csuklónélküli MagSafe-re szavaztunk, melyhez rendeltem egy öntapadós mágneses kört eBay-ről. Sajnos a mágnes körüli gumírozott bevonat picit szélesebb volt mint maga a tartó amibe bele kellene férnie, így egy picit ál kellett szabni, hogy passzoljon. Nem lett tökéletesen hibátlan a méret eltérés miatt, de a funkciót tökéletesen ellátja. Ma megvolt a főpróba is mindenféle típusú úton és hibátlanúl fixen tartja a telefont.

A múlt héten beszereztt "D" profil tömítés is bekerült a motortérbe, így már talán mosáskor és esőben nem fog befolyni a víz és egyszerűbb lesz a tisztán tartás is.

Szúrta a szememet még pár dolog pl. az oxidált turbó hővédőpajzs, így ha már a motortérnél jártam kivettem és egy kiadós csiszolás után lefújtam hőálló ezüst festékkel.
Plusz az akkumulátor takaró szövet tépőzárjai le voltak szakadva és lógtak, ezek újra lettek ragasztva, így már szépen áll a helyén.

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2014-11-16

A leömlőnél lévő kipufogó tartót kellett cserélni, meg a hővédő elemet is. Vagy mit. Ezeentúl nem fog semmilyen körülmények között rezonálni elől semmi.

>> SzervizWilly // Alfa Spider / GTV Spider 2.0 TS // 2014-08-18

Kihasználtam, hogy végre szabadságon vagyok, ezért unokatesómmal el tudtunk végezni pár apróságot ami miatt nem kell szervizbe vinni a kocsit.

-váltóolaj csere (Tutela ZC75 Synth) 69600km
-fagyálló csere, mert a réginek nem tetszett a színe (piros unixos alumíniumbarát került bele 2 liter -72 fokos, ez lett felöntve ioncserélt vízzel)
-a hővédő lemezt lerögzítettük normálisan
-az akkumulátort is lerögzítettük rendesen
-feltettem az anyósülés mögé a tároló hálót
-észrevettük, hogy a test kábel beleér alul a motortakaró műanyag burkolatba és koptatja, ezt is rögzítettük, hogy ne érjen már bele
-ablaktörlőlapát csere, a régit az előző tulaj nem cserélte időben és belekarcolt a szélvédőbe. Remélem polír kiveszi

>> SzervizDévid // Alfa 156 2.0 TS // 2011-01-16

Szombat reggel kicsit hangosnak találtam a kipufogómat, így gondoltam alánézünk a dolgoknak. A hővédő lemez picit lógott az egyik csavarnál, így azt megszereltem. Itt az eredménye a sok hülye sorozat nézésének. :D Ránéztem a kipufogódobra is, siralmas. Felírtam a teendők listájára a javíttatását, bár lehet ideiglenesen megpróbálok valamit alkotni oda is. :D

>> Tuning és extrasomeday // Alfa 156 1.6 TS // 2008-04-11

Most hogy hazajöttem küldföldről végre újra ápolgathatom a szemem fényét. Nagyon nagy öröm volt bele visszaülni.
Az autóm fóliázásának története: Nagyon szépen lefóliázva vettem, de "sajnos" nagyon sötét árnyalattal és nagyon - nagyon műbizonylat nélkül. Hosszas utánajárogatás után (szerelő, internet, fóliás) Úgy döntöttem, hogy akkor leszedem az első oldali fóliákat. Leszedtem. :(, Fentmaradt a ragasztó és az istenért sem tudtam lemosni, de keményebb anyagokkal nem mertem próbálkozni. No mind1 autó levizsgázott és az volt a terv, hogy visszafóliáztatom az újonnan megismert nagyon rugalmas fóliásommal.
Nem jött össze időben, aztán én meg kimentem dolgozni és itthagytam mind2 szerelmemet. Az egyik utánamrepült :)
MInd1 most hazajöttem és rögtön irány a fóliás. 8000 volt az első kettő ablak és még grátiszban fóliát is megkaptam a szélvédőre nappellenzőcsikig. Én kértem hogy rakja fel és ő meg nem kért érte pénzt :) Az emberem nagyon rugalmas, !szerintem! jól dolgozott.

Szuper. Most méégszebb. Főleg az Alfacity matricával... Imádom.