Mutasd

>> Egyéb2014-11-14

Bontott autóból sikerült beszereztetnem jó áron jó állapotú, bézs színű bal első komplett biztonsági övet, mivel az enyémen szakadás volt, ahol elkezdett foszlani. Mivel ez se nem túl esztétikus, se nem túl biztonságos, ezért úgy döntöttem, cserélni fogom alkalomadtán. Most volt alkalom rá 16e Ft-ért...

A beszerzett öv sokkal szebb állapotú, de eléggé elkoszolódott, amit majd ráérősebb időmben elkezdek orvosolni. Aztán még ráérősebb időmben majd elkezdem az autó belsejét a bal oldalon lebontani, mert a biztonsági öv cseréhez az első és hátsó ajtónyílás küszöbeit, de még a hátsó ülést is ki kell szedni...Jó móka lesz! :)

Ajándékba kaptam hozzá egy bézs színű ajtóbehúzó mélyedésbe való gumi takaróbetétet, amiből 1 darab hiányzott az autóból, az eBay-en pedig 5-6 ezer forintokért láttam postaktsg nélkül. Ez így jobban megérte! :)

>> Egyéb2014-11-12

Kisebb rohangászást követően sikerült vásárolnom használt Alfa 159-es acélfelni szettet (J7x16, 5x110/65, ET34). Nem volt rossz állapotban, de itt-ott rozsdásodott, és mivel túl lelkesen estem neki a helyreállításnak, így belebonyolódtam: túlságosan megcsiszoltam, túl sok helyen, majd rozsdátlanítottam, passziváltam több körben. Így aztán kompletten elől-hátul+az éleken újra kellett festenem (képek előtte és utána).
Költség: 28.000 Ft + rozsdamaró + festékspray

Vettem még használt téligumit is a neten, Pirelli Sottozero Winter 210, 2011. 30. heti a teljes garnitúra. Úgy tűnik szerencsém volt, a gumik nagyon szép állapotúak, 6-6,5 mm a profilmélység.
Költség: 30.000 Ft

>> Szerviz2014-11-06

Tegnap és ma az alábbi elektromos hibajelenségek kerültek orvoslásra:
- hátsó rész világítások (j.h. féklámpa, j.h. belső helyzetjelző, ködzárófény, tolatólámpa, csomagtérvilágítás): csomagtérfedélben futó kábelköteg szakadt vezetékeinek ideiglenes javításával, forrasztásával
- fenti javítások a hegymenetasszisztens időszakos hibájának, elérhetetlenségének megszűnését eredményezték
- tolatóradar hibájának, elérhetetlenségének helyreállítása: hibás szenzor cseréje bontott alkatrésszel
- bal hátsó ablakemelő működésének helyreállítása: becsípődésgátló szenzor javítása
- autó átvizsgálása emelőn, futóműellenőrzés
- hibakódkiolvasás, -törlés

Fentiekkel minden elektromos parajelenség megszűnt és helyreállt a normál működés!

>> Szerviz2014-10-04

A jobb oldali tompított fényszóróm egyszer csak megadta magát. Mindenféle elektronikus parajelenség rémképe villant át az agyamon, mivel egyéb elektromos hisztiket tapasztalok egy ideje, egyre erősödő mértékben. A pánik elhatalmasodása előtt egy józan pillanatomban szerencsére kiszedtem az izzót és megcseréltem a jobb oldalival.

Megnyugodtam, csak az izzó halt meg, úgyhogy gyorsan vettem egy párat: H7 12V 55W GE Megalight Ultra +90%. El nem vagyok ájulva tőle, de megteszi.

>> Szerviz2014-05-08

Mindkét vezérműláncszett kompletten lecserélésre került (FAI TCK5 és TCK3)! Nagy mázlim volt, hogy nem lett baj belőle, mert az egyik lánc annyira megnyúlt, hogy a fogaskerekek levétele nélkül is le lehetett venni...

Keserű hírként ért, hogy az előző tulaj hadilábon állhatott az olajcserével - vagy csak már az eladásra készülve tudatosan sz..rt bele -, mert olajsáros volt a szelepfedél alatti rész, ami kipucolásra került. Szerencsére ebből sem lett gond.

Új - eredeti gyári - szelepfedéltömítést is kapott.

A folyamatosan világító motorhiba jelző piktogram és a figyelmeztető felirat "have engine checked" már a múlté, a hibatároló törlésre került.

Belekerültek a korábban megvásárolt gyertyák is (NGK Laser Platinum FR5CP).

Meghajtó szíjakból is kapott újakat.

A korábbi állapottal összehasonlítva ég és föld a különbség: az autó sokkal csendesebben jár, csökkent a fogyasztás és érezhetően harapósabb lett, jobban reagál a gázadásokra, ugrik, mintha plusz lóerőket kapott volna.

Egyúttal beszerelésre került a korábban bontóból szerzett bal első komplett kilincs a korábban kitört zártakaró lemez és kitépett hengerzár miatt, amit egy helyi lakatos mester valamilyen csoda folytán az eredeti gyári tollkulcshoz hozzáigazított, így azzal nyílik az ajtó!

>> Szerviz2014-05-03

Megtörtént az első klímatisztítás klímatisztító spray-vel.

>> Szerviz2014-04-29

Ma megtörtént a futóműbeállítás Miskolcon, Farkas Zsoltnál.
Ismét megerősítést kaptam egy szakembertől, hogy az autó nagyon jó állapotban van, törésmentes.

>> Egyéb2014-04-25

Mivel az autót korábban - még Olaszban - megpróbálták feltörni és a hengerzár és a zár alatti takarólemez ki van törve, bontóból szereztek nekem egy komplett bal első ajtókilincset 15e Ft-ért, amiből a szükséges elemek majd beépítésre kerülnek. Addig egy helyi lakatosmester megoldja, hogy a meglevő tollkulcs legyen majd használható az új hengezárhoz is.

2014.05.08-án beszerelésre került! Munkadíj: 3e Ft

>> Szerviz2014-04-23

Az autó szervízben történt első alapos átvizsgálásakor derült ki, hogy az első két futóműre ráfér egy kis karbantartás: két axiálcsuklót kellett cserélni.

Köszönet érte Balogh Péternek (Tre-Car, Eger).

Jöhet a futóműbeállítás.

>> Szerviz2014-04-19

Megtörtént a vásárlás utáni első szervizelés saját kezűleg:
- motorolaj
- légszűrő
- olajszűrő
- aktívszenes pollenszűrő csere

A cuccokat az Unixban sikerült 40 % kedvezménnyel beszereznünk.