Blog >> alfa >> 147

>> Tuning és extramesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2017-04-02

Úgy döntöttem, hogy lecserélem a gyári szatén (alumínium színű) tükör borítást a GT-men. Meg is rendeltem házhoz szállítással a Prasco márkájú krómozott tükörborításokat (1. kép) Megjegyzés: az Alfa 147 és a GT ugyanazt a borítást használja, tehát mindkét típusra tökéletesen jó!

Biztonság kedvéért egy pokrócot a küszöb alá tettem, de a tükörlapot a fűtőszál vezetékei egyébként is megfogják. A tükörlapot a motorral úgy állítottam, hogy alul a lehető legnagyobb rést hagyja, alá két kárpitleszedővel befeszítve egy idő után elengedi a tükörlap hátulján a beakadt pöcköket. Utána csak a vezetékek saruit kell lehúzni (2. kép) és a tükörlapot biztos helyre tenni.

A gyári borítás levétele nem volt bonyolult vagy időigényes feladat, egy kárpit leszedő készlettel 25 perc alatt megvolt a két oldal! (3. kép) A gyári szatén, vagy színre fújt dísz tükörborítás 4 füllel és pár pozícionálóval, valamint a tetején egy fél körívvel "kapaszkodik" a tükörházba (4. kép). Kárpitleszedővel befeszítve egy idő után megindul és aztán le is pattan, anélkül, hogy bármely fül letörne. Nem kell a negyedik miatt lebontani a fél tükröt, anélkül is elengedi, ha felülről indítjátok a bontást!
Egy fotót készítettem a gyári alus és az utángyártott krómos tükörborítás közti különbség érzékeltetésére (5. kép)

Az utángyártott nem fog egyszerűen a helyére menni, az alsó nagyon csorba és miatta el is állt az alja, mert megfeszítette a házban. Ezért újra levettem és fém körömreszelővel laposabbra reszeltem a felületét.
Az összes fület bekentem gépzsírral és így egy-két tenyérrel nyomással a helyére pattant minden fül. Letakarítottam a házat, az autót lemosta és lefotóztam. Nagyon feldobja a kocsit, gyakorlatilag érthetetlen ez a szatén (alu) gyári borítás, főleg, hogy a faceliftes GT-k elején minden krómozott, kivéve persze a Q2-esekét :)

Sokkal jobban néz ki az autó, mobilos fotók nem tudják visszaadni azt a csillogást, amit az életben nyújt!

>> SzervizSanyi // Alfa 147 1.9 JTD 115LE // 2014-10-01

Megejtettük azt amit minden használt autónál kötelező...

Cserélve lettek:
-komplett vezérlés szett
-vízpumpa
-hosszbordásszíj
-hosszbordás feszítője
-hosszbordás vezető görgő
-üzemanyagszűrő
-levegőszűrő
-pollenszűrő

Ezeken kívül kapott egy új kormány kapcsolót. A régin nem működött a SET gomb.
+ megigazították a motorháztetőt, mert kicsit felállt az orra :)

>> EgyébFordjee // Alfa 147 1.9jtd impression // 2014-08-11

Túl vagyunk az első 4 ezer km-en, a felmerült hiba a szerviz blogomban. A többi Alfásnak lelkesen villogunk, integetünk:) Néha lecsúszunk róla, de akkor utólag integetünk:)
Megjártuk Pécset, Sopront a párom (nagy szerencséjük volt, mert másnap már le volt eresztve a kerék, egy 5 centis vékony szakadás volt már a gumin), Bécset, Balatonboglárt, Mátrafüredet, Kiskunmajsát, Pörbölyt, szépen ismerkedik Magyarországgal. Meg a tökéletes, tükörsima utakkal:) Remélem sokat megyünk még ìgy együtt:)

>> EseménySanyi // Alfa 147 1.9 JTD 115LE // 2014-07-18

És végre megvan a magyar forgalmi. Sok magyar forint lehúzkodása után... :/ De remélem megérte.

>> SzervizSanyi // Alfa 147 1.9 JTD 115LE // 2014-07-16

Ki kellett cserélni az NKH-s műszaki előtt a gátlókat és a rugókat...hiába a TÜV papír stb....itthon leszarják. Szóval irány Tata, Trencsikéknél van minden. Tegnap be is szerelték őket. Valószínű nem kerülnek vissza(megmarad kényelmes magas autónak), Lassan lesz rendszámunk... :D

>> SzervizSanyi // Alfa 147 1.9 JTD 115LE // 2014-07-02

Mielőtt eltolnánk szigorított műszakira a gépet, még ezeket a dolgokat orvosolni kellett. Volt vele egy kis sz*pás, de megoldottam. Lassan összeáll a gép. Folyt. köv.

>> Tuning és extraSanyi // Alfa 147 1.9 JTD 115LE // 2014-06-29

Kicsit megszívta már a nap a fent említett részeit a kis pirosnak, carbon fóliával orvosolva lettek.

>> SzervizSanyi // Alfa 147 1.9 JTD 115LE // 2014-06-15

Hazahoztam a festőtől a piroskát, sokkal szebb lett. :) Még kellene egy szín azonos motorháztető, mert az elég viseltes...

>> EseményBomi // Alfa 147 1,9 JTD 16V // 2014-06-12

Sikeresen megvásároltuk barátnőmnek a 147-es Alfát, reméljük ,hogy ugyanúgy beválik majd mint nekem a 156-os :)

1,9 Jtdm 16V, 140 LE.

(a képek egyelőre Fritzee-től vannak, később töltök fel frisseket is)

>> SzervizSanyi // Alfa 147 1.9 JTD 115LE // 2014-05-27

Ma hazahoztam a kis pirosat. Mindkét oldalt cserélve lettek a küszöbök, és a taposókat is foltozni kellett hála a kókány osztrák javításoknak.... Most már rozsdának nyoma sincs. Üregelve és alvázvédővel lekezelve. Holnap mehet fényezőhöz. Folyt köv...