Blog >> féknyereg

>> Tuning és extraGabesz // Alfa 156 1,6 TS Distinctive // 2011-03-28

Az elmúlt 2 hét eseményei:

Elérkezett az idő, hogy kicseréljük a csúnya acélfelniket a gyári alufelnikre, és felkerüljenek a nyári gumik. Azt reméltem, hogy a nyári gumikkal, amivel vettem az autót még ezt a nyarat lehúzom, de biztonsági okokból inkább vettem rá 4 (használt) Matador gumit. Szerelve 24.000Ft volt. Azért nem újakat vettem, mert tervben van a 15" gyári felniket 16" ra cserélni.
Sikeresen átléptük a 140.000. Km-t :)
A féknyergek fekete színe sem tetszett, ezért vettem fényes piros festéket és lefestettük őket vasárnapi kikapcsolódásként a barátnőmmel :)
Sokkal jobban mutatnak a tűzpiros féknyergek :D
Az egyik kerék levétele közben sikeresen elrepesztettem a gyári kerékkulcsot... Ezért sürgősen kölcsön kellett kérnem egyet.

Költségeim:
4db nyári gumi: 24.000 Ft
Hammerite fényes piros festék: 1.750 Ft
Teleszkópos kerékkulcs: 2200 Ft

>> Szervizvm // Alfa 164 2000 T.SPARK ALTO `96 (74 DBA) // 2010-06-25

Ismét ellátogattam Zé.-hez, nehogy legyen egy nyugodt estéje.
Eredetileg egy könnyű levezető féknyereg-felújítás volt a terv, mivel a gumitömítések mostanra kissé viseltesek lettek, a vártnál viszont jobban össze voltak gyógyulva az alkatrészek, így derekas harc lett a vége. Ha már homár alapon lecseréltük a fékfolyadékot is. Pontosabban Zé cserélte, de a heroikus és zsibbasztó légtelenítő féktaposás nyomán teljes jogú csapattagnak érzem magam ;-)
A nyergek, és a kézifék pedig mint a sáááfháuzen...

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-05-09

Eddig sem volt a helyzet magaslatán a 2 hátsó féknyergem, mert
1. fékbetét/tárcsa cserekor mindkettő gyári széttört, és a '86os Uno Turbo-m megmaradt cuccaiból pótoltam
2. Volt eltérés a 2 oldal között nem kicsit műszakin, annak ellenére hogy újak a tárcsák/betétek
3. Állítólag kőkeményem blokkolnia kellene kéziféktől, de alig van fékhatása, pedig a kötelek, fékcsövek is újak.

Namost tetézte ezt azzal hogy a jobb hátsó enyhén fog folyamatosan, úgyhogy megrendeltem a felújító készletet hozzájuk. (2400 HUF)

>> Tuning és extraSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2010-05-11

Egy valamit még hiányolt a szemem a szép rosso féknyergekről, igen azt, az Alfa Romeo feliratot. GT barátomat zargattam és elkészítette nekem a matricákat. Ma megjött délelőtt és késő délután fel is raktam őket. + Még elöl is lefestettem ezüsttel a tárcsa megfakult részét.

>> Tuning és extraSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2010-04-21

Egy kis pucolás és csiszolás után megkapták a hátsó nyergek is a rosso fényt, + a tárcsák rozsdás része is meg lett csiszolva azok pedig egy kis hőálló ezüsttel szépültek meg.

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2009-12-12

Soha nem hagyom télen behúzott kézifékkel az autómat állni, főleg hogy jópár évvel ezelőtt véletlenül úgyhagytam és jól összefagyott minden.
Azért is lepődtem meg hogy miután leesett az elő hó, és egy szép jobb kanyarban rárántottam úgy is maradt.. :) Mint kiderül mikor pár hónapja cseréltem, nem ment a helyér rendesen a bal gumi porvédő és bevizesedett, majd fagyott..
Ez az eset viszont végképp rávilágított arra, hogy hiába újak a tárcsák-betétek hátul, szart sem fog főleg a kézi, úgyhogy mindenképp vagy új féknyergek, vagy felújítás következnek..
Aztán lehet munkahengeekre bíznám a kéziféket is.. :P Csak ne lenne olyan költséges az ABS működését nem befolyásoló verzió.. :S

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-05-25

Ma látogatást tettem az autófényezők gyöngyénél, Krisznél. Kivittem a küszöböket, meg az első toldatot, hogy majd jól lefényezi nekem, és akkor kerülhet is fel minden az autóra. Lebontottam a gyári küszöböt, erre már nem lesz szükségem. Odapróbáltuk az új küszöböt, és sajnos nem tökéletes. Valamiért picivel rövidebb a kelleténél. Kicsit furcsa ez így, hiszen típusspecifikus a cucc, így rendeltem. Persze ettől még fel fog kerülni az autóra, ezen a dolgon lehet segíteni, csak hát ez plusz munka, és erre nem számítottam. A Novitec első toldattal ugyan ez a helyzet. Úgyhogy most a project kicsit jegelve... :-(
De ha már ott voltam, üres kézzel nem jöttem el. A féknyergek piros színbe öltöztek, valamint a féktárcsa és kerék közötti rozsdás részt is lecsiszoltam, és szép fekete színt kapott. Nagyon nagy köszönet Krisznek a segítségért!

>> Tuning és extraGábor80 // Alfa 156 TS Distinctive // 2009-03-24

Tavaly nyár végén új felnikkel leptem meg Alfinyót, amik a hétvégén egy alapos féknyereg csinosítás után -Motip, kétkomponensű féknyereg festék- végre felkerültek a gépre! 17" -os GTA felni lett az új nyári szett, rajta P. Zero Nero gummákkal. Nagyon dögös lett tőle a gép, mintha rá öntötték volna! :-)

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2008-09-03

Ismét Gerissimo és faterja vette kezelésbe a verdát. A rossz ajtóhatároló lett cserélve a jobb első ajtón ( komoly para volt bennem, hogy a szabadon lengő ajtó egyszer nagyon megüti az éppen ott molyoló kicsi lányunkat ), az előző szerelésekből kifolyóan hiányzó csavarok és patentok is pótolva lettek az ajtókárpitban.
Régóta idegesített az alapjárati vibráció miatt hallható cicergés az "anyóslégzsák" felől, amely mostanában egyre inkább erősödött - ez is meg lett szüntetve.
Cserélni kellett továbbá a két hátsó féknyerget is.
Most megint kuss van - egy ideig, gondolom. :)


A mai napon egy nagyon-nagyon régi vágyam is teljesült Geri jóvoltából: vezethettem egy 155 Q4-et!!!
VVVVVVVVVVVVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Qrva jó, nem hittem volna, hogy ennyire brutál, mondjuk azért ez már egy nem is kissé "okosított" verzió... SSSSOooookkkkkoooottttt kaptam... Nagyon nagy élmény, játszós/hobbi autónak nagyon kéne.

>> Tuning és extrape-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2008-05-31

Jövő héten érkeznek az új 17-es felnik ezért belevágtam a féknyergek festésébe!