Coyote - főkép
>> Tuning és extraAlfa 146 1,9 JTD // 2016-12-26

Ebben a szép időben végre fel kerülhettek a matricák, melyeket GT mester faragott ki nekem. Egy kis egyedi forma ennek az egyedi machinanak :-)

 
>> EgyébAlfa 146 1,9 JTD // 2016-12-15

Ha már fel volt emelve kicsit jobban szemügyre vettem az alját. Tudtam, hogy lesz vele majd munka, de most legalább látni is Hogy mi lesz majd vele a meló.... Zoli készülj fel ;-)

>> SzervizAlfa 146 1,9 JTD // 2016-12-15

A vásárlás után és mivel amúgy is itt volt már az ideje hát miért is ne.... :-)
Bár tegnapra igérték a fiúk, de sebaj. A lényeg, hogy minden meg lett csinálva rajta.
Sajnálatos mód a leeresztő csavar nagyon be volt gyógyulva így sajna erőszakhoz kellett folyamodni. A végén lett rá heggesztve egy másik csavar így kibírja a következő szervízig. (Lásd fotók)

Elvégzett munkák:
- Olajcsere
- Levegő, pollen, olaj, üzemanyag szűrő
- Vízpumpa
- Görgők cseréje

Felhasznált anyagok....lásd képeken ;-)

Km: 278967 km

>> Tuning és extraAlfa 146 1,9 JTD // 2016-12-09

A mai napon végre ez is meg lett. Sajnos nem gyári, de amire kell arra jó lesz, remélem :-)
Talán jövőre sikerül gyárit szereznem majd valahonnan.

 
>> EseményAlfa 146 1,9 JTD // 2016-12-06

Ma reggel sikeresen át ment Bella az eredetiségét igazoló vizsgán. Hiába mondtam, hogy ez egy eredeti Alfa, nem hitték el :-)
Elég részletes kis vizsga volt. Eddig csak alváz+motor szám kellett. A mostani vizsgánál leszedték az összes kéder gumit az ajtóknál, valamint a csomagtartóban is végig nézték ahol a pótkerék van egészen a hátsó üléssor aljáig. Szoval elég részletes volt. A lényeg, hogy minden rendben volt.
Innen üzenem Gyurinak, meg találtam a kék kis csövet :-) nem volt egyszerű vissza rakni. Remélem jo helyre tettem :-D

 
>> EseményAlfa 146 1,9 JTD // 2016-12-03

Nem tudom miért, de muszáj le írnom. Lehet csak az újdonság varázsa....
Igaz nem sokat autókáztunk még együtt, de nagyon élvezem. Nagyon dinamikus a paripa, bár ebben inkább Gyuri keze van. 1500-2000-es fordulaton amolyan kényelmes, élmény autókázós. Viszont ahogy kicsit emelkedik a fordulat úgy jön elő belőle a vadállat :-) 2500-4000-es fordulat között olyan érzés, mint ha egy másik autóban ülne az ember. Tudom, hogy "csak" egy dízel..... Mégis valami történik, valami ami szinte magával ragad, elvarázsol és arra készteti az embert, hogy még...még...még
Persze még csak ismerkedünk az autóval és nem sokszor csinálok ilyet, de már fülemben csengenek Gyuri barátom szava.... "majd fogod" :-)
Nos ennyi. Most kicsit jobb, de bárhányszor kimegyek és rá nézek szeretném a kulcsot elfordítani és hallani ennek a kormosnak a hörgős hangját......

>> EseményAlfa 146 1,9 JTD // 2016-12-02

A mai napon végre újra egy csodás álom vált valóra mert megint birtokolhatok egy szép 146-ost. Sok keresgélés után megtaláltam az igazit, Gyuri barátom 1,9 JTD-jét.
Love volt első látásra :-)
Szóval Kazes cimbivel ma útra keltünk és irány Debrecen....
Odafele költség hatékonyság miatt telekocsival (Oszkar) mentünk. Az út elég jó volt leszámítva azt hogy az autó elég kényelmetlen volt. Egy szuperB-vel mentünk le. Hátul nagyon meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen nagy a lábtér, de kb ez minden ami jó volt benne mert ülni az pocsék.
Mikor meg érkeztünk gyorsan beültünk egy kis hambira mert nagyon megéheztünk és amúgy is várni kellett egy kicsit a vendéglátóra me nagyon el volt foglalva :-D
Miután mindenki meglett elindultunk Gyurihoz. Szépen dinamikusan mentünk és Gyuri még utoljára megmutatta egy "propelleresnek" milyen dinamika van a kocsiba :-D
Jött a papír munka, meg az elszámolás és a végét egy isteni kávéval fejeztük be. Közben nagyon kellemes beszélgetések is voltak. Végül el jött a búcsú ideje :-(
vegyes érzelmekkel jöttem el, hiszen egy remek ember remek autóját hoztam el. Sajnáltam mert tudom mit érez, de boldog voltam/vagyok mert teljesült az álmom.
Hazafelé minden rendben volt kellemes tempóban haladtunk és sokszor meg tapasztaltam, hogy micsoda erő van benne. 80-ról 120-ra úgy megy vissza váltás nélkül, hogy csak na.... :-D
Élmény volt vele ez az első 302 km. Remélem még nagyon nagyon sokáig élvezhetjük egymás társaságát.
Itthon aztán át esett a keresztelésen is, így a neve mától Bella.

Üdvöz légy itthon kedves Bella :-)

 
>> SzervizAlfa 166 2,4 JTD Progression // 2016-11-30

A mai nap kapott az én kis drágam egy új akksit. Gondok voltak a reggeli hideg időben való induláskor. Folyton lemerült a nagy hidegekben. Remélem mostmár rendben fogja tenni a dolgát.

 
>> EseményAlfa 166 2,4 JTD Progression // 2016-11-30

Sajnos ugy alakult, hogy el kellett adni a paripát, mivel a szívem vissza húzott a régi autómhoz. Hissza vágyott a 46-után. Igy hát engedtem neki és úgy határoztunk, hogy eladjuk a Nagyvadat és veszünk egy 46-ot.
Hosszas keresés és nézelődés után, na meg egy kis nyomás hatására meg győztem WarbiRunner barátunkat, hogy adja el nekem az övét. Bár eredetileg a TD-t szerettem volna, de végülis a JTD lett az amelyik eladóvá vált :-) így hamar meg is alkudtuk.
A 166 valóban egy különleges autó, mind külsőleg mind belsőleg. Csodás élmény vele autózni akár rövid akár hosszú távon. Maga a kényelem és a luxus. Nincs még egy ilyen autó mint a 166......
Lehet pont ez volt a baj, hogy túl tökéletes. Hiányzik belőle az amibe anno bele szerettem a 146-ba.
Nagyon rossz érzés volt látni, hogy el viszik és tudom már nem az enyém... Sokáig küzdöttem a könnyeimmel, de jó helye lesz tudom. Az egyik felem sír a másik nevet..... Vegyes érzelmeim vannak, de végre ujra egy csodás 46 tulaja lehetek holnaptól.

Köszönöm neked ezt a csodás, együtt töltött időszakot. Sosem feledem el és mindíg szép emlékeket fog idézni, ha rád gondolok.
Hiányozni fogsz Gina........

 
>> SzervizAlfa 166 2,4 JTD Progression // 2016-11-23

A mai nap meló után elvégeztem..... Kicsit bátortalanul álltam neki mert nemrég volt bent egy 156-os Alfa nálunk szintén ezzel a gonddal. Elnézve annak a cseréjét elég nagy macerának tünt. Nos kellemeset csalódtam :-)
Az egész nem tartott tovább 25 percnél. Összesen 10 csavar és 2 cső, ennyit kellett leszedni és már lent is a fedél. Leszedés után konstatáltam, hogy valaki már meg kente egy kis pasztával valamikor. Régi tömítés ki az új pedig szépen a helyére. Reméljük most egy darabig megint rendben lesz eme alkatrész.
Tipusa: Elring 199.040

Km: 284.146