Fórum >> Típusok >> 159

WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 15:07:49 // 99956
Köszi, hasznos képek, legalább azt már látom, hogy kifér a csavar a rugótól :-) Így kisebb lélegzetű az ügy. Egyébként kitakarítottam a zsírt belőle és próbálkoztam még egy utolsót a savmentes olajjal. Kifújkáltam kompresszorral a szilenteket és környéküket. Mikor tiszta lett, kapott még egy bő adag olajat mindkét szilent mindkét oldala. Ezután kompresszorral megint megfújkáltam, remélve, hogy a nyomás juttat be egy kis kenőanyagot. Aztán törlés. Ránézésre most jól néz ki, szép tiszták a felfogatási pontok, minden olyan gyárias. Mondanom sem kell, a változás nulla. Majd ha csáposra fel tudjuk tenni, megnézzük. Főleg, ha csere után is képes nyekeregni, akkor nem érdekel, nyekeregjen :-)
WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 14:53:20 // 99955
Egyébként ez tök igaz, kicsit pszichológusnak kell lenni. Autó vételnél sokan ráfeszülnek a műszaki dolgokra. Én nagyon szoktam figyelni azt is, hogy ki az eladó, milyen ember, milyenek a gesztusai. A saját üzletfeleimet is ugyanígy megfigyelem. A testbeszéd, gesztusok árulkodóak. Ezt egyébként tanítják is, tervezem is, hogy kicsit elmélyedek benne, nem haszontalan. :-) Egyelőre autodidakta módon jutottam erre, rengeteg ázsiai emberrel van dolgom és ők elég érzékenyen veszik a gesztus jeleket. Nagyon figyelnem kell, hogy hogy ülök, kire nézek, kit szólítok meg először, ilyenek.
droberto2017-10-03 14:47:29 // 99954
...mert nem fognék...
droberto2017-10-03 14:45:26 // 99953
Magam soha nem fognék auónepperkedésbe, mert fognék egy autón se, de a önjelölt tesztvezetők kiszűrésére jó lehet, hogy kirakatod vele az asztalra a vételárat. :)
Bár nyílván ehhez is kell emberismeret és pszihológia, hogy kinél ragaszkodj hozzá és kinél tekints el tőle. Mert ugye ez sok embernek lehet sértő és nem mindig van azonnali KP-s fizetés.
És ugye sok olyan sztorit is hallani, hogy a kevésbé kultúrált és/vagy öltözött mókus, nejlon (bocsánat Tesco-s) szatyorba vitte be a 20 Millát és hozta ki az új Mercit a szalonból...
Shadin2017-10-03 14:44:01 // 99952
Komplett felső csere után is tud nyekeregni. Próbáld ki a műanyagost :-)

link...
droberto2017-10-03 14:36:54 // 99951
A szomszéd Cartársnak pont egy alapos gőzborotvás puccer után kezdett eget rengető nyöszörgésbe. :) Persze ez engem nem tántorít el tőle. :)
Hozzáférhetőség: Kerékcserekor és olajcserekor férsz hozzá viszonlag legjobban a gumialkatrészekhez.
Anyag: A bringák első gáz/levegő telójához létezik kimondott szimmering ápoló spray.
Utána kéne olvasni külföldi fórumokon, hátha valakinek már van valami bevált szere.
Lehet, hogy az ipari gumiabroncsápolót kéne megpróbálni szórófejesíteni...
(Kár, hogy már ninics közöttünk GTPeti, ő biztos tudna valami okosat mondani erre. :))
droberto2017-10-03 14:28:16 // 99950
Én amikor a robogómat vettem volt egy 2! oldalas csekklistám. :) Az első kettő moci ez alapján telefonon ki is hullot. A 3. egrit hívtam - szimpatikus volt eleve -, de mondtam neki, hogy öszintén mondja el az összes hibáját (1-2 éves hibátalan garanciás-karcmentes motort kerestem), mert ha elmegyek és találok rajta bármi hibát vagy karcot kifizettetem vele az utamat. (Volt azért egy "B" kiszemelt tarcsiba Hódmezővásárhelyen) Persze hozzátettem, ha tényleg úgy lesz az állapot ahogy mondja, akkor alku nélkül kp-ba fizetek. Úgy is lett. :) Egy próbakör után boldogan toltam be az autó puttonyába. :)
Egy használtabb járműnél az állapot pedig már jóval relatívabb. Nehezebb kérdés. Mást gondol róla a vevő és az eladó is.
RomeoOne2017-10-03 14:24:49 // 99949
Pedig neked elsődleges érdeked, hogy "pszichológus" is legyél, mert sok jó vevőt riaszthatsz el ezzel. Persze, nem tudom mennyire pörög az Alfa biznisz, ha napi 3 autó elmegy így is, akkor nem kell ezzel törődni, de feltételezem, azért ennyire nem forognak gyorsan a kocsik. Ha a beszállódíj miatt heti egyet adsz el, heti 2 helyett, akkor hetente egy autónyi haszonnal megkárosítod magad. Gondolom az azért már tudná fedezni a hülyék költségét is. Vagy legalább a szelektálásét. De mindegy is, ahogy mondtad, ez a te időd és a te pénzed, te döntesz felette. Én biztos nem fogom megmondani senkinek, hogy mit csináljon.
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 14:19:16 // 99948
Itteni Alfásoktól tudod mit kérek, max egy meleg kézfogást mivel pont velük van a legkevesebb gond valaki még próbakört sem akar menni úgy kell őket noszogatni :DDD
Jött egy Amore tag a feleségének TI 59, zuhog az eső, beülünk az autóba, elindítja, mondja akkor írhatjuk a foglalós papírt és leállítja, mondtam neki legalább menjünk már egy kört, kérdezte minek jó ezen minden ...
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 14:13:23 // 99947
a pszichológus feladata kiszűrni a hülyéket nem az enyém :)))
WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 14:10:55 // 99946
Pont ezen gondolkoztam, hogy mivel pozitív hatást nem sikerült elérni, amit elérek kézzel letörlöm és holnap elkanyarodok a mosóba (mert amúgy is megyek) és kinyomatom onnan amit még lehet. Bár lehet ez is hülye ötlet :-)
A savmentes olaj volt az első kísérlet, de attól szerintem szárazabb nyekergésre váltott. A zsír spray kb semmit nem csinált vele, nekem úgy tűnik, hogy kb csak az alkatrész külső felületén csapódott ki a fehér trutyi, nem jutott az be ahova kellett volna neki.
Ez a franc TI futómű persze pont olyan, hogy semmivel és sehogy nem férek be a kerék mögé. Megemelni sem tudom, mert nem fér alá a kroki emelő sem normálisan az autónak. Tiszta szívás :-)
csokagm2017-10-03 14:03:42 // 99945
Ez egy tényleg kényes kérdés. Többen ismernek itt személyesen is Téged, így gondolom bevállalnák a 10est, viszont egy jött ment az utcáról nem biztos.

Én mire megtaláltam az autót amit megvettem, rengeteg helyen voltam. (Győr-Nyíregyháza-Debrecen-Fehérvár-Pécs-Vác-Miskolc) oké, általában több helyet néztem egyszerre, de rengeteg üzemanyagot elbasztam feleslegesen. Ha mindenhol fizettem volna egy 10est elég nagy rábaszás lett volna. Igaz én a látott 10+ autóból 3at próbáltam ki. A többinél kivülről látszott, hogy felesleges, akkor meg minek basszam el a saját időmet.

Az első amit kipróbáltam az újpesti nepper autója volt, aztán valahogy tesztkör után eszembe jutott a pótkerék, hogy benézzek oda. Összevissza álltak a lemezek, lecsupaszítva az egész. Ki se próbáltam volna ha előbb eszembe jut.

A 2. 3. valójában egy nap volt és éreztem, hogy valamelyik lesz a kettő közül. A 2.-at sajnáltam is, mert korrekt figura volt, de inkább a 2 literest válaszottam a 2,4es helyett, na meg mivel fiatalabb volt.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy már bennem is a végére borzasztó nagy előítéletek voltak, mert a telefonban ezerszer rákérdeztem mindenre, mégis egy romhalmazért autóztam több száz km-ert.
WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 14:00:54 // 99944
Nyilván van egy értékhatár, amikor az ember már azt mondja, hogy megnézi, megtapogatja mit vesz. Ez egyéni érzékenység kérdése :-) Én mosógépet és szárítót sem rendeltem netről. Szép, meg jó dolog utána olvasni, kitúrni fórumról, hogy mit kell rendelni, de én bizony megnéztem. Fórumon olvasgattam véleményeket, de az nem tapasztalat, az alapján kétes dolog dönteni. Ott bekapcsolták nekem a hagyományosat és az inverter motorosat, és azonnal megvolt a döntés. Nyilván nem egy teljes mosásra, de az autót is csak próbakörre viszi az ember, nem tol egy Budapest-München-t. Egy autónál is pont csak annyi számíthat, mint a mosógépnél. Baromi halk volt, elhoztam. Az autónál is ha pozitív a benyomás, kell.
5e Ft-ot buktam azon, hogy nem neten rendeltem. Tehát mondhatni megfizettem a próba árát, de ez az árba építve jelentkezett. Ha inkorrekt vagyok, akkor kimegyek az üzletből és megrendelem házhoz telefonról. Értem, hogy van aki ezt csinálja és feleslegesen az idődet rabolja. Abszolút megértem, ha besokalltál.
A másik oldalon meg a korrekt vevő viszont elbizonytalanodik. Ha nekem kerek perec kiírják, hogy 5e-ért foglakoznak velem az üzletben, nem megyek be...
droberto2017-10-03 13:58:58 // 99943
Autóeleadás szerintem...

Általánosítani nem szabad, de tény legalább annyi a hülye a nepper és a vásárlói oldalon is. Sok az átbaszós és "idegesítő dumás" nepper. A vásárlói oldalon, meg azt gondolják, hogy újautót vesznek használt piaci ár alatt. Irreális elvárások vannak vevői oldalról is.

Én próbakör nélkül nem vennék autót. :)
droberto2017-10-03 13:52:16 // 99942
Ez jó kérdés, örülök, hogy szóba hoztad.
Én se tudom, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken levő futómű gumialkatrészeket, mivel ápoljam/hidratáljam. Ugyanis egy ipari folyékony gumiápolót nehéz bejuttatni az illesztett, kenni kívánt (nyekergő) részhez.
A szilikon hidegben dehiratál + koszgyűjtő. A WD40, "zsírspré" úgyszintén koszgyűtő és ismeretlen hatása lehet (ph; vegyi összetétel) a nem ismert anyagú gumikra....
Liquid2017-10-03 13:45:05 // 99941
Megértem az álláspontodat, mert vannak hülyék, de ezt neked kell tudni kiszűrni :) Eldönteni valami alapján, hogy odaadod-e próbaútra átvizsgálásra, vagy csak 10e-ért.
Személy szerint nem fizetnék a próbaútért, etikátlannak tartom, kalkulád bele az árba. De végülis nem pont ez a nepper feladata? :)
Olyan mintha extra fizetést kérnék mondjuk a napi 4 órán felüli munkáért.
WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 13:44:52 // 99940
Köszönöm Neked is, Erhardnak is a választ. Megnézem a stabrudat is. Elég vaskos "pálcák" :-D
Annyi biztos, hogy jobb elöl valami. Egyébként ez normális, hogy nem lehet elhallgattatni? Gondolom a gumi fordul el a fémben, vagy belső fém csövön. Vagyis igazából a nyekergésen kívül semmit nem okoz. Azt gondolnám, ha befújom valamivel ami nem eszi meg a gumit , de ken (pl savmentes olaj) , akkor elhallgat és nem kopik ki, vagy legalább nem olyan hamar. De ez csak hangosabb lett mióta bazgatom. Nem a pár ezer Ft-ot sajnálom, de megfogadtam, hogy gyári alkatrészt amíg használható, ki nem szedek. Túl sok volt a rossz tapasztalat. :-)
droberto2017-10-03 13:16:16 // 99939
A stabilizátor pálcákba erősen kapaszkodj bele és rángasd meg. Nekem is hasonlóan viselkedett jobb hátul. Véletlenül vettem észre az aknából, hogy kotyog a gömbfej amikor tologattam magam fellett. :)
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 12:49:31 // 99938
csak olyanokból mint pl Te 100-ból 1 ...vagy inkább fél :DDD
No akkor minden esetben vissza kaptad volna a 10 rugót... akkor miről beszélünk? :D Itt csak az bukik aki habokra jön el... nálam akkor pattant el a cérna amikor az egyik autóra jött egy gyökér, megénzte... következő nap próbaút... rá pár napra szerviz átvizsgálás, vasárnap felhív, hogy kell, menjek a foglalóért, rá fél óra múlva még sem kell ... na ezóta változtattam, van időm mindenre csak az pénzbe kerül :DDD
Liquid2017-10-03 12:36:46 // 99937
Azért ez elég sarkított hasonlat. Neked nem berendelni kell, hanem ott áll. Ha a laptop ot van a kereskedőnél akkor szerintem ki tudod próbálni...
Amúgy meg egy 3 millás cucc használtan kicsit más kategória mint az új mosógép.
De fordítsuk meg ha nemtán használt 3 méteres képátlós TV-t vennél használtan 1.3 misiért, gondolom szeretnéd kipróbálni :D
Értem én hogy a komolytalan jelölteket el kell riasztani, de azért azt te is nagyon jól tudod hogy egy használt autónál bár milehet, és pont te írtad lehogy a beszámítottakkal bizalmatlan vagy, na ugyanezen okból akarja az ember kipróbálni. Mert én elhiszem, hogy te tudod hogy jó, meg műszakis, meg kitakarított, meg szilikonha áztatott, de attól én még nem feltétlenül kell, hogy elhiggyem.
Személy szerint ha megegyeztünk árban és próbaútra azt mondaná valaki hogy 10e, akkor ott egyből sarkon fordulnék, vagy megkérdezném, hogy ha tudja hogy jó akkkor minek neki a biztosíték? Tudni kell, hogy 1 kivétellel mindegyik kocsit megvettem, amit kipróbáltam (azt az egyetis egy ismerősnél néztem meg, hogy legyen fogalmam milyen a Panda)
Csabi2017-10-03 12:29:49 // 99936
Igen. Ráadásul szar úton mentünk...kiderült, hogy a futómű egyben van semmi rendellenes hang...kuplung szintén...jól megy nem torpan...fékek rendben...motornak szép hangja van...Nekem ennyi elég volt..de kellett a próbakör :)
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 12:17:19 // 99935
akkor jó sok minden kiderült a próbaúton :DDD
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 12:15:48 // 99934
felső lengőkar... ugyan az a szilent 2005-2012-ig, 3700 és 2700ft a trw nagyság rendileg préselni kell...
Zolibácsi2017-10-03 12:14:16 // 99933
én melletted vagyok, inkább kifizetek 10.000 a próba körért, ha fair tájékoztatást kapok és nem szart akarnak nekem eladni.

Tegnap beugrottam az eladás incidens után DZ-Zsoltiékhoz röhögni egyet és mutatta milyen szép 147-est vett egy bácsi németből. Konkrétan rugók, komplett futómű, autó alja, minden csavar szarrá rohadva. Konrkétan azt mondta hogy 50.000 és bontásra.
Belül szép az autó és már ennyi elég is volt, hogy megvegyék.
Csabi2017-10-03 12:11:50 // 99932
Hát úgy vettem, hogy kicsit sem érdekelt, hogy mit mond, ráadásul mellébeszélt. Nem az alapján döntöttem amit mondott. Talán még a focitémát is elővette úgy hogy összesen 10 percet voltam ott...sietnem kellett haza...Szóval 10perc alatt beültem megnyomkodtam a gázt, kuplungot, mentünk egy kört és ennyi.
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 12:11:25 // 99931
nem tudom milyen műszerrel foglalkozol de nem tudok párhuzamot állítani a kettő között egy új dolognál ha rendelek sem próbálhatom ki akár a szárítógépet vagy mosógépet vagy egy laptopot bár biztos van olyan kereskedő aki lerendeli nekem a 3 kilós laptopot csak azért, hogy kipróbálhassam és a végén azt mondhassam áhhh ezen a windows 1,5mp-cel tölt be lassabban még sem kell add el akinek akarod :DDD
Vagy ha veszek egy új lakást majd megérem a kiviteleződ had költözzek be már 1 hétre, mert ha jól érzem magam csak akkor veszem meg a lakást.... nonszensz dolgok.
Használt eszközöknél azt mérlegeli az ember milyen az állapot az árhoz képest, működik avagy nem. Teljesen mind1 autó, motor, hajó, mosógép stb... most adtam el a szárítógépünket használtan de nem akarták kipróbálni pedig mondtam nekik hozzanak 7kg vizes ruhát 2 óra a program addig malmozunk :DDD
RomeoOne2017-10-03 12:10:50 // 99930
Piritu, gyorsan, a nyekergős, turbó csöves blogot :D
WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 12:09:10 // 99929
Más, szereljünk :-) Nyekereg valami jobboldalon. Megemelni nem tudom, a szerelőmnél még 1 hétig foglalt a hely, szóval az udvaron tippelgetek egyelőre.
A felső lengőkar szilentjei a gyanúsak, mert visszaolvasva az szokott ilyet . Viszont nem kopog, nem kotyog, atom stabilan tart a futómű. Csak terhelésváltásnál (gödrök, fékezés, fekvőrendőr, 1-es R irányváltás stb) nyekereg mint a kenetlen szekér. Kapott egy kis zsír spray-t, de semmi nem változott.
Van más tipikus nyekergős pontja? Nem szívesen fújkálnám végig az összes szilentet, de ha van szokásos nyekergős pont, oda még lökök egy adagot :-)
Nyilván majd megemeljük, megnézzük, viszont amíg nem kotyog, mindenképp megtartanám a gyári lengőkarokat (ha az a hibás).
Szóval B kérdés, 2007-ig gyártmányokhoz találtunk szilentet. Van a későbbiekhez is? Át lehet szilentezni a felső lengőkart? Ha jól láttam nem vicces meló, a csavarok pont a rugónak ütköznek...
RomeoOne2017-10-03 12:08:31 // 99928
A műszakit én semmire nem látom garanciának. Vannak kereskedők, akik olyan kapcsolatokkal rendelkeznek, hogy simán szereznek az autóra műszakit, állapottól függetlenül.
WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 12:01:29 // 99927
Hát azért ez így elég egyoldalú stratégia. :-) Egy műszer eladáshoz ha tudnád mennyi "ingyen" demó és teszt mérést kell csinálni. Mondhatnám, hogy ingyen dolgozok, pedig nem. Az üzletkötés része bemutatni a terméket és meggyőzni a vevőt, hogy jó helyre jött vásárolni. Türelem az sok kell, az biztos. Sokszor jól megdolgoztatják az embert és odébb állnak, még egy köszönöm se jut. De nem gondolnám ingyen munkának. Inkább befektetésnek, ami előbb-utóbb megtérül.
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 11:55:19 // 99926
Nem nagyon érdekel, hogy a topicban vagy bárhol máshol elfogadják vagy nem, mivel a saját pénzemről és időmről van szó (mindig könnyű más fszával verni a csalánt :) ). Csak megjegyeztem, hogy nálunk így működik a dolog nagyobb értékű autónál, meg ahogy látom sokan másoknál is. Valaki elfogadja, valaki nem, az nyugodtam menjen máshová.
Próbakör... ha egy autót felkészítünk a műszakira ott nincs kopogó futómű, rázó féktárcsa stb. mivel új műszakival adjuk el... szóval ott sem derül ki semmi max, hogy minden rendben van. :) A gázosabb a beszámított autók amit pont ezért nagyon nem szeretek mindig kiderülnek az elhallgatott dolgok na de ott nincs 10e-es követelmény a párszázezeres kategóriánál ...
Elhiszem, hogy sok kereskedőnek közel nulla a hitele, akkor Te hogy, hogy mertél venni kereskedőtől? :D
WarbiRunner (Gyuri)2017-10-03 11:50:35 // 99925
Önállósodott az informatika :-) Biztos a telefonod volt :-)
RomeoOne2017-10-03 11:45:51 // 99924
Érdekes kérdés ez. Megértem valahol a kereskedőt is, de én nem vennék úgy autót, hogy nem próbáltam ki. A takarítás azért ne legyen már 5-7 rugó minden vevőjelölt után. Le kell rakni a gumiszőnyeget, vagy azt a papír/karton izét, amit szoktam látni kereskedős kocsikban és annyi. Esetleg egy nedves törlővel letörölni utána a küszöböt, vagy az ajtó alját, ha hozzáért a cipője. Ennél több koszt nem tudom, hogy hogy tudna csinálni, de azt meg szóvá kell tenni neki.
Az meg legyen a sok éves kereskedői tapasztalat és jó megítélés alapján, hogy tényleg meg akarja venni, vagy csak próbakört akar megvenni és ennek függvényében odaadni, vagy pénzt kérni a próbakörért. Akin látnám, hogy csak csámcsog a kocsin, attól pénzt kérnék, akin meg tényleg látnék szándékot, az had vigye.
Csabi2017-10-03 11:27:03 // 99923
Én nagyon figyelmesen elolvastam :) Az alap gond ott kezdődik,hogy "messziről jött ember azt mond amit akar" , szóval az autókereskedők kellően megdolgoztak azért, hogy a szavuknak közel nulla legyen a hitele...Hiába mondod el, hogy az autóval minden rendben, a többség nem hiszi el, csak akkor ha maga is meggyőződött róla, szóval megy vele, vagy épp a magával vitt autószerelő rábólint...
Önmagában már gyanúra ad okot ha nem engeded kipróbálni, mert egyelőre még elfogadott dolog a próbakör...
Egyébként is egy próbakör alatt már sok minden kiszűrhető, ezt mindenki tudja, pont ezért elvárt dolog...
Ebben az esetben nyilván neked más a nézőpontod, de ha ebben a topicban ezt eladod, akkor nagy király vagy! :D
159 Indigo Gray 2.4 Monster2017-10-03 10:11:40 // 99922
Pont ezért mondtam neked januárban hogy nem árulom a kocsikat soha, inkább beszámoltatom. Bukó egyértelmű de legalább nem kell küzdeni a sok agyhalott marhával :)
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 10:01:54 // 99921
mikor beülnek gyerekkel vagy plusz 2 felnőtt össze rugdossák az autót ...igen ki kell pucolni utána gondolom Te sem vennél meg egy 3-8 millás autót dzsuvásan... gondoltam, senki nem akar ingyé dolgozni csak elvárják másoktól :DDD
antonov2017-10-03 09:57:44 // 99920
Minden próbaút után ki kell takarítani az autót? A miértet Csabi leírta előttem és osztom a véleményét. Az invitációt köszi kihagyom. : )
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 09:48:40 // 99919
hazudtam, kivéve a Spidet de az más tészta 86-os ,azt látni akartam élőben is, mert olcsón adták :DDD
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 09:37:49 // 99918
Látom nem olvasol figyelmesen :) Ha van baja az autónak elmondom, körbe nézik kívül belül, tudom, hogy műszakilag ok az autó, árban is meg tudunk egyezni akkor vajh mi tántorítja el az embert egy próbaút után? Az autó takarítása 5-7 rugó, 10 próbaút üzemanyag és rengeteg idő aki nem rakja le a pénzt az nem akar autót venni csak próbálgatja... nekem meg ez a véleményem... és mint írtam, ha megveszi a pénzt vissza kapja vagy a foglalóból akár...ő ezzel semmit nem veszít én meg így elkerülöm a nézelődőket.
Az elmúlt 8 évben csak úgy vettem magamnak is autót, hogy nem próbáltam ki :)))
Csabi2017-10-03 09:36:40 // 99917
😂
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 09:28:52 // 99916
Miért? Te dolgozol ingyen, jöhetsz hozzánk van felvétel...
Csabi2017-10-03 09:27:03 // 99915
Azért ez jó duma : "minek tíz éves autóra Michelin téli gumit "
Biztos más márkát árul :)
antonov2017-10-03 08:50:15 // 99914
10 rugó a próba? Ez elég vicces.
RomeoOne2017-10-03 08:47:36 // 99913
Vmi gond tuti van, mert már másnál is láttam ,hogy így a semmiből bedobta egy pár nappal azelőtti üzenetét, nem is értettem, hogy miért. Ezek szerint az is ez lehetett
Giuntini2017-10-03 08:46:17 // 99912
Ez meg hogy került ide? Nem nyomtam meg semmit.
Giuntini2017-10-03 08:43:23 // 99911
Én is csak gyárit hasznalok. Nem akarom én leamortizálni a gépet. Minden, amit cseréltem rajta csak gyári, a hátsó rugóktól a lengőkarokig. A motor csakis gyári alkatrészekből van összerakva. A fékbetétek gyáriak, míg a tárcsák kurva jók, még jobbak mint a gyáriak. Ilyen alkatrészeknél lehet még jobb is mint a gyári, de fő szerkezeti elemeket csak gyárira érdemes cserélni. Meg más nincs is a 159-hez. A programozott amortizació sajnos működik, (pl a gumicsövek esetében) de csakis így lehet megőrizni az autót gyári állapotban. Az én autóm sokkal jobb állapotnak örvend, mi t mikor megvettem. Jó hogy a motor teljesen felújított, de amit cserélni kellett rajta, az mind gyári.
Minap mondta a futóműves haverom, hogy minek tíz éves autóra Michelin téli gumit venni. Ez hülyeség. Ennek a tízéves autónak jobb és feszesebb futóműve van, mint egy más új autónak. Ezzel a tízéves autóval jobban lehet nyesni a kanyarokat, mint az újakkal. Nem a kor számít, hanem mennyire szerethető az az autó.
Csabi2017-10-03 08:37:33 // 99910
Pont az egyik ismerősöm mesélte a napokban ,hogy elment megnézni egy Bravot,aztán amikor mondta, hogy próbáljuk ki, a kereskedő annyit mondott, ha majd megegyeztünk az árban és lefoglalózta... A srác kiröhögte és elment...
Aláírom,hogy nagyon sok gyökér vevő van, de azért mégis , hogy vegyen valaki úgy autót, hogy nem próbálja ki, addig árról sem lehet beszélni érdemben...hacsak nem vakon akar valaki vásárolni...
Most komolyan te vennél úgy autót, hogy nem próbálod ki...esetleg ezért fizetnél, nemár :)
Erhard 242 (Pure Energy)2017-10-03 08:23:39 // 99909
volt olyan autó, amit 3x jöttek megnézni, próbaút ár megegyezve ... azóta is jönnek :)))
viszont tanulva az esetekből, már csak úgy csinálok próbautat ha leszurkolnak 10e-et érte természetesen vétel árban megegyezünk és ezt levonom az autó árából ha elviszik, ha nem akkor bukta... nincs kedvem minden próba út után takarítani az autót meg valakivel feleslegesen foglalkozni órákat.
Chris1592017-10-02 22:03:43 // 99908
Ha már a főcím a stelvió hágóról szól...
Nagyon szép hely, a képek vissza se adják amit élőben lát az ember 2800m-en.
Jövőre megfogadtam viszem az asszonyt is a159-el, biztos kocsival is nagyon élvezetes lesz, habár olyan kuplung, fék szag jött az autókból mire felértünk, hogy megfájdult a fejem. :D
Piritu - 1.000.0002017-10-02 21:34:22 // 99907
Hát gyakorlatilag az ezer km-es hazaúton ezt tettük. Semmit se látott a haver. Mégis elfogyott bő fél liter a longlife-ból.
Mondjuk a Racing nem fogy...
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak