Blog >> mp3

>> Tuning és extraSGabor // Alfa 159 2.2 JTS // 2021-05-21

Ma végre megjött a csomag Amazonról és sikerült is beszerelni.

A CD-tár helyére kell bedugni a gyári rádió hátuljába azt helyettesíti.
Teljesen Plug&Play nem kell semmilyen beállítással szívni, azonnal megtalálja a telefon és a kormányról is lehet vezérelni.

Teljesen megért 16 görbeorrút.

>> Tuning és extraDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2015-08-29

Néhány hónap kellett mire elhatrároztam, hogy megveszem az új rádiót az autóba. Végüli egy Pioneer DEH-X5700BT-re esett a választás. Alapvetően a DEH-X9600BT-t akartam, de 2x ennyibe került volna, amit sokallottam végülis. De eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, félelmetesen szól :)

>> Tuning és extraZsolt155 // Alfa 159 SW 1.9 JTDm 16V // 2012-01-24

Az első változtatás a gyári állapotból. Közel négy hónap után sikerült egy gyári MP3-s CD lejátszót találnom. Az előző tulajdonosa már a szalonban multimédiás lejátszóval vette át az autóját. A gyári készüléket, pedig dobozban vitte el. Így egy gyakorlatilag teljesen új berendezésre sikerült elcserélnem a sajátomat.

 
>> Tuning és extraHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-02-22

Tegnap (feb.21.) házhoz érkezett az MP3-as, Auxos, USB-s rádió az Electro Sotre-tól, meg is próbáltam beszerelni, de sajnos nem sikerült valamiért. Ma elvittem Szadára, a Paradox autóhifisekhez, akiktől még tegnap este kértem is gyorsan időpontot. (Knoxx cartásnak köszönet a tanácsért!!:) (Útközben 500 Ft-ért sikerült telehaboznom, majd nagyjából lemosni az autót, újabb példa arra, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni...:) Rendes volt a srác aki fogadott, de sajnos egy kis plusz műanyag miatt, amit nem vágtak le a futószalagon, nem sikerült beépíteni a keretet, a műhelyükbe meg új időpontot kellett volna kérni, így elhoztam a keretet, majd szépen farigcsálom a helyét... :) A bekötés viszont sikerült, bár az a vicces, hogy kopp ugyan ezt csináltam tegnap én is, bár tény, hogy rádiót nem tudtam volna hallgatni, mert ahhoz kellett egy plusz csatlakozó, vagymiaszösz. :)
De a lényeg, hogy eszméletlen jól szól, nem hittem, hogy ilyen hangok is lehetnek az autómban, pedig a gyári technikával is meg voltam elégedve... :)
Képek majd a végelegesítéskor, egy újabb posztban, addig is a költségek: Pioneer DEH 2300 UBB házhoz szállítva: 24.300 Ft, mosás, benzin: kb. 4.000 Ft (+ egy mozi asszonnyal:), rádiókeret: 2.000, és még egy ezres borravalónak, ha már munkadíjat nem akartak kérni, de segítettek. :)

>> Tuning és extraBFMSE // Alfa 166 V6 TB // 2010-11-03

Vettem egy Loudlink MP3 lejátszót, mert meguntam, hogy a CD tár ugrált az írott CD lejátszása közben. Egy szoftverfrissítés kellett neki, amúgy nagyon tetszik. Sokkal gyorsabb is mint a CD tár és egy csomó zene ráfér az SD kártyára.

>> Tuning és extraTtK // Alfa 164 3.0 V6 12V // 2010-10-31

Na legyen egy tyúning bejegyzés is. :)
Eredetileg egy Sony fej volt az autóban, ami CD-tárat vezérelne, ha lenne. Ezenkívül kazettás. Egyértelmű, hogy új cucc kellett. Mivel az autó-hifi szerintem értelmetlen, úgyhogy alapszintű készüléket kerestem a következő paraméterek alapján:
-szóljon :)
-mp3
-előlapi USB
-zöld megvilágítás (hogy menjen a műszerfalhoz)
-max. 25k HUF
Meglepő módon ez eléggé leszűkíti a lehetőségeket (főleg a 25k és a zöld kijelző, mostanában minden fej piros, vagy hupikék megvilágítású), gyakorlatilag egy JVC és egy Pioneer jöhetett számításba, illetve van egy ilyen Lenco is, de az már a fotókon is rém gagyinak látszott. Végül a Pioneer lett (DEH-2220UB) és nem is bántam meg, bőven tudja azt, amit kell.

>> Tuning és extraKareszka1984 // Alfa 147 1.6TS, megnövelt Progression :) // 2010-07-14

Egy netes leírás alapján elkészítetem egy kábelt, amely AUX csatlakozást tesz lehetővé a gyári fejegységen. Így már elég egy mp3-as lejátszóra rápakolnom a kedvenc zenéimet és indulhat a buli :)
Mivel nem találtam olyan ISO csatlakozót, ami nekem megfelelet volna, így kábelsarukkal oldottam meg a csatlakozást. Jól lekelett őket szigetelnem, hogy nehogy zárlatot okozzanak. Ehhez zsugorcsövet használtam. Kb 1 órás munkával már müködött is a bemenet :)
Egyenlőre még nemtudom hol vezethetném ki úgy a müszerfalon, hogy ne zavarjon sok vizet, de szeretném a rádió alatt lévő kis fiókocskába belerejteni a jack-csatlakozót, meg a kapcsolót, így nem lenne szem előtt...meglássuk :)
Ja, és müködés közben simán lehet a "SCR" gombal váltani a tuner és az AUX bemenet között :)

2010.07.22. - végül a hamutálca mélyedésbe vezettem ki a jack csatlakozót (úgysem cigizem), amikor nem használom csak simán rácsukom a kábelra a fedelet és nem látszódik :)

>> EgyébTomasman // Alfa 147 2.0 TS Selespeed // 2008-03-25

Eljött hát a húsvét napja!
Az autó kapott egy külső belső nagy takarítást, aztán elindultunk kirándulni! Kazincbarcikáról indultunk barátnőmmel (aki a Bazilikás képen a szöke göndör haju lány:) ) Először Pest Hungexpo Tuning Show 2008, innen irány Visegrádi (vár...stb)! Ezután következett Esztergom, és a Bazilika csak hogy "melegen tartsam" a parkolót az alfák számára! Aztán Szlovákián keresztül jöttünk haza! 520 km megtétele után már átlépte az autóm az 55000kmes óraállást is!


Bejelenteni valóm van!!!!!!

A mai este tettem szert egy eredeti ALFA ROMEO 147 (Blaupunkt) cd lejátszóra, ami már játszik MP3at is!!!!!!
Licitáltam a készülékre, a készülék vadonat új ( 0 kmes), Kód kártyával tokkal vonóval mindennel! Kinézetre nem sokban külömbözik talán csak a cd "betöltö" nyílás felet elhelyezett kis mp3 jelével :P (nincs SRC gomb hanem helyete FM felirat szerepel rajta! 33eft + Posta

>> Tuning és extratipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2008-01-07

Úgy döntöttem, hogy lemondok a LoudLink-ről, ugyanis céges verdát is kapok a közeljövőben, amelyben gyak. a fél életemet fogom eltölteni. Zene abba is kell, hamar meg szoktam unni a rádióadásokat, így praktikusabbnak tűnik ez a megoldás. A Homasitában vettem egy jobb minőségűt, kiváncsi leszek, hogy szuperál...