Blog >> csomagtér

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2021-12-29

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm a teljes beszerelés menetéről!

Automata csomagtér ajtó videó

Régóta szerettem volna ezt az extrát beszerelni, mert az autó képes rá, mivel kicsit kinyitja a csomagtartót a gyári rugóval. Viszont én nem akartam sufni tuning megoldást, hogy csak a rugót cseréljek. Így mint mindig a minőségit kapja csak meg Bella azért esett a választás a QuickLift-re. Ez egy lengyel cég akik külön erősebb csomagtartó teleszkóp és rugók fejlesztésével foglalkoznak. Így külön csak a Brerára is gyártanak amin nagyon meglepődtem de ahogy megláttam a reklám videójukat egyből tudtam hogy ez kell nekem. Igaz azért jó sokat vártam ezzel az upgrade-el is 😅


Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀

>> SzervizKolak96 // Alfa 159 2.4 Q4 Distinctive // 2020-05-16

A rádió vétel elég gyenge volt, ezért kis olvasgatás után egy Cartárs bejegyzésében megtaláltam, hogy az antenna talp okozza a hibát. Mint a képeken is látszik, nagyon durván eloxidálódott nekem is. Rendeltem is egy újat. A szerelés kicsit mókás volt mivel hely nem igazán van semmire :D A csomagtérből a tetőkárpitot megbontva, valamennyire hozzá lehet férni egy 22es kulccsal. Ha már elkezdtem megbontani a hátulját, akkor már kiszedtem az oldalsó tárolókat, hogy megkeressem mégis miért nem világít a csomagtartó lámpám. Erre sokan írták, hogy a zárban lévő mikro kapcsoló megy tönkre. Itt most szerencsémre csak egy kókány valaki műve lehet, aki szimplán nem dugta vissza a csatlakozót a lámpatestbe. Szóval mostmár az is világít :D Visszatérve az antennára, a sikeres csere után, kapott egy cápauszonyt is, csak, hogy kicsit jobban mutasson :) Szerintem nagyon jól áll neki.

>> SzervizLiquid // Alfa 159 1.8 TBI berlina // 2020-02-15

Nagy nehezen végre megérkezett a jobb első külső kilincs és a megfelelő csomagtér burkolat. (A kilincsen megsérült a krómozás, a csomagtérből pedig el akartam távolítani a CD-tárat. Elsőre rossz burkolatot kaptam.) A kilincset nem egyszerű kicserélni, mert a háromból 2 csavar az üveg mögött van, a harmadik, pedig egy kívülről kivehető gumi burkolat mögött. Az ajtó belső burkolatát levéve, a két kör alakú dugó mögött elérhető az emelő mechanika, és a rögzítő csavarokat kitekerve az üveget felfele ki lehet emelni, majd levenni a fém burkolatot, és akkor a kilincs két belső csavarja is elérhető. A fészlift előtti és utáni kilincs különbözik. Fogalmam sincs mi indokolta a módosítást, mert csupán pár centivel van odébb a középső, alsó csavar. Viszont így csak 2 csavarral lehet összerakni, de végül is nem nagy gond mert stabilan a helyén van. Kicsit túltoltam és az ablakemelő mechanikát is szétszedtem, majd az összerakásnál nem voltam elég körültekintő és a próbánál megfeszült és eldeformálódott a bowden.
Hétfőn rendelnem kell egy újat.
A csomagtérnél nem volt semmi probléma. Levettem a burkolatot, kiszereltem a CD-tárat, majd be az új burkolatot, és beszereltem a poroltó tartóját is.

>> SzervizGyapi Ɨ|ѯ // Alfa 159 2.2 JTS berlina // 2019-06-15

Mikor megvettem, a csomagtartóban 10 cm víz állt. Azt hittem a lókupec nyitott csomagtartóval mosta a kocsit. Kiszárítottam és száraz maradt.
Tavaly nekem jöttek, jobb hátuljának, úgy látszik a sárvédő is kapott, mert azóta beázik a csomagtartó.

Kiszedtem a csomagtér borításokat és a kaszniban kimatattam, hol csöpög.
A jobb hátsó sárvédő cserélve volt és összeszerelésnél a sárvédő/hátfal/oldallemez találkozásnál nem tömítették a réseket, ott ázik be.

Nem tudtam hozzáférni, ezért kiszedettem a szélvédőt és kértem alatta minden illesztésnél tömítsék gondosan. Ez csak részben sikerült, mert kevésbé ugyan, de továbbra is beázott. Mivel most már tudtam a helyét, fogtam egy fecskendőt, vastag tűvel és kívülről a gumi alá telenyomtam FBS-el.

>> Szervizjohnsmithbmx // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20V // 2018-04-01

A távirányítón lévő gombbal egyáltalán nem akart működni a csomagtér ajtó nyitása.
A nyitó szerkezettel minden rendben volt. Majdnem kibontottam a vezérlőt, mikor eszembe jutott, hogy ésszerűbb a biztosítékokkal kezdeni a hiba feltárást.
Meg is lett a tettes... Nem véletlen, hogy április elsején történt :D

Egyik nap szólt az autó, hogy nyitva maradt a csomagtartó. Megálltam, megnéztem, de zárva volt. Hurrá, valamelyik típushiba utolért. Vagy mikrokapcsoló, vagy kábelköteg. Elsőre kivettem a zárat, leforrasztottam és szétszedtem a mikrokapcsolót. Láthatóan semmi baja nem volt, és leforrasztva is 'trunk open' jelzés volt, vagyis valahol a két vezeték összeér.
De össze ám! Számomra hihetetlen és érthetetlen, hogy egy 7 éves autón hogy nézhet ki az a kábelköteg így. Nem vagyok lenyűgözve. Ott a város másik végén épül a véleményem tárgyi kifejezése. Nem mondom, hogy régen minden jobb volt, de kevésbé volt spórolós az autóipar. Ott hever a műhelyem közepén két 146 ajtóba való kábelkorbács. Nem nehéz azonnal megállapítani, hogy melyik a tartósabb anyag. És melyikben vastagabbak a vezetékek, jobb anyagúak a szigetelések.
A teljes kábelköteget nem volt időm csatlakozótól csatlakozóig újrahúzni, úgyhogy kivágtam a kritikus szakaszt és kicseréltem a vezetékeket. Csoda hogy bármi működött ott hátul. Lámpák, csomagtérnyitás, nem is értem...
Mondjuk gyanús volt, villogott a km számláló , ami CAN bus bolondságot jelez. Volt rá oka.

>> Autóápolásmarci91 // Alfa 146 1.6 TS // 2018-11-07

Megúntam már a szétszakadozott hátsó csomagtér kédergumi jelenségét (folyamatos beázás, bukkanókon ajtó kattogás). Rendeltem a zsombishop-ból méterre univerzális csomagtér szigetelő gumit, amit Ladához ajánlanak.

Összesen 4 méterre volt szükség és kb 5 cm felesleg maradt csak. Nem egy eredeti minőség, de a funkcióját teljesen el fogja látni. Az eredeti profilnak az egyik oldala a műanyag burkolatok széleit takarta el, na az itt nincs, de ez legyen a legkisebb baj. Az ajtó szépen záródik vele, nem kell durván lecsapni és nem is lötyög.

>> Tuning és extraBéci Ɨ|ѯ // Alfa 156 6C 2500 // 2018-05-23

A sok egyéb pozitívum mellett azért is kiváló dolog "alfásnak" lenni, mert órási tárház érhető el a különböző kiegészítőkből, felesleges biz-baszokból. Ezekre jó példa a mostani bejegyzés két alanya, a csomagtér rendező doboz és az ún. vészhelyzeti készlet.
A csomagtér rendező egy tök jó dolog, belül egy szabadon elhelyezhető térelválasztóval, tépőzáras, hogy a helyén maradjon és bármikor teljesen laposra összecsukható.
Na, de a vészhelyzeti csomag (lánykori nevén: emergency kit). A szép kis alfa feliratú táskában van egy kurblis elemlámpa, egy pár kesztyű, egy láthatósági mellény és két fáklya. A fáklyák kivételével mindegyik szépen alfa logóval ellátva. A biztonság kedvéért még rendeltem hozzájuk egy alfás jégkaparót (!). Ez egy kis alfa logós zsákban van, a fején szintén az emblémával. a nyele meg kicsit gumírozott, így egyébként tök jó a fogása.

Az őrület eme szintű beteljesítésében megint az alfisti.net volt segítségemre. Szokás szerint gyorsan és a megbeszélteknek megfelelően küldtek mindent.

Na azért is szeretek alfás lenni. :)

>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2018-03-20

A kulcsház cseréje meghiúsult, mert az olcsóbb kulcsházak, nem igazán passzolnak ezzel a kulccsal. Annyira meg még ez sincsen rossz állapotban, hogy hatezret kiadjak egy újért, így a korábban rendelt logo-t erre raktam rá...Rendeltem hozzá szilikontokot, de az meg finoman szólva mint tehénen a gatya, ezért ezt is elvetettem.
Berendeltem fekete-fehér logokból, a 40mm-es a kormányra, az 50mm-ek a téli felniközepekre mennek majd, ezek már csak ősszel. A 74mm-ek az autó orrára, és a hátuljára. Sajnos nem egyforma logokat kaptam, így a hátulján még nem cseréltem le, az majd ha megérkezik az új rendelés...
A nyári MAK felnik kupakjait nem akartam buherálni, de mivel mind a két fajta garnitúra felnikupak amit rendeltem (60mm) nem lehetett bepattintani a felni közepébe, így az lett a végeredmény, hogy az egyik garnitúráról lefejtettem a logot és felragasztottam a MAK felniközepekre. Na így már ez is jó...
A nagy hidegekben előfordult, hogy a teleszkópok nem tartották meg a csomagtérajtót, ezért kicseréltem ezeket is... Ezekre is felkerültek a segédrugók, így pattintásra fel is nyílik teljesen az ajó...
A csomagtér ajtóba még korábban fúrtam be két ledet, amit még régebben nappali menetfénynek rendeltem, de arra a célra túl gyengének, meg a pici felülete miatt is alkalmatlan. Még gondoltam arra is, hogy kilépőfénynek szerelem be, de ez lett a tökéletes helye, nagyon szuperül bevilágítja a csomagteret, és így hogy kettő van belőle még árnyékot sem tudok neki vetni...

Meguntam az évenkénti toldozgatást-foltozgatást mindig másik vezeték szakadt el most éppen a tolató lámpa nem funkcionált. Megrendeltem a javítókészletet de a végén a forrasztás mellett döntöttem nem bíztam a csatlakozó hüvelyekben. A bal oldali mind a 13 vezetéket kicseréltem a végén zsugorcsővel és bandázsszallaggal fixáltam. A bele toldott vezetékek hidegben is rugalmasak, hajlékonyak maradnak remélem ezzel letudva ez a típus hiba.