Blog >> nanolex

>> AutóápolásWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2022-04-20

Valamiért itthonról szinte teljesen eltűntek a Nanolex termékek, most épp a motodox.de-ről szerzem be őket. A véleményem továbbra is pozitív róluk, szépen teszik a dolgukat.

Bogároldóból az idei szezonban megpróbálom a Gtechniq PH semleges termékét. A Nanolex bogároldójára habár az van írva, hogy nem bántja a bevonatokat, de erősen lúgos, úgyhogy azzal nem kockáztatok.

>> AutóápolásPoló // Alfa 156 GTA // 2021-04-02

A levélfogórács ki volt fakulva. Zsebsárkánnyal visszahoztam a színüket és átkentem őket Nanolex Trim Rejuvenatorral.

A rácsba tettem gyári új patentokat is, így most szépen illeszkedik.

>> AutóápolásWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2020-10-29

A habosítóhoz használt akkus pumpa nem bizonyult jó választásnak, először a töltője adta meg magát, aztán az akkuk is elvesztették a kapacitásukat, csak szivargyújtóról lehetne üzemeltetni, de úgy meg elég kényelmetlen. Vettem helyette egy Xiaomi Mi Portable Air Pump nevű akksis cuccot, remélem ez hosszabb életű lesz.

Tisztítószerekből is után kellett tölteni a készleteket. Egy ideje már a Nanolex Reactivating sampont használom, nagy különbséget nem érzek, talán csak hogy ez kevésbé habzik. Az róla a mondás, hogy segít megtartani a kerámia bevonat hidrofobitását.

Felnitisztítóból is kipróbáltam a Nanolexet, ez egy kicsit sűrűbb cucc, így jobban fennmarad a felületen, és elég gazdaságosan használható, kis mennyiség is szépen feloldja a fékport, a jó minőségű szórófej is sokat segít.

Vettem egy WashCoat nevű anyagot is, ezzel akarom kiváltani az SiFinish-t, mert be kellett látnom, hogy a teljes felület applikálása és visszatörlése egy kicsit körülményes. Ezt csak mosás után habosítóval fel kell fújni, majd öblítés nagynyomásúval és szárazolás.

Végre sikerült itthon szereznem PH semleges bogároldót (Gyeon Q2M Bug & Grime Remover), nem kell külföldről rendelni. Mire elfogyott az előző, a bogárszezonnak pont vége lett, egyelőre bontatlan.

Lett egy PH semleges snow foam is (Shiny Garage Fruit Snow Foam), ezeknek nincs olyan nagyon nagy haszna kerámiázott felületen, de legalább kellemes az illata, és valljuk be, hogy a mosás leglátványosabb része, kár lenne kihagyni. :D

>> AutóápolásWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2019-11-19

Ma az Autó Néro Kozmetikában töltötte a napot az autó, a hátsó lökös és a tető javított része kapott egy polírt, majd visszakerült rájuk a kerámia bevonat, végül az egész autóra kértem egy Nanolex SiFinish bevonatot a kerámia élettartamának növelésére - nem árt az extra hidrofóbitás, sajnos megint elértünk a szutykos hónapokhoz.

Bónuszként kipolírozták a ráégett kormot a kipufogóvégekről valami kis menő Rupes akksis géppel. Végre újra makulátlan az autó, öröm és boldogság. :)

>> AutóápolásWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2018-10-23

Másfél hónapja van fent a kerámia, eddig hozza az elvárásokat. A lándzsás mosóban is egész szépre lehet mosni, persze ha bogaras, akkor kell egy kis mosókesztyűs rásegítés is neki, de rovaroldóra akkor sincs szükség. Kivétel a két első lámpa, amiken semmilyen bevonat nincs, ezért itt kis mennyiségű rovaroldót használok ügyelve arra, hogy a fényezést ne érje, mert a bevonatnak árthat. A nano üvegkezelő is jól működik, a szélvédő útközbeni rovarmentesítése pillanatok alatt megoldható a kutakon lévő lehúzóval, kefére nincs szükség.

Természetesen igazán szép akkor lesz az autó, ha egy rendes mosókesztyűs mosást kap. Két méterről nézve egy 3 perces nagynyomású mosás után is nagyjából tökéletes benyomást kelt, de ha szeretném eltűntetni azt a minimális foltos réteget is, ami fénnyel szemben nézve látszik, akkor nem lehet megúszni. Már ideje volt, lassan 3 hete tervezem, csak nehezen tudok rá időt szakítani.

A téli felkészülés jegyében szárazolás után feldobtam a fényezésre egy SiFinish bevonatot, ez egy kicsit frissíti a kerámiát, és növeli az élettartamát. A szélvédő kapott egy frissítő réteg Glass Guardot, az abroncsok, műanyagok, kéderek pedig Plast Star-t, ami ápolja őket, és hidrofób lesz a felületük, télen pl. nem fagynak be a kéderek. A fényezésen lévő bevonatra való tekintettel a falcok rendberakásához Sonax helyett a Nanolex Final Finish nevű quick detailert használtam, ami előbbihez nagyon hasonlónak tűnik.

Az esős-havas szezonra beraktam a gumiszőnyegeket is. Érdekes, hogy gyári létükre nem teljesen jó a méretük, elég pronyón néz ez így ki, de célnak megfelel.

>> AutóápolásWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2018-09-05

Sokat agyaltam rajta, hogy kell-e nekem kerámia, végül rájöttem, hogy úgy sem nyugszom addig, amíg egyszer ki nem próbálom, akkor pedig már inkább kerüljön a még jó állapotú fényezésre. Olyan helyet kerestem, ahol jó minőségű anyagokkal dolgoznak (CarPro, Nanolex, Servfaces, …), végül az Autó Néro Kozmetika mellett döntöttem.

A bevonathoz először kell egy teljesen makulátlan felület, ezért kapott egy enyhe polírt az autó. Nem volt szükség sokfázisos polírozásra, mert a fényezés még jó állapotban volt - leszámítva az első lökös szélén legalulra a múlt hónapban beszedett néhány karcot (burkolatlan részen parkoltam, egy hupli mellett volt egy gödör, ami elsőre frankón nem tűnt fel), szerencsére a polírozással ezek szépen kijöttek, ld. előtte-utána kép.

Ezt követően került fel a Nanolex Si3D HD bevonat a fényezésre, majd az autó másnap késő délutánig a kozmetikában maradt a megfelelő kötés végett. Használni mostmár szabad, de mosni még kb. egy hétig nem javasolt. A bevonatra három év garanciát vállaltak, ami nem hangzik rosszul, meglátjuk, hogy hogy fog teljesíteni, úgy is hamarosan jön a téli szezon.