Mutasd

>> Tuning és extra2022-09-03

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm a beszerelés menetéről!

Alfa Romeo Brera kilépőfény videó

A gyári sárga kilépőfényt mindig is le akartam cserélni Brera feliratosra, mert szerintem sokkal jobban néz ki. Illetve sok eladott kilépőfény után végre az enyémbe is cseréltem.
Élőben megszólal 😁😉🍀


Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀
Before és after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

>> Tuning és extra2021-12-29

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm a teljes beszerelés menetéről!

Automata csomagtér ajtó videó

Régóta szerettem volna ezt az extrát beszerelni, mert az autó képes rá, mivel kicsit kinyitja a csomagtartót a gyári rugóval. Viszont én nem akartam sufni tuning megoldást, hogy csak a rugót cseréljek. Így mint mindig a minőségit kapja csak meg Bella azért esett a választás a QuickLift-re. Ez egy lengyel cég akik külön erősebb csomagtartó teleszkóp és rugók fejlesztésével foglalkoznak. Így külön csak a Brerára is gyártanak amin nagyon meglepődtem de ahogy megláttam a reklám videójukat egyből tudtam hogy ez kell nekem. Igaz azért jó sokat vártam ezzel az upgrade-el is 😅


Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀

>> Szerviz2021-11-17

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm linkjét a teljes felújításról és a beszerelés menetéről!

Hengerfej felújítás videó

Az előző tulaj valószínűleg tartotta a hosszú olajcsere periódusokat így volt egy kis koksz a motortérben, ezt tudtam ezért mindenképpen ki akartam tisztíttatni. Nem a hidrogénes és egyéb parasztvakításos módszerrel hanem a hagyományossal. Tehát minden leszerel és eltakarít. Úgyhogy levették Bella hengerfejét Berciék és elküldték gépműhelybe ahol mondták hogy szép állapotú a hengerfej semmi baja nem volt. De azért mindenképpen teljesen felújították szépen ahogy kell. Az összes szelep koksz takarítva, szelepek becsiszolva, síkolták, szelepszár szimmeringeket cserélték, és a szelep vezetőket is. Tehát kompletten fel lett újítva a hengerfej plusz kapott két új vezérműtengelyt is.

Még jobban szól és még jobban megy Bella azóta 😍😍

Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀
Before after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

>> Tuning és extra2021-06-28

Amikor megvettem Bellát már akkor láttam hogy nem az eredeti szőnyegek vannak benne. Ez is rajta volt a listán amiket cserélni szerettem volna, őszintén nagyon zavart. Természetesen kerestem hozzá gyári szőnyeget csak az a probléma hogy nem kapni hozzá és már nem is gyártják csak a gumi verziót. Mivel Bella hobby autó így esőben télen fagyban nincs használva szóval nekem a gumiszőnyeg nem opció és nem is tetszik. A szövet verzió viszont annál inkább. Hollandiában sem kapni, Angliában sem de a Lengyeleknél sem. Szóval felhívtam a Budaörsi Alfásokat hátha nekik van még akkor is ha tudom hogy a szalonnál az árakat 100 al szorozzák. Nekik sem volt és rendelni sem tudják.

Valahogy instán belefutottam egy olasz szőnyegkészítő cégbe akik a referencia munkáik alapján nagyon szépen dolgoznak és csinálnak Brerára is pont olyat mint a gyári szövet szőnyeg. Több nem is kellett nekem egyből egyeztettem is velük mert a szőnyeg szélén a varrást pirossal szerettem volna, hogy passzoljon a beltéri piros varrásaival a Ti kormánnyal a váltószoknyával és a váltófejjel is. Nagyon kedves volt az olasz srác minden egyedi kérést is szívesen és készségesen barátságosan megcsinált, csak ajánlani tudom.

Hihetetlen szép lett, élőben megszólal 😁😉😍😍👌🍀

>> Egyéb2021-06-10

Két éve van meg Bella így pont most fog lejárni a műszakija. Pár nappal előtte vittem azért el.

Vizsgáztató annyit mondott: “Nem semmi ez 3.2?”
Én: Nem csak a 2.2
Vizsgáztató: “Az is 6 henger?”
Én: Köszönöm lehetne de ez csak 4 :DD Kipufogó nem lesz baj?
Vizsgáztató: “Nem lesz baj szép hangja van, szép autó”
Én: Akkor nagyon szépen köszönöm!

De amúgy a károsanyag kibocsátási szint is teljesen gyári értékeket hozott azt mondta a vizsgáztató.

Km 98131

>> Tuning és extra2021-06-06

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm linkjét a teljes felújításról és a beszerelés menetéről!

Ti pedálokat kapott Bella

Nagyon tetszettek a Ti pedálok mindig is. Sajnos Bellát nem Ti pedálokkal szerelték így amióta megvettem 2 éve vadászom hozzá.
Nagyon ritkán lehet találni és vagy csak újan de olyan méreg drágán hogy annyiért többször teli fényezni is lehetne egy autót kis túlzással, vagy használtan de rossz állapotban illetve vagy csak az automata verziót.
Ismerősöm 5 éve keres Ti pedált szóval ennyire ritka 😅
2 év keresgélés után sikerült a lehetetlen, szép állapotú használt manuális verziójú Ti pedált találnom Bellának.
A pedálok egy 159 SW 3.2 V6 JTS Ti verzióról származnak.
A fékpedál kicsit meg volt kopva így teljesen felújítottam őket.
Élőben megszólalnak olyan szépek lettek 😍😍

Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀
Before és after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

>> Tuning és extra2021-05-03

Videót is csináltam róla belinkelem ide a Youtube videóm linkjét a féknyereg festés teljes menetéről!

Hogyan fess féknyereget otthon - Alfa Romeo Brera/159 Brembo 305 mm

Mivel Bella faceliftes így a kisebbik nagyfék van rajta a 305 mm 4 dugattyús Brembo.
Eszméletlenül jól fog de mindig is pirosra akartam festeni. Mert ez az óriási nyereg szürkén nem az igazi azt meghagyom a szürke német autóknak, ez pirosban néz ki igazán jól :))
Beszéltem előtte Shadin cartárssal, hogy mi a pontos menete majd Liquid cartárssal is a színről.
Végül RAL 3003 lett, és kellett hozzá még átlátszó lakk is illetve ugye a matrica a gyári helyére is. Ha valakinek kéne utólag nálam lehet kapni hozzá.
Minden ami a festéshez kell valamint használtunk azt videó leírásába tettem.
Nagyon szépen köszönöm Kertész Dániel barátomnak hogy segített a festésben igazából az ő érdeme én inkább csak videóztam 😅🤣🤣
Szerintem ég és a föld a különbség a szürke és a piros között 😍😍

Videót belinkeltem szokás szerint 😁🍀
Before after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

>> Egyéb2021-02-19

Bella soha nem látott telet köszönhetően annak, hogy olasz autó volt. Rozsda nincs rajta sehol és nem is akarom, hogy legyen így ezt tartom én is. Hóban, esőben fagyban nem is megyek vele olyankor pihen a garázsban. Csak ha jó idő van akkor van mozgatva.
Teljesen hobby autó Bella ezért hogy az új akkumulátor a sok állásban ne merüljön le beszereztem egy akkumulátor töltőt neki.
Többiekre hallgatva a fórumon a Lidlben kaphatót vettem meg. Elég ritkán van nekik így figyelni kellett az újságot mikor kapható.
Teljesen jól teszi a dolgát.

>> Tuning és extra2021-01-24

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm linkjét a teljes carbon belsőről és a Ti kormány cseréjéről!

Teljes Carbon belsőt kapott Bella

Holland haverom megvette a full gyári szettet és megmutatta milyen na hát pont ezt nem kellett volna mert egyből elkezdtem csorgatni a nyálam rá. Egyből elkezdtem keresni a heten hol találok ilyet, természetesen csak a gyárit.
Miközben elkezdtem keresni akkor szembesültem vele mennyire ritka ez a carbon belső. Csak az ingléz verziót találtam azt is nagyon nehezen.
Aztán sikerült a középkozolból gyárit találnom ráadásul nem angol verziót és még bontatlan új is volt, mondom sikerült a lehetetlen 😁🥳
Aztán hogy igazolja mennyire ritka a kormánybetétből és a váltórészből nem találtam sem újat sem használtat, mindegyik sold out volt.
Valamelyik beszélgetésünk során elkeztem GT cartárssal erről beszélni aztán felajánlotta hogy tud olyat készíteni hozzá ami teljesen olyan mint az eredeti.
Ennek nagyon megörültem úgyhogy küldtem is neki az eredeti carbon középkonzolt hogy ahhoz igazítsa a saját cuccait a kocsinak. Olyan rendes volt hogy a váltórésznél lévő műanyag oldalán lévő sérülést is kijavította.
Közben pedig Rendeskormánynál átalakítottam a régi kormányát Bellának Ti kormánnyá piros varrással. Úgy gondoltam ha ennyit kell majd szerelni akkor 2 legyet ütök egy csapásra.
Hát amikor meg visszajöttek megszólalni alig tudtam olyan szép volt 😍😍
Ugyhogy annyit mondok csak mint amit GT cartárs szokott: Nem VTN nem fólia hanem igazi Carbonszövet élőben megszólal 😍😍

Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀
Before after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

>> Tuning és extra2020-08-05

Sajnos csak egy kulcsot adtak Bellához és ezt pótolni akartam mivel az új biztosításhoz kellett a két kulcs így kénytelen voltam egy héten belül elintézni.

Őszintén kicsit később akartam ezzel foglalkozni :)

Liqiud cartárs segítségének köszönhetően én is Pápán a kulcs zár szervízben csináltattam.
Mégegyszer köszi a tippet és a matricát is Sanyi! :)

A kocsi kell hozzá illetve az egész művelet egy órán belül megvolt.