Blog >> fertőtlenítés

>> SzervizWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2019-07-23

Egy éves lett az autóm, így elvittem az első revízióra Budaörsre. Az éves inspekciók mellett kapott új olajat és pollenszűrőt is cseréltek. Minden rendben van, azt mondták, hogy nem tudnak belekötni. Az előző olajban 5000 km sem volt, de az utóbbi hónapokban szinte csak városban használtam az autót, ami az olajnak is elég nagy igénybevételt jelent. Szoftverfrissítést is kapott, az adaptív tempomatos visszahívásos sztori ezzel elrendeződött.

Ezt követően az Autó Néro Kozmetikába vezetett az utam egy ózonos klíma fertőtlenítésre, ez egy 15 perces művelet, melyet fél óra szellőztetés követett. Nem volt büdös a klíma, de jobbnak látom minden pollenszűrő-cserekor megcsinálni ezt a kört preventív jelleggel. A bolti elpukkantós verziókat nem szeretem, mert utána napokig illatos-büdös az utastér.

Szervizköltség: Selénia 0W-30 Digitek + szűrő, pollenszűrő, munkadíj 95.579 Ft

>> AutóápolásÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2016-06-25

Eljött a klímaszezon, eljött az ideje a fertőtlenítésnek. Most sem Wurth, de tetszett az előző években használt könnyen hozzáférhető töltet. Fincsi Illat, nyugodt lelkiismeret.

>> SzervizWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2016-06-08

Elég ritkán klímázok (inkább csak pályán szoktam), jobb szeretem a lehúzott ablakot. Aminek egy hátránya van, városban a zaj. Úgyhogy a minap is inkább kicsit ablak fel, klíma be amíg a hangos teherautók közül kiérek. Na lett olyan büdös az autóban, hogy ihaj. Úgyhogy azzal a lendülettel hazafelé beugrottam az autósboltba, rendeltem egy pollenszűrőt és egy klíma fertőtlenítőt (a hosszúcsövű fajtából).
Egyébként pont egy éve cseréltem pollenszűrőt, úgyhogy ideje is volt. Ahogy kinézett, az pedig nem semmi. Pedig rajta volt a geotextil réteg is, amit ráapplikáltam kísérletileg. Az is megfogott egy tisztességes pormennyiséget, volt értelme szerintem.

Na lényeg, hogy nekiálltam kiböngészni, hogy hol a klíma hőcserélője és a vízkifolyó (alias Whisky folyó). Gondoltam bedugom oda a csövet, aztán direktben fújom rá a fertőtlenítőt. Bő 40 perc burkolatok leszedése és zseblámpával nézelődés után feladtam. Én a műszerfalat le nem szedem, anélkül meg nagyjából esélytelennek tűnt. Talán megtaláltam a klíma hőcserélőjét és talán a tűzfal felől 1 imbusz csavar fogja, de talánra én nem szivatom magam. Szóval hagytam a címben szereplő francba az egészet.

Így végül szépen a leírás szerint a befúvó motor felől jól megkínáltam a fertőtlenítővel. Aztán bekapcsoltam a befúvó ventit, úgy is nyomtam bele egy kis szert, hogy nyomja rá a hőcserélő felületekre is.

15 perc várakozás után bekapcsoltam a légkeringetést és kiszellőztettem. Ennyi. Egyelőre olyan műcitrom illat van, hogy csak egy pici fokkal jobb, mint a mocsárszag ami előtte volt :-) Remélem a célt elértük és nem lesz egy darabig büdös, és nem keringenek bacik meg spórák és hasonlók a levegőben.

>> AutóápolásÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2015-07-02

Tavaszal szoktam fertőtleníteni klímát, de most valahogy július 2-ára csúszott. Ez sem a wurth palack, mert már van több féle a nagy boltokban is, nem kell kerülnöm a budakeszi mintaboltba. Ez hasonló a tavalyihoz, kiválóan megfelel. Illat, nyugodt lelkiismeret.

>> SzervizAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2015-06-13

Gyengélkedett a klíma, konkrétan nem hűtött, ezért gyorsban elvittem az állandó mesteremhez. A gáz egy része elillant, így az feltöltésre került. Nem történt semmi varázslat, nyomáspróba, UV-s festés, ellenben már rendesen hűt, és grátisz volt... Ha rövid időn belül ismét gond lenne a hűtési teljesítménnyel, akkor komolyabban is megnézetem.

Működő klímával már szükségszerűvé vált a pollenszűrő cseréje, és a klíma fertőtlenítése is. A pollenszűrőt legutóbb tavaly májusban cseréltem ki, az egy év alatt igencsak elkoszolódott és dzsuvás lett. Most is Tecneco FM aktívszénszűrőset tettem bele. A fertőtlenítést Loctite SF 7080 Hygiene Spray-vel végzetem el.

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2015-05-31

Sor került a pollenszűrő cserére, és egyúttal kapott egy fertőtlenítést is...

>> Autóápoláspedrobaa // Alfa GT 1.9 JTD Distinctive // 2015-05-13

Eredetileg utántöltetni vittem, de a befújt levegő lassan ugyan, de lement 8 fokig, így nem bántottuk. Ha már ott voltam csináltattam egy fertőtlenítést, ugyse tudni mikor kapott utoljára.

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-07-08

Már csak langyos levegőt fújt a klíma és ez fekete autónál, bőr ülésekkel, felér egy kínzással. Kezdetnek kicseréltem a pollenszűrőt, februárban volt utoljára, de azóta már beletettem több mint 7e km-t, és ha már rendbe rakom a klímát, nem spóroljuk le. Meglepően tiszta volt, gondolom ez betudható annak, hogy idén szinte nem is használtam. Ezután jött a töltés és tisztítás. 30gr volt a rendszerben, 500 helyett, csoda hogy nem hűtött...
Ózonos tisztítást kértem, az a tuti, de előtte befújták sprayvel is, úgyhogy alaposan ki lett fertőtlenítve.

Költségek:

Alco pollenszűrő: 2200.-
Klímatöltés: 8500.-
Ózonos tisztítás: 4500.-

Össz.: 15200.-

A munkát Sajószentpéteren csinálták.

>> AutóápolásÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2014-05-25

Nem a szokásos kis palack, de remélem, a szokásos hatás.

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-05-29

A korábbi balul sikerült folyadékos klímatisztításom után, ismét kitisztítottam a szellőzőrendszert és fertőtlenítettem az utasteret Loctite klímatisztítóval!